Gratinerad hummer

Just nu är ni många som hamnar hos mig när ni söker efter "gratinerad hummer".
Kanske lika bra att jag bjuder på makens nyårsrecept.
Gratinerad nyårshummer för 2 personer
200-300 g hummer
100 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1 msk konjak
salt
kajennpeppar
riven ost till gratinering
Klyv hummern, stick spetsen på en vass kniv mellan ögonen och klyv den från
huvudet mot stjärten. Lossa försiktigt klorna vid den inre leden. Krossa klorna
och lederna med en nötknäppare och peta ut köttet. Ta ut stjärtbiten och dela
den i mindre bitar.
Skiva chaminjonerna tunt, fräs dem lätt i matfettet.
Lägg i allt finhackad småkött från hummern och späd med grädden.
Låt allt koka till en lagom tjock stuvning, smaka av med konjak, salt och en
aning kajennpeppar.
Lägg dom tomma skalhalvorna på en plåt.
Fyll dem med stuvningen och gratinera med de skivade hummerstjärtarna.
Strö osten över och gratinera i varm ugn, 250 grader, i 5-8 minuter.
Rosta lite bröd, häll upp något gott i glasen och njut!

Kommentarer
Trackback