Blommigt?!

Härligt med sol och värme!

Hade tänkt få sitta och njuta på terassen idag, och kanske grunda lite inför Turkietresan, men i stället bar det av in till Gränby Centrum för att hitta något att ha på mig när vi sticker iväg.
Det var ju ingen rolig upplevelse, att stå blekfet inne i en provhytt och prova badkläder är ju sällan särskilt trevligt. Några nya badkläder blev det inte men det fanns i alla fall tre klänningar med i kassarna när vi kom hem.
Det ska tydligen vara blommigt i år, så nu har jag tre nya blommiga klänningar.

* * *

Valborg!
Jag hade väl tänkt att jag skulle vara ledig på sista april, men nu får jag lov att åka iväg i alla fall till jobbet och rensa undan lite inför semestern. Det betyder att jag behöver inte fundera över forsränning, mösspåtagning och allt sånt som alla andra Uppsalabor kommer att fundera över i morgon.
Men på kvällen ska jag i alla fall ta mig in till Lingon en sväng, mina favoritkillar på bakgården. Det var otroligt länge sedan jag hörde the Sullivans, så nu finns det inga ursäkter.

* * *Nu växer det så det knakar, snart får vi njuta av rabarberpaj igen. Underbart gott!


Det finns inga monster

Var är mina sommarkläder?

Har jag några sommarkläder?
Har jag några badkläder?Har bokat en resa till Belek, Turkiet och måste ju nu försöka hitta lite sommarkläder att sätta på mig. Kan inte komma på att jag har några sådana, men det måste väl finnas något i garderoben antar jag. Kanske det jag hade på mig på Rhodos i höstas?

Så otroligt skönt det ska bli att åka bort, det känns som att jag behöver få komma bort ett tag. Komma bort och inte bry mig om annat än om jag ska bada i poolen eller havet, vilken restaurang jag ska gå och äta på eller vad jag ska läska mig med härnäst.
Få ligga på en solstol och bara vara, helt underbart.

* * *

"Det finns inga monster där", säger prinsessan när hon vill att jag ska följa med henne upp på övervåningen och kolla in vad som finns där.

* * *

Det var ju också ett sätt att ragga.

* * *

Twittrar mer än jag bloggar numera, men jag kommer nog snart igen.
Ska bara.....

* * *

Snart Valborg, hoppas att det blir lite bättre väder till dess.
Jag ska jobba så det blir inget vidare firande för min del, det blir väl kanske på sin höjd en promenad ner till ån för att titta på kasen.
Det där med att titta på forsränning och mösspåtagning kan jag ju glömma.


Svenska mästare!

Hemma igen efter en mycket trevlig helg i Malmö.

Jag flög ner från Bromma mitt på dagen i fredags, lämnade snöblandat regn för att komma ner till våren i Skåne. Det var ju otroligt trevligt att kunna sitta ute på Lilla Torg och äta middag i solen, att få känna att det finns hopp om en trevligare årstid.
Men det kändes allt som att dom där killarna som satt i bara t-shirt överdrev det hela en aning, riktigt så varm var det inte vid 18-tiden att man ville sitta så.

På lördagförmiddagen blev det en liten promenad runt i butikerna i området närheten av hotellet och lite käk innan det var dags att åka ut till Malmö Arena för att se på SM-finalerna i innebandy. Vi kom dit när dammatchen precis hade börjat och vi upptäckte att våra platser var precis bredvid Moras hejarklack. Där gick det så vilt till så att man från arenan måste skicka fram folk för att förstärka golvet. Man hade två trummor som dunkade rätt in i mitt öra, och det blev inte direkt mer njutbart när våra trummor kom och förstärkte en stund. Fyra trummor rätt in i örat är inget jag skulle rekommendera.
Tyvärr så hjälpte inte Moraklackens stöd, dom fick se sina tjejer besergrade utav IKSU.

              

Så var det då äntligen dags för vår final.
Jag måste erkänna att den inte var så spännande som sista semifinalmatchen var, nu kändes det mer som att vi löser det här. Jag var inte ens orolig inför sista perioden och vi ligger under, jag litade helt och fullt på att våra killar skulle styra upp det sista.
Och naturligtvis blev det så, underläge med 2-3 vändes och helt plötsligt står det 4-3 i stället och Hannes Öhman fastställer slutresultatet 5-3 när det återstår ca två minuter av matchen.

Otrolig glädje och lättnad, båda på läktaren och på planen.
Härligt att se killarnas glädje och stolthet över att ha lyckats igen, för tredje året i rad.
Matte Samuelsson skadade sin hand under slutspelet och var orolig för att han inte skulle kunna vara med och avsluta säsongen, men med hjälp av sprutor på Malmö sjukhus gick det bra att spela finalen. Matte hade för övrigt en uppmärksammad, egendesignad t-shirt på sig på festen på kvällen. En vit tröja där det står I ett stort rött hjärta MIKA, dvs I live MIka.

Årets bankett var i betydligt trevligare lokaler, ute vid arenan, än förra året.
Mycket folk på plats, många innebandyprofiler som passade på nu när det var dags att festa av säsongen 2011/2012.

Nu under söndagen försvann solskenet som vi fick njuta av under fredagen och lördagen och det småregnade i Malmö, men vad gjorde det?
Tyvärr så småregnade det i Uppsala också när det var dags för den nu traditionsenliga mottagningen och hyllningen av guldhjältarna på Vaksala torg. Men det var ganska mycket folk som trotsade regnet och kom för att hylla Fyrisfjädern och Storvreta för deras SM-guld.

En kul helg!
Skönt att vi, Storvreta IBK, fortfarande kan titulera oss Svenska Mästare.Nu vaccinerar jag 95 barn

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna hjälpa till, men eftersom jag inte är kvalificerad för det så skriver jag här istället. Nu hjälper jag nämligen till att vaccinera 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat.
Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.


Foto: © UNICEF/Asselin

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin.
Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Vi ska till Malmö!

Jädrar vilken match det var igår!
Jag var sjukt nervös inför matchen, svettig om händerna redan innan det började.
Och inte blev det bättre av att vi låg under efter första perioden, inte bara nere på planen utan uppe på läktaren också. Rosaklädda Falunsupporters hördes tyvärr mer än oss andra ett tag.

Underläge med 3-0 och oron började krypa sig på, tänk om det inte går vägen.
Men så hände något och vi började plötsligt spela så där som vi alla vet att vi kan spela.
Så där som man spelar när man är Storvreta och regerande svenska mästare.

Vilken stämning det blev i hallen när även publiken på drygt 2500 personer kom igång och hjälpte till som en sjätte spelare på planen. Jublet när dom åtta målen började rulla in, sången om att "Vi ska till Malmö".

Nu är det alltså dags igen på lördag, dags att försvara guldet.
Den här gången möter vi Dalen från Umeå, ett Dalen som sparkat undan slutspelsspöket och nu tror sig kunna besegra oss.
Allt kan hända i innebandy, men jag tror inte att Dalen tar oss.

Nu ser vi fram mot en trevlig helg i Malmö, förhoppningsvis så har vi bucklan med oss hem till Uppsala igen.

Just nu har jag fler biljetter till finalen än jag behöver.
Är det någon som är utan så kan ni hojta till så kan vi kanske göra en affär.


Samma gamla Mona?

Och så har vi vår igen då......
Härligt väder idag, efter lite trädgårdsarbete blev det fika på terassen i solen med vänner som promenerade förbi. Nu när solen börjar skina över oss igen så kan jag inte förstå hur jag någonsin kan tänka tanken på att flytta till en lägenhet.
Men jag skulle inte ha något mot att någon kom och slog ner vår gamla uteplats och byggde upp något nytt i stället. Om någon har lust så vill jag gärna ha både en inglasad del och en öppen där jag kan sitta och njuta i solen. Och så vore det inte så dumt med en liten pool också, men det kan vi ta lite senare.
Så, om någon känner sig manad är det fritt fram.

* * *

Stackars oskyldiga barn!

* * *

Nu är det klart att Storvreta kommer att representeras i SM-finalerna i Malmö Arena.
Storvretatjejen Amanda Wall spelar final med KAIS Mora mot IKSU. Kul att ha någon att heja på i damfinalen också.

* * *

I morgon är det äntligen dags, dags att avgöra vilka som ska möta Dalen i finalen.
Jag hoppas ju och tror att det är Storvreta som ska till Malmö, det kommer att bli en otroligt spännande match i morgon. Biljetterna är slutsålda på nätet men det kommer att finnas något hundratal onumrerade sittplatser som säljs direkt i insläppet, och så finns det ju förstås ståplatserna.

Det här kan bli hur bra som helst.
Vad kan bli bättre än att spela inför ett kokande Fyrishov och ha den känslan med till Malmö.

* * *

Inte så bra planering med ett besök hos frissan i Stockholm i morgon eftermiddag, men jag får ta mig direkt till Fyrishov och matchen.
Om jag säger att den här nya frissan får göra vad hon vill, hur stor är risken/chansen att jag ser likadan ut när jag går därifrån med bara lite kortare hår? För det mesta brukar det ju bli så, trots att jag ger dom fria händer och blundar medans dom jobbar.
Risken är väl att det är samma gamla Mona som går därifrån.

Modell för en dag

Genomvåt efter att ha stått ute i ruskvädret och tagit rätt på en massa rester efter trädklippandet, just då blir det bestämt att jag ska åka med på en "Modell för en dag"-fotografering Modellfabriken i Stockholm.
Det var bara att börja gräva i gareroben efter något att sätta på mig, som vanligt åkte det ner flera alternativän nödvändigt i väskan. Men när jag har varit på sådant här tidigare har man blivit ombedd att ta med ett par tre ombyten. Jag hämtade upp E och håriga killen och så blev det tåg till Stockholm.

Vi möttes av en ganska oengagerad personal som så småningom började sminka oss.
Jag frågade kvinnan som sminkade mig om jag kunde få hjälp med håret, då tittade hon bara på mig och sa: Om tid finnes. När jag var färdigsminkad pekade hon runt ett hörn och visade att där kunde jag fixa mitt hår och sedan fanns tydligen inte tiden för mig utan hon gick iväg och satte sig att prata med en kollega i stället för att hjälpa mig. Som tur var så var tjejen som sminkade E mer hjälpsam och fixade till lite lockar i mitt hår.

Fotografen var en trevlig och snacksalig kille, men det märktes på bilderna att han hade haft en lång dag. Totalt knäppte han över 500 bilder på oss tre, E, håriga killen och mig och vi gick därifrån utan att köpa en enda bild.
Både E och jag har tagit sådana här bilder tidigare, hade vi inte gjort det så hade vi antagligen köpt med oss några hem men nu var det så få som vi kunde tänka oss att köpa att dom hade blivit så otroligt dyra att det inte var värt det.

"Modell för en dag"-konceptet är en kul grej, det är kul att bli sminkad och att bli fotograferad av någon som gör sitt bästa för att man ska se bra ut på bilderna. Men det har varit trevligare dom gånger jag gjort detta tidigare på andra ställen, här kändes det lite sunkigt. Jag gillade heller inte att man fotograferas så att andra besökare kan stå och titta på det som händer, känner man sig lite obekväm så blir det ju inte bättre då.

Men som sagt, det är kul att testa och vem vill inte ha lite snygga bilder på sig själv.


Vad hände?

Vilken härligt kort vecka det här är, skönt med bara fyra arbetsdagar.
Det kanske vore något, att jobba fyra dagar och vara ledig tre?

* * *

Igår en trevlig kväll med ost- och vinsmakning, det smakade nog lite för gott för jag har varit ovanligt trött idag.

I kväll satte jag mig i soffan för att, som jag hoppades, se Storvreta stänga semifinalen och besegra Falun. Det jag fick se var en förnedring.
När matchen var slut stod vi där med byxorna nere och hade blivit ordentligt uppsmiskade, det var knappt någon i laget som ens fick godkänt.
"Nu ska jag skämmas i bussen", sa Mika Kohonen till UNT efter matchen och han är inte den ende som fick göra det.

Ny match på måndag, en avgörande match där jag hoppas och tror att det är ett helt annat Storvreta som taggade går in för att nå ända fram till finalen i Malmö.

Jag åker ner till Malmö hur det än går, men det skulle ju vara otroligt kul att få se Storvreta försvara titeln och ta med sig bucklan igen.


Mys och spänning

Vilket perfekt slut på en skön helg!
Så otroligt skönt det har varit att få vara ledig, det känns som att det var en evighet sedan jag var på jobbet senast. Men nu är det bara att ställa väckningen på 5 igen och glömma att det finns något som kallas sovmorgon.

Idag fick vi så ha nästan alla barn och barnbarn här hemma, mysigt.
Härligt att prata med prinsessan, hon har alltid något spännande att berätta.
Så också idag.

* * *

Så spelade vi semifinal 3 i Fyrishov idag, vilken fest det blev.
2443 personer på läktaren som skapade en riktig slutspelsinramning av matchen, en match som var så där onödigt spännande så att jag var alldeles slut när den var över.
Vi vann med 6-5, men det var med nöd och näppe kändes det som.
Skönt att veta att killarna har så mycket mer att ge, ännu är det inte över.
Nästa match i Falun på torsdag, då kan vi stänga serien annars väntar ännu en match i Fyrishov nästa måndag. Vilket ju iofs kan vara bra för klubbkassan.


Tänk att få bjuda på en rumpchock


Tänk att få vara med i "Let's dance"!

Seriöst så skulle det vara otroligt kul att få göra något sånt.
Tänk att få träna och lära sig dansa på riktigt, att få träna och lära sig av ett riktigt proffs.
Dom tränar ju så otroligt mycket, det måste vara den bästa och roligaste bantningskuren man kan vara med om.

När jag skrev på Facebook att jag skulle vilja vara med, så fick jag en kommentar där frågan var om det skulle vara läge för en rumpchock då. Och det kan jag ju lova att någon sorts chock skulle jag antagligen bjuda på.

Frågan om rumpchock är ju befogad, det har ju hänt ett par gånger att jag bjudit mina medpassagerare på tåget på en sån. Så kan det gå när det är bråttom på morgonen och kjolen fastnar på något vis, men då är det bara att låtsas som inget har hänt och hoppas att man kunnat få medpassagerarna att le lite på morgonen.

Knipsade kulor, självmål och en hel del sömn

Vad lyxigt det kändes igår att få ställa väckningen på 7.30 och inte på 05.00.
Förmiddagen tillbringades på kontor köksbordet, skönt att ha den möjligheten att kunna sitta hemma och arbeta ibland. Jag fick tom lite engelska gjort, det var ett tag sedan sist.

* * *

Vi gjorde ett besök i Järnia-butiken som ska stänga ner och därför säljer ut allt med 50% rabatt. Det låter ju iofs kanonbra, men eftersom den butiken har en väldigt hög prisnivå så blir ju förtjänsten kanske inte så stor som det låter om man handlar något nu. Det hindrade dock inte paret som stod framför oss i kön med två fullastade kundvagna. Deras slutsumma blev, med rabatten dragen, nästan 15.000:- och jag kunde inte låta bli att fundera över vad dom hade fått betala i en annan butik för samma saker.

* * *

Jag träffade den håriga killen en snabbis, han var riktigt ynklig.
Tratt runt huvudet och knipsade kulor, det är inget att skoja om tycker han.

* * *

Storvreta utjämnade till 1-1 i semifinalen mot Falun och fick lite oväntad hjälp.
Adam Fernqvist i Falun lär drömma mardrömmar om det här.

* * *

Tur att Skype finns när små prinsar finns hyfsat nära men ändå så långt bort.

* * *

Tänk, fyra kvällar vi kan gå och lägga oss utan att tänka på att ställa in väckning.
Underbart att få sova, det ska vi njuta av så mycket det bara går.Letar efter sågen...

Vilket aprilväder vi har!
Idag var det strålande sol och härligt vårväder och så vände det till näst intill snöstorm på några minuter. Gissar att den här snön försvinner lika snabbt som den kom, men den känns ju ganska så onödig.

* * *

Vilken otroligt lat helg jag har haft, har knappt gjort ett dugg.
Borde ha sovit lite mer, men dom här j-a fötterna jag har väcker mig alldeles för tidigt.
Hur kan jag ha så jädrans ont i dom när jag ligger och sover?
Det känns banne mig som att jag skulle behöva åka till sjukhuset och sedan avtar det under dagen för att återkomma under natten igen.
Snart tar jag sågen och kapar dom.

* * *

Idag blev det klart med vilka vi möter i semifinalen.
Jag trodde ända till på eftermiddagen idag att vi skulle välja Dalen, men så när vi tittade på websändningen från matchen Falun-Helsingborg så kände jag att det blir ju naturligtvis Falun. Och mycket riktigt, Brolle och Pucken väljer geografiskt igen.
För Brolle är det ett väldigt bra val, dels har han tidigare tränat Falun och så bor han ju där.
Det innebär att han är snabbt hemma efter bortamatchen på skärtorsdagen.

Det betyder också att vi har möjlighet att få med en del supporters upp till Falun, det hade väl inte varit så många som tagit sig upp till Umeå om det blivit Dalen i stället.

* * *

Ställer klockan på 5, välkommen måndag.


RSS 2.0