Lättja och glädje

Och vad har jag gjort för nytta idag då?
Ja, ska sanningen komma fram så är det väl inte så mycket.
 
Jag har njutit av att vara ledig, gått en promenad och bara slappat.
Det är nog en bra sammanfattning av den här dagen, mitt i semestern.
 
* * *
 
Idag blev jag riktigt glad, äldsta dottern fick besked om att hon fått kontrakt på en lägenhet.
När hon går och väntar på besked om en lägenhet så ringer man och talar om att hon har fått en annan, som hon mycket hellre ville ha. Lite senare inflyttning men lägenheten är större och mer efter hennes behov så hon är jätteglad.
Och jag är glad och lättad, lättad att det gick hyfsat fort ändå att hitta något nytt boende.
 
* * *
 
Hittade ett gammalt OS-linne, det var nog för att jag hade det på mig som vi tog medalj idag.
 
 
 
 

Trendbrott

Det brukar vara så här, Skåne har strålande sol och härliga sommardagar ända tills den veckan när jag kommer ner på mitt sommarbesök.
Men i år har något märkligt hänt, ett trendbrott har skett.
I år regnade det nog inte ett dugg under den veckan vi var nere, vi hade i stället fina soldagar.
E och jag kom till och med iväg till ett bad en dag när det blev alldeles för varmt och svettigt att ligga och sola på tomten, med 26 grader i skuggan så gäller det att få lite svalka.
 
 
Trots att jag ju sagt att det inte skulle bli någon provianteringsresa ner till Tyskland så blev det ju en sån i alla fall. Så vi åkte som vanligt hem med tung last och ett stort hål i plånboken.
 
Två veckor kvar av semestern, helt underbart.
Det känns faktiskt som att jag har varit ledig längre än två veckor, vi har ju hunnit med en hel del under den här tiden utan för att för den skull jäkta. Nu ser jag fram mot att hålla mig runt hemmavid under resten av semestern, kanske någon tur ut till Gudinge om vädret håller i sig. Fiskelyckan ska tydligen testas någon mer gång under semestern.
 
Om regnet fortsätter att hålla sig borta på onsdag så tänkte vi låna med oss prinsessan och åka till Parksnäckan för att kika lite på vad Barnens Parksommar har att erbjuda.
Tror det kan bli en mysig dag.
 
 

W 30

 
 
 
 
 
 

Njutning

Vilken härlig känsla, det är söndag och jag behöver inte tänka på att sätta på väckningen och behöver inte ramla ur sängen innan tuppen ens tänker på att vakna i morgon bitti.
 
Otroligt skönt med semester, och med att ha den så här oplanerad.
Så här lite har vi inte haft inbokat på semestern på evigheter.
Härligt att bara vara hemma och göra det vi vill, om det så bara är att softa i solstolen.
 
* * *
 
Tatueringar upp mot ansiktet?
Är folk helt jädra galna?
Det finns väl inget fulare än tatueringar på halsen.
 
 
 
 

Min sommargåva

Idag var jag och lämnade min sommargåva på Blodcentralen, Akademiska sjukhuset.
 
 
Min sommargåva till någon okänd, någon som behöver mitt blod.
Jag läste att vi är bara 3% av befolkningen som lämnar blod, det är ju bara för dåligt.
 
Du som är över 18 år och inte har några särskilda hinder som gör att du inte kan lämna blod, ta del av informationen på den här sidan och fundera på om inte du kan dela med dig du också.
Vi vet aldrig när vi själva eller någon närstående råkar ut för något och behöver få blod.
Och även om det inte är någon vi känner så behövs det blod varje dag på våra sjukhus, det är alltid någon annans anhörig som behöver på hjälp med nytt blod.
 
Skänk 4,5 dl blod och 30 minuter av din tid, det kan rädda liv.
 
* * *
 
Det är ganska skönt att kunna läsa sådana här artiklar om tågelände och känna att jag skiter i om det är fixat eller inte till i morgon, jag har ju semester och behöver inte bekymra mig ett dugg för om tågen går eller inte.
 
* * *
 
Igår gratulerade vi äldsta dottern på hennes födelsedag.
Helt otroligt att jag har så vuxna barn, det känns ju som att den där varma sommaren när hon kom till oss var alldeles nyss. Nu har ju många somrar, varma och kalla, passerat sedan dess och hon har sin egna lilla sommarson.
 
 
 

Gudinge, ett svart hål på Telenors karta

 
Hemma igen efter ett par dagar ute i Gudinge.
Idag när vi åkte hem var det underbart sommarväder med strålande sol, men riktigt så har det ju inte varit alla dagarna.
När man är internetberoende som jag är så känns det allt lite konstigt att inte ens kunna sitta och slösurfa på iPhonen när det regnar, eftersom Telenor struntar i att se till att det går att kommunicera via dom på något sätt där ute.
Jo, när jag sitter ute i båten går det bra att få uppkoppling men det är ju inte så där jättekul att behöva åka ut på "sjön" när jag bara vill kolla Facebook eller läsa ett mail. Det är heller inte så kul att säga att visst kan du ringa, men förvänta dig inte att du ska kunna prata med mig. Även om det går fram någon signal så kan jag antagligen inte höra vad du säger eller så bryts samtalet så fort jag svarat.
 

 
Glädjen var stor i den fiskande delen av familjen när det en morgon fanns 19 abborrar i nätet och ännu större när dom morgonen efter kunde räkna in 44 abborrar och 7 mörtar.
Det jublades väl kanske inte lika mycket när det tog halva dagen för dom sedan att ta rätt på fiskarna, men nu ligger dom i frysen och väntar på att bli uppätna.
Ja, abborrarna alltså.
 
 

Glädje och sorg

Var tog den här veckan vägen?
 
Förra helgen fylldes huset med släkt och vänner och glädje när vi hade 2-årskalas här.
Vi hade tur och passade in födelsedagen på en regnfri dag så det gick att vara ute i trädgården som planerat. Underbart att få ha alla barn, barnbarn, kusiner och alla andra här hemma. Det är ju inte så ofta som vi får tillfälle att träffas så här alla tillsammans.
 
* * *
 
Sommarlunch på Grodhavet med underbara kollegor, så mysigt.
 
* * *
 
Utnyttjade min födelsedagspresent från barnen igår, ett besök på Uppsala Spa & Skönhetsvård där jag först agerade middag åt Garra Rufa fiskarna och sedan fick en välbehövlig pedikyr. Så snygga tånaglar som jag har nu har jag då aldrig haft tidigare.
 
              
 
* * *
 
Torsdagen har pendlat mellan glädje och sorg.
Dagen började bra med en sovmorgon, det var så skönt att titta på klockan när jag vaknade och inse att på jobbet hade man klarat av nio-fikat redan.
Så var det dags för den sorgliga delen av dagen, begravning.
Hur konstigt det än låter så var det en trevlig begravning, fint och varmt i kyrkan och trevliga samtal vid samlingen efteråt.
Sedan var det dags för glädje igen, födelsedagskalas i Skyttorp.
 
* * *
 
Ganska skönt att jag inte berördes av tågkaoset idag.
 
 

Kärlek


Så kränkande

Så otroligt trött jag blir på alla människor som blir kränkta hela tiden.
Dom blir kränkta när dom inte får som dom vill, när dom inte får göra det dom vill eller när andra gör det som dom ska.
Nu senast var det vår handelsminister som blev kränkt av att behöva genomgå en visitering på Bromma efter det att det pep i larmbågen när hon skulle passera säkerhetskontrollen.
 
Snälla människa, kom ner på jorden!
 
 
 
 

Lunchmys på gräsmattan och Ralle till Storvreta

Idag gick vi ett steg längre på lunchen, vi nöjde oss inte med att sitta ute och äta och sedan gå ner i "grytan" för att dricka vårt kaffe i solen. Idag rullade vi runt i gräset, P och jag.
Vi lade oss helt enkelt på gräset utanför huset och försökte låtsas att vi inte snart skulle behöva gå in igen och fortsätta jobba.

Det var så skönt att ligga där och låta solen smeka oss, ända tills jag vände mig på mage och råkade lägga foten rätt i en brännässla. Då var det helt plötsligt inte lika mysigt längre.
Jag kom att tänka på det där som farmor sa att man skulle göra när man bränt sig på en brännässla, det där som vi aldrig testade. Farmor sa nämligen att hade man bränt sig på en brännässla skulle man kissa på det onda för att det skulle gå bort.

Behöver jag säga att jag inte testade den här gången heller?
 
* * *
 
Så är det då äntligen klart, Rasmus Sundstedt kommer att spela i Storvreta.
Historiens dyraste övergång tydligen, någon slutsumma har vi inte hört ännu men det ska ha varit en extern sponsor inblandad i affären. Det vill nog till det eftersom Caperiotäby satte en prislapp på 500.000:- på Rasmus, det är ju inte några pengar som klubben kan kan plocka upp ur en låda hur som helst. Nog för att vi har en stabilare ekonomi numera, men några sådana pengar finns ju inte att leka med.
 
Gissar att det är en lättad Rasmus som nu kan pusta ut, det kan inte ha varit kul att vara mitt i striden mellan klubbarna. Klubben han redan hade ett kontrakt med och klubben där han vill spela. Gissar också att det inte har varit bara jag som tjatat och frågat hur det går.
 
Jag ser fram mot att få se Rasmus i Fyrishov i höst, det här kommer att bli kanon.
 
* * *
 
Grodor till lunch?
Vi får väl se om vädret håller i sig under torsdagen.
 
 
 

Lugnet

Nu märks det att tempo dragits ner och folk har börjat gå på ledigheter.
Det märks i trafiken, på tåget och inte minst på jobbet. Där droppar det av folk för semester nästan varje dag nu, vi blir färre och färre som jobbar. Lugnet lägger sig över Arken.
 
Vi som kämpar vidare får nöja oss med att sitta en stund ute i solen på lunchen och kanske smita ut med en glass till eftermiddagsfikat. Vi har en härlig "gryta" där vi brukar sitta och ta vårt kaffe efter maten, njuta av solen en stund innan det är dags att kavla upp ärmarna och jobba en stund igen.
 
* * *
 
Allsångssäsong, tror jag sjunger en stund till kvällskaffet idag också
 
* * *
 
 
Två trollungar.......
 
* * *
 
Har bokat tid med fiskarna nästa vecka, doktorfiskarna ska få sig ett skrovmål.
 
 

Födelsedag

 
Jag älskar födelsedagar, både mina egna och andras.
Det är så härligt att få vara tillsammans med nära och kära.
 
Vår familj är inne i en intensiv födelsedagsperiod nu under sommaren, vi har hur många födelsedagar som helst under juni och juli. 
Och idag har det varit min tur att fira och bli firad.
Jag har haft en trevlig födelsedag som vi tack och lov kunnat fira utomhus tillsammans med barn och syskon. Härligt att kunna sitta ute på terassen och fika och äta, vi fick bara några regnstänk över oss.
 
Nu samlar vi krafter några dagar, på lördag har vi 2-årskalas här hemma.
 
 
Hur många kommer att ha matchabstinens nu när fotbolls-EM är över?
Tur för alla sporttokar att det snart är dags för OS.
 
* * *
 
Två veckor kvar att jobba, två veckor kvar att gå upp kl 4:30.
 
 

RSS 2.0