Ja, det är supporten

Håriga killen han pratar och pratar, synd att vi inte förstår vad han säger.
Han ska vara hos oss till söndag eftersom hans matte och husse idag bestämde sig för att sticka till Mallorca en vecka.
Tur att gammelhusse jobbar hemma i morgon så att den håriga kan vara här hos oss.



Lilla syster förvånade mig och resten av världen idag, hon köpte en ny telefon i stället för den där som hon har haft sedan stenåldern någon gång. Nu fick jag försöka vara lite mobilsupport, men det är svårt att vara det på distans och på en telefon som jag inte har en aning om hur den fungerar.
Men lite hjälp var jag tydligen till i alla fall.

* * *

Fredag i morgon, men ingen vanlig fredag.


Tionde budet

"Du skall icke hava begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till något, som tillhör din nästa"

Det borde väl även inbegripa din grannes djur?
Gissar att den här mannen inte lyssnat på dom orden.
Vad är det med folk?

* * *

Inte blev det mycket sömn i natt och natten som kommer lär väl inte bli bättre.
Visst är det skönt med värme, men den gör ju att det blir otroligt svårt att sova. Och om då väckningen står på 4:40 så gör det ju inte saken ett dugg bättre.
Eftersom mitt vanliga tåg inte går under sommaren så får jag ju välja, åka en halvtimme tidigare eller senare. I morse blev det tidigare så vi rullade ut från stationen i Storvreta kl 5.33, men eftersom det är banarbeten vid Solna så kom jag till jobbet bara en kvart tidigare än vad jag brukar göra.

* * *

Längtar till semester nu!!







Med kontoret på terassen



Jag hade tänkt få mig en sovmorgon idag, men fick rulla ur sängen strax före halv sex för att skjutsa till stationen. Gissa om det var skönt att krypa ner i sängen igen sen och sova någon timme till innan det var dags att logga upp mot jobbet. Testade vår nya version av uppkoppling mot jobbet idag, helt underbart att kunna jobba utan att bli utloggad hela tiden.
Ganska snart insåg jag att kontoret fick flytta från köksbordet till terassen, där satt jag under markisen och jobbade. Fick kämpa ganska hårt för att låta bli att snegla ut mot solsängen, men faktiskt lyckades jag hålla mig på rätt plats ända tills det var dags att åka till min nya doktor.

Min nya doktor visade sig vara en mycket trevlig kvinna, och jag gick från mottagningen med en helt annan känsla än vad jag brukar ha när jag varit på min gamla vårdcentral. Här kändes det som om jag var sedd och att doktorn brydde sig om mig och mina åkommor. Idag var det ju mina svullna fötter som skulle avhandlas och det hela slutade med att doktorn skickade en remiss för ultraljudsundersökning av mina ben.
Vi får väl se vad den säger och om jag kommer att ha råd att göra någon operation om det behövs, Uppsala landsting betalar nämligen inte för åderbråcksoperationer.

* * *

Vi har haft många omorganisationer hos oss på jobbet, på fredag går vi in i den senaste.
Det är väl inte alltid så att alla får dom roller dom vill ha eller ens ett jobb, det är ju jag ett levande bevis för.
Men aldrig har något blivit så här upprörd som någon tydligen blev vid kriminalvården i Ystad.
Snacka om att bli skitförbannad!



Innebandyn till OS?

Vad säger ni om innebandy som OS-sport?



Det kan bli verklighet, om bara Internationella Olympiska kommittén (IOK) tar rätt beslut om innebandyns status i juli. Även om det kanske blir som uppvisningsgren till att börja med så är det ju ett stort steg i rätt riktning för att höja statusen på sporten ännu mer.

Två givna svenska medaljer och möjligheten att sprida vårt budskap över världen, bättre kan det ju inte bli.




Rosfeber, håll dig borta!

I morse upptäckte jag att tåget som vi åker med på morgonen tagit sommarlov, i alla fall på biten förbi oss så nu startar det inne i Uppsala i stället under sex veckor. Som tur var så upptäckte jag det när jag skulle kolla att det var på väg på datorn och inte när vi stod på perrongen och väntade. Synd bara att jag inte kom på det kvällen innan så att jag hade kunnat sova en halvtimme längre.
Och som om inte det vore nog så har eftermiddagstågen också tagit sommarlov, det går bara ett i timmen hem till mig nu. Så nu gäller det att se till att hinna med rätt pendeltåg från Karlberg för att hinna med rätt Upptåg från Upplands Väsby, annars får jag sitta en halvtimme i Uppsala och invänta nästa tåg för att komma hem.
Det är ju egentligen ett i-landsproblem, men ändå ett problem.

* * *

På tal om problem så fick jag ett skavsår på ovansidan av högerfoten när jag gick hem idag. Direkt fick jag en knut i magen, det var ju efter ett sånt på samma fot som jag fick rosfeber förra sommaren. Det var ingen rolig upplevelse så jag vill helst slippa få det igen. Nu spritar jag foten för fullt och sätter över plåster, hoppas att det hjälper.
I morgon ska jag träffa min nya läkare, jag har ju bytt husläkarmottagning eftersom jag inte riktigt kände att dom på min gamla intresserade sig för mig. Nu hade jag tänkt visa upp mina svullna fötter, men naturligtvis så har dom inte varit så svullna dom sista dagarna. Det är nästan så att jag hoppas att dom ska svullna upp ordentligt under dagen i morgon, så jag har något riktigt att visa. Doktorn ska få lugna mig vad gäller rosfebern också hade jag tänkt.

* * *

Det är ju det jag säger, det kan inte vara bra att äta sånt där.

* * *






"...folk i din ålder"

Min iPhone verkar leva ett eget liv just nu.
Eller det är snarare så att det är några appar som lever sitt eget liv, Facebook stänger ner sig hela tiden. Och när den inte stänger ner sig så går det inte att lägga upp bilder och ibland kan jag inte ens gå mellan sidorna.
E och jag satt och pratade igår och jag berättade att iPhonen knasade, eller jag sa väl mer att den var helt fucked up. Det skulle jag inte ha sagt tydligen.
E tittade på mig och sa: "Sen när säger du fucked up?"
- "Ja, inte vet jag. Är det konstigt?"
- "Jag tror inte att det är så vanligt att folk i din ålder säger så."

Folk i min ålder!?!

Gissa om jag kände mig som att jag var minst 300 år eller något sånt.



Jag vet inte om det var för att söka den ungdom som flytt som vi tog en nostalgitripp och drack Galliano hotshot. Den smakade precis lika som förr. Tänk så många sådana vi drog i oss på den tiden det begav sig. En gammal kollega tävlade med sin svärson om att dricka hotshots, jag har för mig att han däckade efter 17 stycken.

* * *

Stackars barn!
För oss här i Sverige låter det ju helt sjukt att låta operera om våra döttrar till pojkar när dom bara är något år gamla, man gör ett könsbyte och pumpar barnen fulla med hormoner. Läkarna försvarar sig med att operationerna bara görs på barn vars inre organ inte motsvarar de yttre genitalierna, vanligtvis flockor som föds med vissa manliga organ. 
Det finns många indier, men föds det verkligen så många flickor på det viset?

* * *

Somnade en stund i solsängen idag, så skönt.


En skitsak?





Vi har firat en mycket stillsam midsommarafton, L-P, håriga killen och jag.
Sill och nubbe är ett måste till midsommar och som tur var så har regnet hållit sig borta så vi kunde sitta ute och äta.


Det finns folk med en massa olika böjelser, men den här mannen tar väl priset med sitt skitäckliga intresse.




Midsommar

Idag var vi inte många på jobbet, det ekade tomt mellan skrivborden, många som passade på att ta ut en extra ledig dag inför midsommar. Vi var i alla fall några tappra själar som jobbade på som om vanligt, men det fick bli tidig hemgång.
Skönt med några lediga dagar igen, vi får bara hoppas att vädret bättrar sig.



Glad midsommar!



Kvinna eller man?

En kul festinbjudan kom med posten idag, ser fram mot den festen.

* * *

Jag är redo när han kommer, har väntat länge nu.

* * *

Nu är det dags igen, Ekvatorialguineas damlandslagstrupp verkar få spela utan två av sina spelare under VM som börjar om några dagar. Två systrar blir hemskickade eftersom dom misstänks vara män. Knepigt det här, antar att det blir lika stökigt som det blev runt den sydfrikanska löpartjejen tidigare.

* * *

Mer regn i morgon?
Jag fick mig allt skvätt när jag väntade på tåget på hemvägen.
Eftersom jag trodde att det skulle bli fint väder idag åkte jag iväg i morse med bara en kofta och ingen jacka. Det funkade nästan hela vägen, jag missade precis pendeltåget men kunde ju i alla fall söka skydd på stationen under regnskuren.

* * *

Midsommarbuffé på jobbet i morgon, tyvärr lär det ju bli utan snaps.





Det var ett j-a gnällande

Det känns som att jag inte gör annat än beklagar mig nu för tiden.



Axeln bråkar med mig så att jag inte kan sova om nätterna, idag hände något med axeln när jag skulle gå från jobbet så det har gjort extra ont hela kvällen.
Ser inte direkt fram mot att gå i säng coh ligga och vrida och vända på mig hela natten utan att hitta någon sovställning som funkar.

Som om inte det räcker så har det hänt något med min vänsterhand, det gör ont i den typ längst ner på handflatan under tummen. Rätt vad det är så måste jag släppa det jag håller i, för att det börjar göra så ont att jag inte kan hålla greppet.

Såja, nu har jag gnällt klart.
För stunden i alla fall.

* * *

Jag tänkte pigga upp mig själv lite idag, med att gå till frissan och snygga till mig lite.
Sanne på Hair Fashion på Odengatan i Stockholm tog hand om mig och såg till att jag fick en stunds njutning, för det är ju en ren njutning att gå till frissan. Allra helst när när salongen har sådana här underbara massagestolar som tar hand om ryggen under hårtvättningen.
Så otroligt skönt att bara luta sig tillbaka och bli omhändertagen.

Jag gick från jobbet till Odengatan, det tog lite drygt 30 minuter i strålande sol och riktig värme. När jag klev ut genom dörrarna igen hade himlen öppnat sig, regnet vräkte ner och det både dånade och blixtrade för fullt. Jag kände mig riktigt snygg när Sanne var klar med mig, men när jag kom fram till stationen vid Karlberg såg jag mer ut som något katten släpat in. Det lilla paraplyet jag hade med mig ville inte samarbeta utan vände sig direkt och knäckte en pinne, så det var en genomvåt Mona som klev på pendeltåget, kjolen gick att vrida ur.
Men efter 1,5 timmes tågåka hade både kjolen och jag torkat när vi klev ut i solskenet.

* * *

På eftermiddagen blev det ett glas bubbel och tårta på jobbet.
Vi tackade av en kollega som går i pension, då får man göra sånt.



Stafettbloggen går i mål

Staffettbloggen är inne på upploppet, Carl Göransson får springa över mållinjen med pinnen i handen utan att lämna den vidare till någon ny bloggare.

Stafettbloggen är bloggen där UNT's sportchefer Lans & Legue har bjudit in sina Facebook-vänner att blogga en vecka, vid en snabb räkning så är det 82 olika personer som har varit med och skrivit. Det betyder 82 veckor där vi fått följa kända profiler både inom sportens värld och utanför, och så har det varit en och annan som ingen människa hört talas om innan.
Jag hade tex glädjen att få skriva vecka 7.

   

Det blev lite upprörda känslor när jag lade upp en bild på bloggen och sa att UNT sponsrat mig med en bil under min vecka, det kom någon kommentar om hur man kunde göra så samtidigt som människor blev uppsagda på tidningen. Legue berättade senare att dom fått frågor om bilen, trots att jag i slutet av veckan skrev att det ju naturligtvis inte var så att jag fick någon bil med min bild på.
Men visst hade det varit lite coolt om det hade varit så.



* * *

Idag hade jag häcken full på jobbet, fick verkligen se till att koncentrera mig på en uppgift och inte försöka hålla koll på allt nytt som rullade in. Som tur är så har jag ju dom bästa kollegorna som ser till att jag får skratta och skingra tankarna när det är dags för paus.
Vilka lysande idéer vi kläcker vid fikabordet.
 
* * *

Jag inser att det är en bra bit kvar tills jag blir riktigt lycklig, lever tydligen i någon sorts vemod och känslokyla nu.




Tre 2:or

Det bästa med regniga dagar är att man inte behöver ha dåligt samvete för att göra ingenting, då är det helt OK att bara slöa och hålla sig inne.
Jag har ju iofs inte hållit mig inne hela dagen, håriga killen och jag tog oss en promenad runt området mitt på dagen. När vi gått en stund, och han har pinkat 37 gånger, så var det dags för 2:an och jag fick bruk för den rosa påsen jag hade med mig.


Vi passerar en hundbajspåslåda och jag lämnar glatt ifrån mig den rosa påsen och så fortsätter vi vår promenad runt Lyckebo.
Hoppsan! Där kommer en 2:a till!
Nu tittar vi oss omkring och hoppas att ingen ser oss när vi går vidare utan att plocka upp, vi hade ju bara tagit med oss en påse ut. Vad tror ni händer då?
När vi gått vidare en liten bit så var det helt plötsligt dags för 2:an igen!
Tre 2:or på en promenad, och det från en kille som knappt äter. Helt otroligt!
Nästa gång vi tar en promenad håriga killen och jag, får vi ladda upp med flera påsar så jag slipper skämmas.

* * *

Tur att jag inte hade något mot att göra ingenting idag, hade jag haft tråkigt hade det kanske gått för håriga killen som det gjorde med den här hunden.
Eller kanske inte....

* * *

Tänk att åka till IKEA och för att få titta på möbler lite i lugn och ro lämna in barnet på leklandet en stund. Och sedan när man kommer tillbaka för att hämta barnet så står det i personalens noteringar att barnet redan är utlämnat. Jag gissar att paniken kommer snabbt och att man hinner tänka många läskiga tankar.
Den här gången hittade man den lilla flickan gråtandes utanför butiken, och jag gissar att det kommer att bli en översyn av rutinerna för in- och utcheckning av barnen hos IKEA.

* * *

Ännu en kort vecka väntar, inte så tokigt faktiskt.


Jordgubbstårta, så klart

Ni kommer ihåg historien om 17-åringen som cyklade i 58 kilometer i timmen och fick fortkörningsböter? Det visade sig ju sedan att den historien inte var sann, att några sådana böter inte fanns registrerade någonstans.
När jag var i Tranås fick jag höra historien bakom det hela, den här killen hade fått böter för någon annan trafikförseelse och ville inte berätta om det för sina föräldrar. En gissning är att han behövde hjälp med att betala böterna och att han då valde att säga att han hade cyklat för fort i stället för att berätta om det som verkligen hade skett.
Mycket uppståndelse blev det och det hade killen nog inte räknat med.

* * *

På lördagen blev det en tur till Örsundsbro och Iittala Outlet tillsammans med döttrarna, det var inte så där superbilligt där och jag lyckades hålla i plånboken ganska så bra. M däremot shoppade loss rejält på porslinet.

Sedan var det dags att fira E som fyllde år i torsdags.
Hela familjen, förutom Prinsen och hans pappa, var på plats när det grillades och så måste det ju naturligtvis ätas jordgubbstårta.
Det är ingen sommarfödelsedag utan jordgubbstårta!



Som vanligt blir det lite mer finess när M gör tårtan.

* * *

Klart han ångrar sig huliganpojken, men hade han varit lite smartare så hade han inte behövt leva under hot och vara tvingad att hålla sig undan. Smarta killar, och tjejer för den delen, som gillar fotboll håller inte på med sådan där gängskit, utan dom går på fotboll för att titta på matchen och heja på sitt lag.
Inget annat.

* * *

Jag satt ute på terassen till midnatt och fy sjutton vad kallt det var, det var nere på 10-11 grader och det rykte nästan om munnarna när vi pratade.
Tur att det finns filtar att linda in sig i.



Kärlek, bla i Tranås

Jag har varit på utflykt, har besökt Tranås.

Vi står inför en omorganisation och from 1/7 kommer vårt team att splittras och vi kommer att arbeta i nya konstellationer. Därför passade det bra att åka iväg tillsammans och ta vårt sista enhetsmöte på annan ort för att få en sista natten med gänget. Valet av Tranås var helt självklart eftersom vi efter att ha jobbat klart för dagen åkte hem till vår fina Kjell som gick i pension för några månader sedan.
Bubbel vid det nya växthuset, lite lek, promenad ner till sjön, cateringmat (erotisk planka), gott att dricka, viktiga samtal och mycket skratt, så såg vår kväll ut. Så härligt att sitta vid bordet och känna kärleken i gruppen, ett fantastiskt gäng.



När det började bli dags att avsluta kvällen åkte vi in till metropolen Tranås igen och tänkte avsluta med en öl i baren på hotellet. Men det var inte att tänka på, där var det igenbommat. Och så var det i hela Tranås tydligen trots att klockan inte var mer än strax före midnatt, så det var bara att säga gonatt och krypa till sängs.
Vi som åkte i samma bil tog en liten promenad innan vi påbörjade resan mot norrut och hamnade på något konstigt vis i lite olika klädaffärer, den promenaden slutade med att jag fick med mig en fullproppad kasse med kläder hem.
(Det resulterade i sin tur i att jag i kväll har fått rensa i garderoben och nu har en fullproppad säck med gamla kläder som jag ville bli av med för att få in det nya.)
Det var tyst och fridfullt på jobbet när vi kom dit, dom flesta hade redan avslutat sin dag.
Jag gjorde det jag måste se till att göra och hade sedan sådan tur att jag fick skjuts till Upplands Väsby så att jag slapp gå och släpa på min tunga väska ända till Karlberg. Den tunga väskan gjorde att jag valde att kliva av i Uppsala och ta bussen därifrån för att slippa bära den genom byn. Jag passade på att köpa mig en sushi på stationen, som jag sedan kunde avnjuta som bröllopsdagsmiddag hemma i min ensamhet.

Det var nämligen 27 år sedan vi gifte oss, hur otroligt det än låter.
Jag firade med att fara hem från Tranås och äta sushi och rensa garderoben, maken med golf och övernattning med fyra karlar någonstans.
Så gör vi.



Hade tänkt att gubben skulle få det här i bröllopspresent, men det saknades lite på kontot.



Det regnar, regnar.....


                  

Det verkar som att vi kommer att behöva både stövlar och paraply när vi ska ha vår sommaravslutning med tipspromenad på jobbet i morgon. Hoppas man hittar något skyddat ställe för grillen där det inte regnar i alla fall, alla väntar ju med spänning på vad Staffan hittat på för gott att äta till oss.

* * *

Gräsmattan är säkert jätteglad över regnet, men jag tycker att det räcker så här.





Utskälld

Oj, vilken utskällning jag fick i natt när jag kom hem efter att i sommarvärmen ha varit på Lingon och lyssnat på mitt favoritband the Sullivans. Så fort jag satte nyckeln i låset förstod jag hur det skulle bli och mycket riktigt, så fort jag öppnade dörren brakade det loss.

Håriga killen gillade inte att det var någon som kom hem så sent när han låg och sov, han skällde och skällde tills han såg att det bara var jag och då kunde han med viss tvekan gå och lägga sig igen uppe hos matte.



Jädrans vad med folk det var på Lingon i lördags.
Alla ville ut och njuta av värmen och vad passar skulle då passa bättre än Bakgården?

* * *

Vilken härlig sommarhelg det har varit.
Inga måsten har blivit gjorda utan jag har bara njutit av att göra ingenting i värmen.

* * *

Det är ett tufft jobb att marknadsföra och sälja Skåne tydligen:
"Man känner sig som en idiot ibland, men det får man ta".
Jag hoppas att inte bara direktören utan även landstinget fick valuta för dom pengarna.

* * *

Det här är inte precis något som man vill läsa innan en ny pendlarvecka.
Tåg som rusar mot varandra på samma spår, sånt händer väl bara på film? Eller?

* * *

Visst blir man lite orolig när det är så här fint väder nu.
Jag ska ju för sjutton gubbar jobba i fyra veckor till, tänk om vi bränner av allt det fina vädret redan nu och bara har dom där regniga dagarna kvar?
Jag kan ju nästan redan nu tala om att det kommer att regna i Skåne w 28 eller 30, någon av dom veckorna kommer vi antagligen vara där nere och det brukar betyda regn.
Så ni är härmed varnade!


Groddar och ett dumhuvud

Hur ska vi ha det nu då?
Först är det groddarna som spridit ehec-smittan, sedan är det inte groddarna och nu är det groddarna igen. Lika bra att jag fortsätter att undvika att komma i kontakt med sådana.

* * *

Jag hade en alldeles utmattad kille hos mig i natt, håriga killen orkade inte ens bry sig om att jag gick upp och åkte iväg till jobbet i morse. Han kräktes under dagen och ville inte äta, nu har han piggat på sig mot kvällen så vi får hoppas att det bara var värmen som gjort honom så trött och som gjort att han tappat aptiten.

* * *

Mona Elefantfot, det är jag!
Högerfoten har svullnat upp ordentligt igen, tror jag blir galen på det här.

* * *

Tracy Morgan är tydligen en amerikansk skådespelare och komiker, men här misslyckades han totalt att vara rolig. Om det nu var det han försökte vara, eller så var det bara hans dumhet som fick komma upp till ytan.

* * *

I morgon kväll, om inte regnet vräker ner, blir det en tur in till Lingon.
The Sullivan's, som ju är ett av mina riktiga favoritband, spelar och det känns som att det var evigheter sedan jag hade möjlighet att lyssna på dom.
Men först hoppas jag på att få ligga ett tag i hängmattan och njuta av lite sol.



Illa, jag mår illa.....

Tänk att äntligen, äntligen är det dags för den där semesterresan som man gått och längtat efter och väntat på. Man kliver glatt på flygplanet, klämmer sig ner i det trånga sätet, äter lite av maten som smakar som vanligt frysmat och så bara väntar man på att komma fram. Ser framför sig hur man ska kasta på sig badkläderna och bara njuta av sol och bad.
Jag gissar att det var så för dom som åkte med Ving till Turkiet igår, dom hade antagligen inte tänkt sig att första semesterdagen skulle tillbringas på sjukhus efter det att dom blivit matförgiftade på flyget. Ingen vidare start på resan direkt, att fylla spypåsarna redan i transferbussen från flygplatsen.
När jag läser det här så är jag glad att jag för det mesta avstår från att äta flygplansmaten.

* * *

Så jag har skrattat på jobbet idag, med och åt mina underbara kollegor.

* * *

Vi behöver tydligen inte vara oroliga nästa vecka, om vi nu ska ut och cykla i Tranås.

* * *

Nu hoppas vi att knät håller Josefine Öqvist, vi vill ju se Jossan spela i VM.

* * *

Flera på jobbet klagar över att dom inte kan sova om nätterna, undra på det när det är så otroligt varmt. Men tydligen ska vi få sämre väder lagom till helgen, någon som är förvånad?

* * *

Full, kåt och ute i en hage, ingen lyckad kombination för den här killen.




Parklek?

Det är väl ingen mening med att gnälla över att jag är genomsvettig när jag kommer fram till jobbet på morgonen, efter min lilla promenad från Karlberg. Hellre svettas jag väl och vi får njuta av härlig sommarsol än att det ska vara regn och rusk, jag får helt enkelt stå ut.

* * *

Nästa vecka ska jag åka till Tranås en sväng.
Vad gör man i Tranås undrar ni? Det kan jag kanske svara på när jag varit där.
Ännu så länge vet jag inte så mycket om vad som kommer att ske där nämligen, men jag tror i alla fall inte att vi ska ut och cykla. Och om vi nu skulle ut och cykla så tror jag inte att vi kommer att göra det i sådana hastigheter att Tranåspolisen ger oss böter också.
Undrar om den här killen cyklade i 58 kilometer i timmen på en 30-väg eftersom han fick betala 1.500 kronor i fortkörningsböter.
Det kan ju låta knäppt med böter för att man cyklar för fort, men jag antar att hastighetsgränserna ska följas av alla oavsett vilket fordon dom färdas i eller på.

* * *

När jag var liten fanns Parkleken, men jag minns inte att det var sådana här lekar där:



Bilden hittade jag hos en kompis på Facebook.




Sådär ja

Det var väl en hyfsat bra dag på jobbet för Zlatan, eller vad säger ni?

Man kan ju gissa att det var ganska så bra stämning på Råsunda i kväll.
Jag var allt lite avundsjuk på dom som samlades vid jobbet för vårt kundevent inför matchen, redan på morgonen när jag kom till jobbet så började man lägga ut gröna mattan framför byggnaden och det byggdes för fullt inne i entrén för våra gäster.

* * *

Och sådär ja, nu är det inte bara bra att dricka kaffe.
Ena dagen är det jättebra mot cancer och det mesta annat, men det är tydligen vid fem koppar om dagen som gränsen för det goda går. Nu säger man att fler än fem koppar om dagen kan göra att du hallucinerar och hör röster.
Jag kommer ju för det mesta inte upp i fler än 4-5 koppar om dagen, så det är väl kanske mer bra än dåligt?

* * *

Han som är trädgårdsansvarig hos oss går och väntar på regn, han säger att gräsmattan behöver det. Och nu verkar det ju som att han skulle kunna bli bönhörd. Lite nattregn har jag inget mot att det kommer, men det verkar ju inte riktigt vara det som är på väg.




Flaggan i topp

Vilket mysigt slut på en härlig helg!



Sveriges nationaldag firades i solen med färsk sockerkaka, langos och rabarberpaj.
Vi fick sällskap av håriga killen och hans matte och husse, matte har ju längtat efter langos under sin Australientid så nu var det dags för henne att få äta det. Idag blev dom om möjligt ännu godare än vanligt, jag tryckte allt i mig tre stycken och om jag inte sansat mig hade jag antagligen fått i mig ytterligare en till.
Kubbspelet, solsängen och hängmattan kom äntligen fram idag, tyvärr gick det väl inte så värst bra för mig när vi spelade kubb. Men jag får väl smygträna lite till nästa gång.

* * *

Det känns sådär att behöva åka till jobbet igen i morgon, det skulle inte göra något om jag fick vara hemma några dagar till.

* * *

Ja ja, det är väl inte livsfarligt att äta groddar då.

* * *

Om jag fick 50.000:- i månaden utan att göra något för dom, så skulle jag inte heller vilja ha något jobb utan då kunde jag lalla runt och göra det jag kände för i stället.


Farliga groddar och värmande sol

Det är ju det jag alltid har sagt, det är inte bra att äta groddar och sånt.
Nu verkar det ju rent utav vara livsfarligt.
Tur att jag håller mig borta från sådana saker.

* * *

Idag har jag inte varit till någon nytta, bara vandrat mellan soffan och solstolen.
Mer behöver man väl inte göra en sådan här dag, eller hur?



* * *

Tydligen gäller det att vara försiktig med festinbjudningar via Facebook, men jag gissar att jag är lite överårig för att få en sån invasion. Men vilket gardenparty det kunde bli här, om det dök upp 1500 festsugna människor. Då fick jag väl lov att ta hit brollan och hans band så att alla hade något att dansa till.

* * *

Tänk att en Big Brother-säsong är över och jag har klarat mig från att se ett enda avsnitt.




Kalas och lite Lingon

Lördagens stora händelse var Prinsessans två-årskalas.



Så fort tiden går, det känns som att det var alldeles nyss hon kom till oss.

                  

* * *

På kvällen var det dags för ett besök på Lingon, Uppsalas bästa sommarkrog där Bakgården är en oas mitt i stan. Nu var det dags för GBB att få gästernas ben att röra på sig, och det är ju så kul att dansa en stund.
Som vanligt(?) gick jag till bussen innan det brakade loss ordentligt, men så är det när man bor utanför stan och får låta bussarnas avgångstider styra.


UppCon i stan



Vilken sommar det har blivit, helt underbart!
Härligt att efter att ha jobbat några timmars jobbande vid köksbordet få sätta sig ute på terassen och äta lunch. Sedan lite kaffe på maten tillsammans med grannen som precis blivit morfar på morgonen, nu blir det liv i luckan i grannhuset minsann.

* * *

Vi for in till stan för att köpa nya tågbiljetter och såg att stan blivit invaderad av en massa ungdomar i "underliga" kostymer, ca 3500 ungdomar är just nu på UppCon. Hela stationen var full av utklädda ungdomar och på Vaksala torg var ett stort tält uppställt med en lång kö av förväntansfulla deltagare utanför.
På söndag kan man vara med om SM i Cosplay på Vaksala torg kl 11-13.

* * *

Så var det dags att shoppa blommor, alla krukorna ute måste ju fyllas med vackra blommor.
Många pengar fick jag lämna ifrån mig, men så blev det ganska många blommor också, även om jag av någon anledning fortfarande har ett par tomma krukor.
Men dom kan nog fyllas snart dom också.

 En del av dom blommor som jag planterade idag.

* * *

Det var tur att jag hade blommorna att trösta mig med när vi kom hem. Jag hade nämligen tänkt köpa mig en eller ett par sommarklänningar, men efter att ha provat mig genom alla klänningar i två butiker fick jag nästan gråtfärdig gå därifrån tomhänt. Inte blev det bättre när jag gick till skoaffären och insåg att dom här svullna fötterna passar inte i några av dom sommarskor som finns att köpa.

* * *

Jag lyckades tydligen få Ola Toivonen i rätt stämning i tisdags, det målet satt bra.
Seger med 4-1 i Moldavien i kväll som ska följas upp med en seger över Finland på tisdag.

"Skulle du vilja ha Daniel Majstorovic över dig?"
Frågan ställdes av TV-kommentatorerna, det är nog bäst att jag inte svarar på det ;)


Nu så....

Helt plötsligt är det alldeles tyst och tomt i huset igen.
Just nu är det skönt men jag kommer att sakna lilla Prinsen snart igen, sakna att ha honom här hos oss. Att få se honom vakna med ett leende på läpparna och fullskiten blöja, att få sitta i soffan och mysgosa.

* * *

Idag är det två år sedan jag kunde börja kalla mig farmor, idag fyller vår lilla Prinsessa två.
Den lilla sötnosen ska firas med kalas på lördag.
Hon är i en så härlig ålder nu, pratar och pratar och är bara ljuvligt söt.

* * *

Vad less jag börjar bli på allt det här tjatet om kungen, om han har varit här eller där.
Det är ju inte direkt så att det som har hänt hände i förra veckan utan det är ju för sjutton gubbar en evighet sedan. Om han nu var på en klubb 1996 , vad spelar det för roll?
Sedan är det väl inte bra om han springer på svartklubbar med kriminella, men jag trodde att han har folk runtomkring sig hela tiden som ska se till att allt går rätt till?
Men vem har inte varit på något ställe där man kanske inte borde ha varit någon gång?

Vore det lite ordning på kungen och hans rådgivare så måste det väl snart gå upp för dom att det kanske inte är så dumt med pensionering nu. Ypperligt tillfälle för kungen att ta ett steg tillbaka och släppa fram Viktoria och Daniel, det är nog enda sättet att rädda förtroendet för monarkin.
Jag tror ju dessutom att Viktoria och Daniel skulle göra ett bättre jobb som Sveriges reklampelare.

Och ingen kan försöka få mig att tro att det skulle bli billigare att ha en president.

* * *

Den här lägenheten med tre sovrum vore ju perfekt som övernattningslägenhet i Stockholm.

* * *

Igår firade vi att barnens kusin tog studenten.
Lite lustigt att hennes killes pappa och jag gick i samma klass på gymnasiet och alltså tog studenten tillsammans, det känns som att det inte var så länge sedan. Eller?

Nu ska jag njuta av friden och ta mig en Singapore sling.


RSS 2.0