Sjuka människor

Tänk så många sjuka människor det finns.
Då menar jag inte dom som har en förkylning eller en kroppslig sjukdom utan tex den här mannen. Han som skar av fruns läppar och sedan åt upp dom, för att se till att hon aldrig skulle kunna kyssa någon annan.
Vilken idiot!
 
 
Idag fick vi höra det nya talande utrymningslarmet på jobbet.
Lagom vid morgonfikat så började det tjuta, en röst talade om för oss att det hade utbrutit en brand och att vi skulle genast utrymma. Som tur är så passerade jag mitt bord på väg mot nödutgången så jag kunde ta med mig både jacka och paraply, vilket kändes väldigt bra eftersom regnet fullkomligt vräkte ner.
Tack och lov var det inte värre än att det hade regnat in i huset och vattnet hade orsakat en kortslutning någonstans. I stället för att sura över att vi var tvingade att gå ut i regnet får vi försöka vara glada för att det inte var en riktig brand, nu blev vi bara genomvåta och allt arbete stod still i huset under ca 30 minuter.
Det hade ju kunnat vara mycket värre än så.
 
* * *
 
Tur att SOS Alarm bandar sina samtal så att det går att få fram varför den här kvinnan inte får någon ambulans när hon håller på och förlorar sitt ofödda barn.
 
 

Jobbväder

När jag läser det här och det här, så måste jag erkänna att jag är riktigt nöjd och glad över att jag inte har börjat min semester ännu. Tre veckors knegande väntar innan det är min tur att vara ledig, på dom veckorna ska det väl regna klart så att jag får en fin semester.
 
Men visst kan jag erkänna att det börjar kännas att det är dags för ledighet, även om vi ju var iväg till Turkiet för inte så länge sedan. Och i år har vi faktiskt inga som helst planer för semestern, det har nog aldrig hänt tidigare.
Ja, det blir väl en resa ner till Skåne men den har vi inte bestämt något datum för ännu.
 
* * *
Håriga killen är inte så värst intresserad av fotboll,
han tar sig gärna en tuppis i stället när det är match.
 
* * *
 
I torsdags morse fick jag ont i ryggen, det var hanterbart men jag blev riktigt rädd när jag sedan fick ont i bröstet. Ont i bröstet åt vänstersidan känns ju inget vidare, så jag satt ju naturligtvis och spekulerade hej vilt på tågresan hem om vad det kunde vara. Väl hemma lade jag mig på sängen och vilade en stund, och av någon anledning så kändes det bättre sedan. Värken i ryggen, på liksom motsatta sidan av där det gjorde ont i bröstet, kom däremot tillbaka och blev värre. Men det kändes ju inte lika skrämmande så jag kunde packa ihop min väska och åka ut till Gudinge för att fira midsommar.
 
 

Bloggen fyller 5 år

 
Jag såg att idag är det bloggens femårsdag, 24 juni 2007 skrev jag här för första gången.
 
Otroligt att det har gått så lång tid egentligen, och att jag har något att skriva om.
Just nu är jag ju inte överdrivet aktiv med att blogga, men det kommer kanske över mig igen att jag måste skriva. Ett tag var det ju nästan så att jag måste skriva något varje dag.
Ja, det var ju inte direkt så att det var någon som tjatade och ville att jag skulle skriva så att den hade något att läsa, utan för att jag själv ville skriva.
 
Även när jag inte är så aktiv så ser jag ju på statistiken att ni är några som kikar in här ändå, kul att se att det är så. Besöksstatistiken går ju verkligen upp och ner, men mininivån är ganska stabil.
 
Tack för att ni bryr er om att läsa mitt svammel!
 
 
Tänk att det ska vara så "modigt" att berätta att man träffat sin kärlek.
Anja Pärson och hennes flickvän behöver inte smyga längre, underbart för dom.
 
* * *
 
Undrar hur det går med Rasmus Sundstedt och Storvreta?
Jag har full förståelse för att Caperiotäby inte vill släppa honom, men hur känns det att hålla kvar en spelare som så tydligt har gått ut med att han vill flytta på sig?
Jag hoppas att man kan komma fram till en överenskommelse mellan klubbarna. Rasmus har ju två år kvar på kontraktet så vi kommer att få lätta på lädret om vi ska få honom, så är det ju även om 500.000:- är en ganska orimlig summa i sammanhanget.
 
* * *
 
Det blev ju en solig midsommarafton till slut, jag känner det på kroppen att det kanske inte var så där jättelyckat att ligga ute och sola utan att smörja in mig.
Trots att jag har lite grundfärg så är jag ganska så grisskär på vissa kroppsdelar just nu.
 
 

Glad midsommar!Glad midsommar!

Vi hoppas på att solen skiner över oss alla
och att vi får några dagars härlig ledighet.

Ät något gott, drick något gott
och njut av att det är sommar.Slö söndag

Idag har jag tultat runt nästan oklädd och i stödstrumpor hela dagen.
Lite garderobsröjning är allt jag har gjort, sedan har det blivit ett antal filmer i soffan.
Skönt med regniga dagar så man inte behöver ha dåligt samvete för att slöa. Det har ju regnat så att inte ens håriga killen vill vara ute, utan gör det han ska och vänder hem igen.

* * *

Bröllopsdag igår.
Hur otroligt det än låter så har vi varit gifta, med varandra, i 28 år.
Bra kämpat!
Men som vanligt var fokus på dagens födelsedagsbarn, E, gåvan vi fick på vår ett-årsdag.

* * *

I fredags var jag på Akademiska sjukhusets drop in-mottagning för röntgen.
Jag laddade med en bok och var beredd på att bli sittande i väntrummet ett tag. Men jag hann inte mer än slå ner rumpan i soffan så blev jag uppropad och det var min tur.
En otroligt service, jag hade lämnat sjukhuset 30 minuter efter det att jag kom dit.
Nu är det bara att vänta på svar från doktorn när hon fått svar på alla prover man tog.

* * *

Läskigt med olyckan i Kolmården.
Men, vargar är ju rovdjur oavsett om dom är i djurpark eller inte.
Konstigt att man får gå ensam in till djuren, det borde väl alltid vara två om nu något skulle hända. Nu hade ju tjejen varit inne i hägnet en stund innan man anade oråd och kollade.
Man säger att det antagligen var ett snabbt förlopp, och det är väl bara att hoppas att det var så. Fy satan att ligga där när vargarna börjar tugga och slita.

Det brukar ju vara möjligt att få komma in i hägnet och komma närmare djuren, L-P gjorde det för några år sedan och jag har kollegor som varit in där. Gissar att det får man sluta med nu, och det lär väl inte vara någon rusning efter sådana besök ändå på ett bra tag.


Näspetare, röntgen och lite bad

På hemvägen idag hamnade jag mitt mot en man som har en lite äcklig hobby.
Han ägnar större delen av resan åt att gräva i näsan.
Ja, han gräver verkligen i näsan!
Han kör in fingret, vrider runt det och gräver och gräver.
När han känner sig klar med ena näsborren går han raskt över till den andra, kör upp fingret och gräver och gräver. För att sedan återvända och gräva ännu mer i den första.
Och så håller det på!

Ibland tar han ut fingret och studerar något intressant som han fått ut, innan han trycker upp fingret igen för vidare utgrävningar.
Det är så äckligt och jag försöker verkligen låta bli att titta.
Men ni vet hur det är, det går inte att låta bli att titta.
Jag måste ju se hur vidrig han är, mr Nosepicker, och hur lång tid han kan gräva.

* * *

Till min glädje finns det en drop in-mottagning för röntgen på Akademiska, så i morgon bitti ska jag ta mig dit för att få ett par bilder tagna. Remissen gäller i två månader på mottagningen, men det är ju skönt att få det gjort så fort som möjligt.
Det här var goda nyheter eftersom jag hade föreställt mig att jag skulle få vänta hur länge som helst på att få en röntgentid.

* * *

På lördag är det tydligen invigning av den nyrenoverade badplatsen i Storvreta, kommunstyrelsens ordförande ska ha någon sorts invigningscermoni.
Badplatsen har inte varit i bruk under ett antal år, men nu har tydligen vattnet så bra kvalitet igen att kommunen valt att göra i ordning den för bad.

Hur vet jag något om detta?
Ja, inte beror det på att kommunen på något vis talat om det för mig.
Nyheten har jag fått ta del av genom Storvreta IBK:s hemsida, eftersom våra svenska mästare ska hyllas på något vis i samband med invigningen. Det ska bli intressant att höra hur många som fått nys om detta och dyker upp kl 15:00 på lördag.
Själv tänker jag vara på födelsedagsuppvaktning då.


En festlig helg

Igår gjorde vi, tillsammans med en förening, en dagsutflykt med Eckerölinjen till Åland.
En lagom tur, bussen gick från Uppsala kl 13 och vi var tillbaka igen kl 21.
Trevligt med smörgåsbord på överresan och lite drinkar i baren på hemresan. Det var otroligt vackert över havet, synd att det inte var lite varmare så vi hade kunnit sitta på däck mer.Alla i vår buss på hemresan verkade nöjda med dagen, ända till dess att mannen i det där paret i 40-årsåldern  spydde ner sig.
"Det är väl ingen fara, det har väl alla varit med om" var fruns hälsning till oss andra i bussen.
Hade han varit i 20-årsåldern hade jag kanske kunnat ha lite förståelse och överseende, men för en man i den åldern är det svårt att ha något medlidande. Han borde ju kunna veta när det är dags att stoppa upp intaget av alkohol.

Men förutom den incidenten var det som sagt en trevlig dag.
Och kvällen blev fortsatt trevlig, vi lämnade ifrån oss det vi hade shoppat och tog en tur ner till Lingon för att lyssna på the Sullivans. Dom kommer inte att spela så många gånger i Uppsala den här sommaren så det gäller att passa på när tillfälle ges. Nu hade dom problem med ljudet så det tog lite tid innan dom kom igång, men när dom väl gjorde det var det så där bra som det brukar vara när dom killarna spelar.

* * *

Helgen började ju med fest också, vi firade SM-guldet med Storvreta IBK.
Trevligt att få tacka och hylla killarna på detta vis, nästan alla var på plats.
Tyvärr så var inte Brolle där, det hade känts bra att få visa honom vår uppskattning, men jag kan förstå varför han avstod från att komma.
Jag såg i alla fall ut som en krullig sommaräng och vi lämnade festen och åkte hem innan BJ fylldes av festsugna ungdomar.


Mossa, mossa alla människobarn

Idag skulle mossrivaren fram!
Ja, det var ju naturligtvis inte min idé men så blev det. Det värsta är ju inte själva rivandet, utan allt krattande efteråt. Och där var jag tydligen inplanerad som arbetskraft, hur nu det gick till.
Nu ser gräsmattan ut som f-n efter den behandlingen, men jag vet ju att den kommer att bli fin när den återhämtat sig. 

* * *

Äntligen kom vi iväg och köpte lite blommor, nu händer det amplar ute vid altanen.
Det var på tiden kan man tycka, men av någon anledning har vi inte fått tummen ur tidigare och kommit iväg till blomsterbutiken. Men med det ruskväder som varit så har det väl inte gjort så mycket heller. Orken tröt när vi kom hem. så alla dom där blommorna som ska planteras får stå och vänta på altanen tills orken att fixa det dyker upp. Vem vet, det kanske blir gjort till innan helgen. Hur jag nu ska hinna med det, ganska späckat schema dom närmsta dagarna.

* * *

Hur otroligt korkad kan man bli? Stackars unge!

* * *

Det känns konstigt, men skönt, med en ledig dag så här mitt i veckan.
Men sovmorgonen kunde jag glömma, vaknade vid 6-tiden och kunde inte somna om.

* * *

Jag kanske ska ta och göra den där amputationen ändå.
Foten gör ont och nu såg jag att jag inte bara är svullen på den utan jag har blåmärken också. Nu MÅSTE jag se till att komma iväg till doktorn.


Skitväder!

Bra start på sommarmånaden juni, lika kallt som på julafton.
Kallaste på 84 år, eller hur var det?

Det regnade så att håriga killen vägrade att ens gå ut och pinka, fick använda våld för att få ut honom genom dörren och sedan rusade han in igen så fort han pinkat av sig.

* * *

På lördagen fyllde prinsessan tre år, helt otroligt hur fort tiden har gått.
Det var full hus där hemma och fullt med paket att öppnas. På morgonen efter det att hon hade blivit firad av mamma och pappa med dom första av alla paketen gick hon och tittade efter granen. Sist hon fick paket stod ju den i vardagsrummet.

* * *

I morgon kväll väntar "sommaravslutning" med jobbet, grillbuffé utomhus.
Hur mysigt låter inte det?

* * *

Vad jag tycker om "Sundstedt-affären"?
Det kan du läsa här.RSS 2.0