Äntligen!

Vart tog den här dagen vägen?
Jag var ute en stund och fixade lite i trädgården, men sen har jag bara slöat inne.
Har inte ens kommit mig för att gå till affären, så jag har ingen frukost i morgon.

Dagens höjdpunkt skulle bli framför datorn, att följa matchen Mullsjö-Storvreta via UNTs liveuppdatering. Tyvärr så fungerade inte tekniken i hallen där i Mullsjö, så det fick bli till att följa matchen via förbundets sida som tack och lov fungerade idag.
Äntligen en seger, vinst med 6-4. Den behövde vi verkligen nu.
Det blir för många negativa tankar när det inte kommer några segrar, men idag visade killarna att vi lämnar sådant bakom oss nu. Enligt betygsättaren från innebandymagazinet var Viktor Klintsten bäst på planen idag, det låter lovande.


Foto: Peter Bohlin

En annan som tydligen var riktigt het idag var min favorit Mattias Samuelsson, två mål och en assist från hans klubba. 
Fredrik Holtz hyllades före matchen av sin gamla klubb, det bjöds på stående ovationer och en pokal. Fredrik var lite ofin och tackade för det genom att göra två mål i första perioden.
Nu är det två veckor till nästa seriematch, vi får hoppas att våra landslagsspelare inte är allt för slitna när dom kommer tillbaka till oss igen.
Vi har ju ett tufft schema då med tre matcher på en vecka.

*     *

I morse kramade jag E för sista gången innan hon sticker till Australien på ett halvår.
Jag förstår varför hon reser, men jag skulle hellre se att hon stannade hemma.
Nu är det ju så att det är inte alltid mammorna som bestämmer så jag kan bara hoppas att hon kommer att få det bra där borta och att tiden går fort tills hon kommer hem igen.


Nu är det dags igen....

I natt är det dags igen, vi ska ställa om alla klockorna till vintertid dvs normaltid igen.



Ni vet det där knepet, vi ser tillbaka på sommaren alltså ska klockan ställas tillbaka.
För oss vuxna är det ju ganska så skönt att få sova en extra timme på morgonen i morgon, men för barn och djur brukar det ju inte spela så stor roll vad klockan visar för tid. Dom vaknar när dom vill ändå, även om mamma och pappa säger att man får sova en timme till.
Jag är trött som en gnu, så jag kommer att utnyttja hela timmen till sömn.

*     *

Lillprinsen åkte hem idag, efter att ha varit här sedan i onsdags.
L-P, hunden och jag gick en långpromenad idag och när vi kom hem var prinsessan och hennes pappa här och en av lillprinsens kompisar med mamma. Prinsessan skulle åka direkt, men jag fick ju i alla fall gosa lite.
Lillprinsen och hans kompis skulle födas med en veckas mellanrum i somras, men nu när det blev som det blev så är det nästan åtta veckors skillnad mellan dom.När man ser dom så skulle man tro att det är kompisen som är den äldre, storleksmässigt leder han ordentligt. Men lillprinsen ska väl komma igång och växa ordentligt han också snart hoppas vi.

*     *

Kl 17 i morgon är det dags att sporta framför datorn igen, dvs att följa matchen mellan Mullsjö och Storvreta via UNT-sportens liveuppdatering. Tur att tidningen väljer att satsa på att följa våra lokala lag när dom spelar bortamatcher, det underlättar för oss tokiga supporters.
Tittar vi på tabellen så ser det ju inte så lustigt ut för Storvreta, vi ligger på 11:e plats och där kan vi ju inte fortsätta att hålla till. Sex poäng efter sex matcher, Mullsjö ligger på 12:e plats och har lyckats skrapa ihop två poäng på sex matcher.
Efter den här matchen blir det ett speluppehåll i Superligan under två veckor medan landslagsspelarna visar upp sig, och sedan blir det tre matcher på en vecka för killarna. Tufft med tre matcher på en vecka och ännu tuffare för dom som varit och spelat med landslaget.
Men i morgon gäller det att hämta hem tre poäng från Mullsjö.




Fullt runt bordet

Jag sov som en stock i natt, hörde inte ett ljud från lillprinsen.
Hurra för öronproppar!



I kväll har det varit fullt hus här hemma, två döttrar, två barnbarn, två svärsöner, en svärdotter och jag var samlade vid middagsbordet. Prinsessans pappa kom lite senare så han missade den goda maten lillprinsens mamma hade lagat till oss.
Tänk att få ha alla här, en helt vanlig vardagkväll.





Fram med öronpropparna!

Hur kan det komma sig att det jag lärde mig på kursen idag, det som kändes hur självklart som helst när jag satt där, att det inte vill komma fram ur min hjärna nu när jag vill använda mig av det?
Jag får väl leta runt lite, någonstans måste ju dom nya kunskaperna ligga.


Det är ju inte bara hjärnan som blir full när man går på kurs.
Jag ska inte påstå att jag har ätit och fikat fler gånger under dagarna jag har gått på kurs, men jag är ju inte riktigt van vid att det finns en massa gott att stoppa i munnen vid varje fikarast. Dom torra Mariekexen jag får suga på ibland på jobbet är inte i klass med dom otroligt goda bullarna som det bjöds på här, och kaffet går inte att nämnas på samma dag. 
Men i morgon är jag tillbaka på jobbet igen, tillbaka för att dricka äckligt kaffe och bara fantisera om kaffebröd.

*     *

Är det någon som är sugen på att bjuda, så åker jag gärna på en studieresa.

*     *

Lillprinsen är på väg hem till mormor, så i natt gäller det att öronpropparna sitter i ordentligt. Eftersom jag ska gå upp kl 5 så gäller det att inte vakna när lillprinsen sjunger en sång under natten, så det blir till att se att propparna sitter i ordentligt när jag kryper i säng.
Det är så mysigt att dom kommer hem igen, men nu är det ju inte för att mormor ska få mysa.
Lillprinsens moster sticker till Australien på tisdag och kommer att vara borta i 6 månader, så nu ska det gosas med henne för fulla muggar.
Jag fick ju gosa med lilla prinsessan också i helgen, hon är helt underbar nu när hon springer runt och pratar för fullt hela tiden.
Tänk om jag bara kunde förstå vad hon säger också.



Navelludd?

På tal om ingenting, läste ni om den här killen som verkligen pillar sig i naveln och samlar luddet i glasburkar. Han har alltså en liten lerkruka där han varje dag fyller på med det han lyckats pilla ihop, och när året är slut häller han över skörden i en glasburk för slutförvaring.
Sjukt eller?
Det värsta är väl nästan att han ställer upp på bild och talar om vad han pysslar med.





Fyller på hjärnan

På kurs i två dagar, vi får väl se om jag är något klokare efter det.
Vi får väl hoppas jag är det, annars så har arbetsgivaren kastat bort pengar i onödan kan man tycka, eller hur?



Jag kom precis på att vi har ett gäng kokosbollar ute i frysen.
Dom måste väl tina ganska snabbt så att jag kan trycka i mig ett par stycken.

*     *

Nu är vinterdäcken på, i alla fall på den ena bilen.

*     *

Vilken lyx, jag behöver inte rulla ur sängen kl 5 i morgon bitti.


Rackarns!

Det går tungt för "mina" pojkar i Storvreta nu, i kväll blev det ännu en förlust.
Killarna från Falun vann med uddamålet i en match som trots allt kändes som ett steg framåt för Storvreta. I kväll kändes det som att dom ville spela, att glöden är på väg tillbaka.
Matchen visades på TV4 Sport och jag hoppas att TV-tittarna tyckte att det var en sevärd och fartfylld match. Dom unga killarna gjorde verkligen allt för att visa att dom ska ha en plats, men tyvärr så lyckades man inte riktigt ända fram i sina försök. Förutom Victor Andersson då, som blev tvåmålsskytt idag.
Tyvärr så passade alldeles för många Uppsalabor på att se matchen från TV-soffan och inte på plats i Fyrishov, publiksiffran på 804 personer är så otroligt usel.
Läs här vad UNT skriver om matchen och här innebandymagazinets intervju med Faluns duktiga Rasmus Enström.

 

Idag fick jag finbesök på jobbet, lillprinsen kom och hälsade på mormor.
Det är så roligt att se hur han växer och att han inte är så mager längre, nu ser han frisk ut vår trollunge. Han går sakta upp i vikt och hade vuxit en centimeter sedan förra veckans besök på sjukhuset.
Det blir kul till sommaren när han och prinsessan kan busa med varandra.


Vad är väl en spelning på 19.....

Huvudvärk satte stopp för mitt besök på Pub 19 igår, så jag missade tyvärr en kanonspelning med GBB. Fullt med folk och ett jädrans drag hade det tydligen varit. Det är väl bara att hoppas att dom kommer tillbaka snart så att jag kan få höra dom jag också.

*     *

Söndagsmys med huset fullt för eftermiddagsfika, det är härligt.

*     *

Man kanske skulle ha satsat på att bli politiker i stället, det skulle ju inte vara så dumt med en lön 56.000:- i månaden + alla andra förmåner som riksdagspolitikerna får. Det är inte underligt att dom har svårt att förstå hur vanliga människor har det.


Lindström



Från the Sullivans till GBB

Jag tänkte åka in en snabbis till stan igår kväll och lyssna lite på the Sullivans som hade sin releasspelning av nya skivan på Magnussons Krog. Det blev ju inte riktigt en snabbis eftersom klockan var halv tre när jag kom hem igen, jag kunde ju inte lämna spelningen utan stannade till sista tonerna som togs till stående ovationer.
Jag hade ju naturligtvis nya skivan med mig hem och när jag skulle lyssna på den hemma kom jag på att det är ju inte så enkelt numera, cd-spelaren fick inte plats i vardagsrummet när vi gjorde om så jag hade inget att spela på. Men så kom jag på att det går ju faktiskt att lyssna via datorn så nu har jag tom fått över låtarna till min iPhone.

I kväll är det dags för funkmonstret GBB att inta scenen på Pub 19 igen.
Jag har inte hört dom på en evighet så jag ska släpa mig in till stan trots huvudvärk, jag kanske kan dansa bort det onda.

*     *

Idag var vi och träffade familjen som Elliott ska bo hos under tiden E är i Australien, det känns lite konstigt att det är andra som ska ha hand om honom. Men eftersom det är omöjligt för oss att ha honom här under veckorna så är det här den bästa lösningen. Vi ska ju i alla fall ta hem honom på helgerna ibland, så det kommer nog att funka bra.

*     *

Årets influensa är på ingång, den här gången är det inget svin utan Hongkong vi ska drabbas av.
Jag har ju aldrig haft någon influensa men jag skulle inte bli förvånad om jag drabbas nu, jag har ju varit halvsjuk i en evighet så immunförsvaret är väl nedsatt.
Ja ja, den dagen den sorgen.



Lunch på uteservering

Idag, 22 oktober, satt jag på en uteservering i Malmö i värmande sol och åt min lunch.
Det kändes extra trevligt eftersom jag hade hört att det var snö uppe i Stockholm.

Jag kan inte skryta med att jag har upplevt så mycket av Malmö under den här resan, det har mest varit taxiresor fram och tillbaka från hotellet och butiken där jag har varit och gjort en tidsstudie. Igår kväll regnade det ju så mycket så jag blev kvar på hotellet, därför kändes det lite skönt att komma ut en stund idag.
På väg till flygplatsen passade vi på att köra förbi och kika lite på Zlatans hus. Schysst barre, var vårt omdöme. Huset är jättefint men det ligger inte så bra till tycker jag.


Min kompis från hotellbaren igår.

I kväll tänker jag ta mig in till Magnussons i Uppsala, the Sullivans har releasespelning för sin nya skiva. Det gäller att hänga på i kväll, dom kommer inte att spela i Uppsala förrän i december igen.


Packa...

Jag håller på med en omöjlig uppgift.



I morgon bitti flyger jag ner till Malmö, jobbar där under dagen, sover över, jobbar där på fredagen och flyger hem på eftermiddagen. Hur mycket kläder och sånt tror ni att jag behöver packa med mig för den tiden? En ynka natt borta?
Just det! En helt omöjlig uppgift.

Jag försöker vara väldigt sträng mot mig själv, stoppar bara i det jag verkligen kommer att behöva. Men tänk om...  och så åker något mer ner.
Och tänk om......, vips så ligger nästa sak där i väskan.
Det slutar antagligen precis som vanligt, det mesta rör jag inte ens medans jag är borta.
Nu när vi var på Mallorca så hade jag hur mycket som helst med mig, och eftersom det luktade häxa i garderoben på hotellet var det en massa helt oanvända kläder som fick åka i tvättmaskinen när vi kom hem.

Tror jag ska gå och titta i väskan, det finns säkert något jag kan plocka bort.

Just det, jag ska ju åka till Malmö.
Kul att höra och läsa om att i Malmö blir människor nedskjutna hej vilt just nu.
Men jag behöver inte vara orolig, det verkar vara en annan målgrupp den här skytten har. Men det är klart, jag är ju ganska så mörkhårig just nu.
Är det en ny Lasermannen som man tydligen spekulerar i, så hoppas jag polisen får fatt i den idioten så fort som möjligt innan han hinner med att skada fler människor.



Ja ja

 I helgen hade vi huset fullt med kärlek, alla barnen hemma.
När jag åkte till jobbet på måndagmorgonen var lillprinsen fortfarande kvar, men så när jag kom hem igen på kvällen var det till ett helt tomt och otroligt tyst hus.
Ingen gubbe och inga ungar hemma, vilken kontrast det blev mot söndagen.
Tystnaden fortsätter i kväll, ensam igen.



Jag tänkte roa mig igår med att titta på ett av mina favoritprogram på TV, måndagarnas sändningar från Superligan. Men igår kändes det mest som förnedrings-TV, matchen Kais Mora-Caperiotäby fick nog ingen oinvigd att bli intresserad av sporten. Inte ens vi som har ett intresse orkade titta.
Jag hoppas verkligen att nästa veckas TV-match kommer att bli mer sevärd, då tar Storvreta mot Falun i Fyrishov. Om "mina" killar kammar till sig så kan det bli en kul match. Jag har ju inte givit upp hoppet, jag tror att killarna snart kommer ur Europacup-koman och börjar spela innebandy igen. Tyvärr har det väl varit lite för mycket stök runt laget, det verkar inte finnas samma harmoni och glädje som vi såg under förra säsongen när man klappade om varandra efter varje byte.
Men det kanske kommer?

*     *

Är det fler än jag som känner att den här killen verkar hamna i fel sällskap hela tiden?
Det är den ena skandalen efter den andra som han figurerar i, och enligt honom själv så verkar han aldrig själv vara inblandad i det som händer. Om jag var han så skulle jag nog börja fundera lite över vilka som funkar att umgås med utan att hamna mitt i skiten hela tiden.

*     *

Ont i halsen igen, ont i axeln....
Såja, nu har jag fått gnällt lite också.



Ett hus fullt med kärlek

Hur ska jag orka ta mig upp ur sängen i morgon?
Det går snabbt att vänja sig av med att rulla ur sängen kl 5 på morgonen, att gå tillbaka till det är inte lika lätt tyvärr. Men nu är det vardag igen, så det är bara att bita ihop och gå ut i kylan på morgonen oavsett hur sängen ropar och vill att jag ska stanna kvar.

*     *

Det gick inget vidare för Storvreta och Sirius i Superligan idag, riktiga pungsparkar för båda lagen. Sirius fick en innebandylektion hemma av Warberg, 3-12 är ju inget slutresultat som dom kan vara stolta över. 579 åskådare är ju heller inget att jubla över.
Och Storvreta åker på sin tredje raka förlust i serien, i Linköping var det 1396 personer som tagit sig till Sporthallen för att se Linköping smiska upp Europacupmästarna med 7-3. Nästa match är hemma i Fyrishov mot Falun 25/10, då hoppas jag att Brottman och Pettersson har ruskat om dom spelare som behöver ruskas om så att vi kan visa för TV-publiken att det här bara är en tillfällig svacka.
Ingen spelare är större än laget, kom ihåg det killar!

 

Idag har vi haft huset fyllt med kärlek.
Bättre än så här kan man inte tillbringa en söndag, med alla raringar hemma.



*burr* så kallt

Vad är väl en vecka på Mallorca?
En vecka som bjöd på både sol och regn, och som gjorde att vi inte uppskattade att det var nollgradigt när vi hämtade bilen på parkeringen vid Arlanda för att åka hem.



Det är ju en chansning att åka till Mallorca den här årstiden, förra året var vi till Cala Bona en vecka tidigare och hade härligt sommarväder. Nu fick vi lite väl mycket regn på oss för att jag ska vara helt nöjd, men i det stora hela har vi haft en bra vecka i Alcudia. Det var ju klart värt pengarna vi fick betala för resan, ca 2.200:-/person är ju inget att bråka om.

Det började väl sådär med att det tog en och en halv timme att komma ut ur terminalen och till bussen, vä i bussen väntade en timmes bussresa upp till Alcudia. När vi kommer fram till hotellet fick vi beskedet att vi skulle få vänta två timmar på att få komma in på vårt rum, inget glatt besked som ni kan förstå. Men den tiden fick utnyttjas till att få lite mat i magen och en liten promenad för att att bekanta oss med omgivningen. På kvällen börjar det regna och då menar jag inget litet duggregn, det regnade så att vi hade två sjöar inne rummen när vi vaknade. En sjö av regnvatten i sovrummet och en ute i vardagsrummet gjorde ju att mungiporna inte direkt pekade rakt upp.

         
Utsikt från vår balkong över Albufera

Utsikten från vår balkong imponerade oss inte direkt när vi kom upp på rummet, det var tack och lov inga stora byggnader utan något som jag kallade ett träsk till att börja med. Sedan förstod vi att Albufera som vi såg är en naturpark med ett rikt fågelliv, det förklarade utkikstornet som fanns alldeles under oss.
Hade vi varit fågeltittare hade vi säkert kunnat pricka av några nya fågelsorter.

Att gå ut och äta i Alcudia är prismässigt som hemma, men det verkar som att alla restauranger använder samma meny. Det är bara lite olika felstavningar i "översättningen" på dom olika matsedlarna, jag tror inte vi hittade en enda som inte hade några fel i svenskan.

Trots allt mitt gnäll har vi haft en skönt semestervecka.
Jag behövde verkligen den här ledigheten, jag har varit otroligt sliten ett tag så det var skönt att komma iväg och bara vara. Av någon anledning fick vi inte med oss lilla datorn så jag har ju inte ens haft mina dagliga rutiner med den, inte mer än att jag har uppdaterat mig lite via Facebook med hjälp av den trådlösa uppkopplingen i hotellets lobby.

Det här gjorde ju att jag hade svårt att hänga med i förra helgens stor händelse.
Vi blev ju Europacupmästare!
Tack och lov så fick jag sms-uppdateringar av Cecilia Kohonen och Mats E, det är jag otroligt tacksam över. Gissa om det var spännande att vänta på att det skulle plinga till i mobilen.
Under onsdagens match Storvreta-Dalen, kom inte riktigt lika roliga uppdateringar från Umeå. Tack Ingrid för det!

På tisdagkvällen uppsökte vi en restaurang som visade fotbollslandskampen Sverige-Holland, det räcker kanske med att säga att stämningen var mer på topp innan matchen än efter den bland oss gäster som utslutande kom från Sverige.

*     *

När vi kom hem i kväll hade vi huset fullt, lillprinsen och hans föräldrar var här och Elliott med sin matte. Dom hade gjort en smaskig smörgåstårta som vi mumsade i oss för att fira L-P's födelsedag idag. I morgon ska det bakas tårta och då kommer även prinsessan med sina föräldrar för att fira farfar.
Det är inte så ofta som vi får ha alla hemma, så jag ser verkligen fram mot morgondagen.




Borta

Håll tummarna nu att jag får lite sol på min bleka kropp under nästa vecka.
Väderprognosen ser väl inte så där jättelovande ut, men får jag bara ett par dagar på rygg i solen så kommer jag att vara nöjd.



Ni glömmer inte att heja på Storvreta i finalen i Europacupen kl 17.00 i morgon.
Här kan man se matchen.


Hemma

Hemma igen efter ett par dagar lite söderut.
Kvällen igår tillbringade jag i Wallenstamhallen i Mölnlycke av alla ställen.
Jag var och tittade på innebandy så klart, Pixbo-Sirius.
Jag skulle väl ljuga om jag sa att det var en av dom bästa matcherna jag sett, Sirius var riktigt dåliga under andra perioden men så spottade dom upp sig i sista. En gissning är att dom var väldigt nöjda med att åka hem med en poäng, matchen slutade 5-5.
Vi var 557 eller något sånt på läktaren, vilket i Pixbomått tydligen är en bra siffra. Hade vi det i Fyrishov under en Storvretamatch skulle det räknas som katastrof.

*     *

Nästan det första jag gjorde när jag kom hem idag var att boka en resa.
På lördag sticker vi ner till Alcudia, bara sådär.
Vädret ser väl inte allt för lovande ut, men det lär ju vara ganska så mycket bättre än här i alla fall. Några soldagar kan vi i alla fall hoppas på, det är ju nästan mer än vad vi hade på semestern i somras i alla fall.

*     *

I morgon kväll blir det fullt upp, först skaldjursbuffé på Hyllan och sedan hem och packa.
Planet lyfter kl 6.45 på lördag morgon.



Med byxorna på

Ligger på en hotellsäng och slötittar på TV, trött i benen efter att ha stått och tittat på medans andra har arbetat större delen av dagen. Det är jobbigare än man tror att titta på andra som jobbar.
                                 
                                         

Just det, jeansen fick åka med till Göteborg och dom blev tom använda. Dom åkte av snabbt som ögat när vi kom tillbaka till hotellet, men nu har jag i alla fall roat kollegorna.

*      *

Storvreta är i Lettland för att vinna Europacupen, öppningsmatchen mot schweiziska Wiler-Ersigen slutade 5-4 till Storvreta. HÄR kan ni se resten av matcherna.



Mot Göteborg

I morgon tar jag tåget till Göteborg, jag ska jobba där några dagar.
Kul att komma ut från kontoret ibland, annars så sitter jag ju alltid och nöter baken vid mitt skrivbord. Mina kollegor tyckte att det är tidig avfärd i morgon, men för mig är det ingen skillnad. Jag tar 6.03 från Storvreta precis som vanligt och byter till X2000 i Uppsala, så jag hinner sova en stund innan kollegorna kliver på i Stockholm.

     
     



Elände och en massa mys

Av någon anledning så tror man inte att det händer sådana här saker i Sverige, att vi tar hit människor från andra länder och blåser dom på lönen så att dom får åka hem skuldsatta. Jag skulle tro att Ari Hallikainen ska passa sig för att åka till Thailand, han lär inte vara så välkommen där efter att ha lurat alla dom här människorna.




Så mysig helg vi har haft!
Igår var vi barnvakt till prinsessan och fick gosa med henne hela dagen.
Och idag har lillprinsen kommit på sitt första besök hos mormor och morfar.
Tyvärr så får ju jag hålla mig borta från honom, det svider att inte få hålla i honom och gosa med honom. Men jag får ta igen det när jag blir av med allt mitt elände.






Äntligen!

Äntligen, nästan tre månader gammal kommer lillprinsen på besök.

 

                 

Som mormor och morfar har längtat!



 

Grattis Sirius!

Det finns egentligen inte mycket mer att säga än så, grattis Sirius!

Det var Sirius som lyckades med avsluten och kunde göra målen, det var Sirius som hade marginalerna på sin sida och en suverän "dörrvakt" i målisen Tobias Steineck.
Vilken Superligadebut för den 17-åringen!
Det var Sirius som hade mest engagerade spelare, jag tror att Storvreta-spelarna inte helt kunde släppa Europacupen ur tankarna ens inför ett taggat Sirius och ett så gott som fullsatt Fyrishov. Den enda som lyckades med ett avslut och fick in bollen bakom Steineckmuren var favoriten Mattias Samuelsson, Hannes Öhman lyckades inte hur han än bytte mellan minst tre olika klubbor under matchen.
Och Viktor Klintsten har redan hunnit med årets idiotiska utvisning, hoppas att det räcker så.
Viktor fick tydligen ett slag i ansiktet av Johan Eriksson, men det var i alla fall korkat att skicka iväg klubban som han gjorde. 2+10 kändes inte som att det var något vi behövde just då.

På onsdag ska jag se Pixbo-Sirius, gissa vilka jag håller på då.

*     *

Idag är ingen vanlig dag, idag är det en Prinsessdag.
Prinsessan kommer för att vara med farmor och farfar medans mamma och pappa går på bröllop.
Det ska bli så otroligt mysigt att få rå om henne.


RSS 2.0