Toivonen, Bajrami och jag

Av någon anledning blev jag lite sen i morse, och när jag körde in på parkeringen vid stationen såg jag tåget stå inne vid perrongen och sakta börja rulla iväg.
Tur att ni inte kunde höra vilka ramsor jag drog då.
När jag började köra hemåt igen bestämde jag mig för att eftersom jag ändå inte hade något tågkort så kunde jag lika gärna ta bilen hela vägen. Det kändes lite onödigt att åka alldeles ensam i bilen, men så skönt det var. Både att komma iväg på morgonen och komma hem mycket snabbare än vanligt.

* * *

Innan jag åkte från jobbet måste jag gå och kika lite på våra gäster.
Eftersom firman är sponsor till Sveriges fotbollslandslag så brukar vi få besök av några av spelarna någon gång per år i samband med landskamp. Idag var det Ola Toivonen och Emir Bajrami som hade dragit vinstlotten och fick komma till oss för att först bli intervjuade av Viasats Ola Wenström och sedan skriva autografer och bli fotograferade.

* * *

Stackars (boll)Kalle! Inte kul att vara den som gör en sådan tabbe.

* * *

I morgon är arbetsplatsen vid köksbordet, det för att på eftermiddagen ska vi gratulera barnens kusin som tar studenten. Det är ju strålande avslutningsväder, kul för alla som slutar skolan. Och även för alla oss andra också så klart.Sömn är överskattat

Det här med att gå i säng lite tidigare det funkar ju inte så där jättebra när man har sötaste lilla killen här. Allra helst inte när han inte alls tycker att man behöver gå och lägga sig, det är ju mycket roligare att vara uppe och busa.

* * *

Så har då kungen talat ut, men inte kom det väl fram så mycket av det?
Jag hörde bara en kortare del av intervjun på nyheterna, men vad jag förstod så kunde kungen inte påminna sig att han varit i någon sådan situation som det stått om i tidningarna.
Ja, vad vet jag?
Men det var väl ingen som trodde att kungen skulle berätta om några vilda sex- och spritpartyn bland diverse löst folk? Varför är det förresten bara kändisar som går på sådana partyn? Jag har minsann aldrig blivit inbjuden till något och alla mina kollegor förnekar bestämt att dom varit på något sådant party.

* * *

Så är den klar, landslagstruppen som ska försvara Sveriges heder och ära i VM i sommar.
Kul att Josefine Öqvist får förtroendet trots att hon är nyopererad.

Jossan, se till att vara hel nu och visa världen vad Storvretatjejer kan göra!

* * *

På tal om landslag så kommer några representanter från herrarnas landslag till mitt jobb i morgon. Men jag ska väl kanske inte hoppas på att min favorit kommer igen?
Men jag åker i alla fall inte hem förrän jag kollat vilka det är som dyker upp, det kan ju vara något trevligt.Mors Dag

Gissa om jag ångrade mig att jag inte åkte in till Pub 19 för att lyssna på Linda Brandemark & the Red Valley band när jag idag fick höra att det troligtvis var deras sista spelning tillsammans. Hade jag vetat om det hade jag åkt in och sett i alla fall sista setet.
Men det hjälper inte att sitta här och gråta över att jag missade det, jag fick ju faktiskt en mysig stund med lilla Prinsen i stället.
Det blev ganska så fullt i sovrummet i natt, med både lilla Prinsen och håriga killen där inne. Prinsen hade ju i alla fall sin egen säng, men håriga killen tycker att det är gosigare att sova nära så han smyger upp till mig när han tror att jag inte märker något. L-P tog golfklubborna och åkte iväg tidigt på morgonen så sedan kunde småkillarna och jag ligga kvar i sängen och mysa, helt underbart.I morsdagspresent fick jag ett hängsmycke med alla mina barnbarn, både dom med två och fyra ben.

* * *

Härlig fika på kvällen med alla barn och barnbarn, det värmer hjärtat.

* * *

Skenande bussar, det låter inte alls kul.
Tur att det inte gick värre än vad det gjorde när bussen for rätt in på torget i Stockholm. Helt otroligt att det lilla barnet klarade sig efter det att barnvagnen blivit mosad under bussen.

* * *

Den här mamman har det inte kul just nu.

"18-åringen har tillhört en firma­falang och var sedan tidigare känd av polisen, något han hemlighållit för sina föräldrar.
- Jag skäms över mitt beteende nu. Jag känner att jag har lurat mina föräldrar.
18-åringen har varit känd av polisen en längre tid, men föräldrarna har inte kunnat informeras.
- Supporterpolisen gör ett fantastiskt arbete men är bakbunden av lagen som gör att de inte får ringa och informera föräldrarna till de barn som är över 18 år om vad det är som händer. Jag hade varit djupt tacksam om jag hade blivit informerad för då hade jag kunnat göra något. Men det går inte enligt lagen, säger mamman."

Som förälder önskar man ju naturligtvis att man skulle vilja bli informerad i en sån situation, så att man kan få möjlighet att ta ungen i örat och förklara ett och annat om hur man beter sig.
En sötnos i famnen

Det här är väl något som nästan alla går och drömmer om, att man ska ha något "skräp" hemma som plötsligt visar sig vara värt miljontals kronor. Den det är väl lika bra att sluta hoppas, allt mitt skräp är nog antagligen riktigt skräp och inget annat.

* * *

Bara tanken på att springa ett marathon gör mig svimfärdig av utmattning.

* * *

En runda på Gränby Centrum är vad dagen har bjudit på, det skulle införskaffas födelsedags- och studentpresenter och så något till Mors dag också. Det är svårt nog att hitta något av det först- och sistnämnda, men vad sjutton köper man till någon som tar studenten?

* * *

Planen för kvällen var att jag skulle ta mig in till Pub 19 för att lyssna på Linda Brandemark & the Red Valley band. Men dom planerna ändrades när vi plötsligt blev barnvakt när ungdomarna bestämde sig för att dom skulle ut och förlusta sig. Lilla Prinsen somnade i min famn vid 22-tiden, och efter det hade jag helt tappat lust och ork att åka in till stan trots att det ju är ett av mina favoritband. Men det går flera tåg, jag får gå och lyssna på dom nästa gång i stället helt enkelt.

* * *

Jag vet någon som väldigt gärna skulle vilja vara på Parken i Köpenhamn 15 juli

Det här kan bli en intressant natt med både håriga killen och lilla Prinsen sovandes inne i vårt sovrum. Tur att jag stoppar i öronpropparna när jag lägger mig.


Huset fullt, glädje och sorg

I kväll har jag haft huset fullt med kärlek.
I kväll har jag haft två döttrar, två svärsöner, ett barnbarn och en hårig kille här hemma.
Så mysigt att ha dom här hemma igen, och så skönt att alla finns i samma land igen.

Lilla prinsen blir kvar till nästa vecka, härligt att veta att i morgon när jag vaknar kommer jag antagligen att höra honom. Glad eller ledsen, det visar sig.

* * *

Har suttit vid köksbordet och jobbat idag eftersom det var dags för ett besök hos sjukgymnasten igen. Det känns alltid mycket tryggare att göra alla rörelser när jag är hos honom, då litar jag på att det inte kommer att gå snett."Det ser vackert ut", sa han idag.
Knappast, tänkte jag där jag stod framför spegeln och gjorde rörelser, med bara kjol och BH på mig. Ingen rolig syn som mötte mig i spegeln, bleka fettvalkar (som jag inte tänker visa på bild) som hängde över kanten på jeanskjolen. Men så kom jag på att han intresserar sig ju bara för hur axeln rör på sig, och har inte koll på några andra delar av mig.

Och vad vet jag, han kanske hade rätt. Det var säkert vackert, det han såg.

* * *

Efter besöket hos sjukgymnasten fick jag åka hem igen och fortsätta jobba en stund för att sedan använda lunchen till ett farväl.
En av mina vänners mamma begravdes idag och jag kände att eftersom jag hade möjlighet så ville jag vara med och ta avsked. Begravningar är ju alltid jobbiga, men det är fint att samlas och få ett avslut. Jag var inte med på samlingen efter kyrkan eftersom jag måste hem och fortsätta jobba, men jag fick i alla fall tillfälle att krama om familjen.


Inte lätt att vara förälder

Det är inte alltid så lätt att vara stolt över sina barn:

"Vi försvarar inte vår sons handling men vi stöttar honom som föräldrar för just nu har han bara oss"

skriver mamman till den lilla ligisten som sprang in på planen och försökte hoppa på Helsingborgs målvakt och som gjorde att matchen avbröts. Det känns lite som att den här pojken hade behövt sina föräldrar tidigare också, det är ju inte första gången han är i blåsväder och hamnar i bråk.
Det kan komma att svida i plånboken att bli så förbannad för att motståndarlaget gör mål i en match. Det är inte utan att jag hoppas på att man statuerar ett exempel här och ser till att det blir ett avskräckande straff.

När man är 18 år så måste man kunna förstå att ens handlingar får konsekvenser, och det hjälper inte att sitta hemma hos mamma och grina att alla andra är dumma när man själv är den största dumskallen. Om det vore min son så skulle jag ju naturligtvis göra samma sak och stå bakom honom, men gissa att han skulle få veta att han lever. Det skulle inte vara så roligt för honom kan jag tala om.
Men jag har ju tack och lov aldrig behövt vara med om att någon av mina barn har betett sig som en sådana här idiot.

* * *

Förstår ni det här?
Varför ska man hålla barnets kön hemligt? Vad är vitsen med det?
Jag är helt lost, fattar ingenting.

* * *

Idag har jag varit på möte med mina "tanter".
Jag har varit otroligt dålig på att gå på möten nu under våren och det var snudd på att jag hoppade över det här mötet också. Nu är jag i alla fall glad att jag gick dit, det blev en mycket trevlig kväll på Börjegatan.

* * *

Det här var på tiden.
Ännu en idiot ska få stå till svars för sina handlingar.

* * *

I morgon blir det tydligen invasion, ALLA barn och barnbarn kommer hit.
Oj, vad jag ska kramas med dom.


Äntligen!Äntligen finns hela familjen i Sverige igen!
E lyckades klara sig från askmoln och kom idag, trött efter en lång resa.
Så skönt att ha henne hemma igen, jag längtar tills jag får krama om henne på fredag.

Undrar hur håriga killen reagerar när han träffar matte igen nu när dom varit från varandra i sju månader. Gissar att det blir en del tårar när dom ses.

* * *

Så det är tydligen fem koppar kaffe om dagen som gäller för oss kvinnor för att hålla bröstcancern borta och sex koppar för männen för att hindra prostatacancern, dessutom ska kaffet skydda mot hjärt-kärlsjukdomar och alzheimer.
Jag ligger lite efter idag, får väl ta någon extra kopp i morgon.

* * *

"Jag blev förbannad på Helsingborg när de gjorde mål", säger idioten.
Ja men, då så.


Idioter och kåta gubbar

Nu får vi hålla tummarna för att det här flyget lyfter i natt.
Även om E skulle bli fast i London så känns det bättre än att hon ska bli kvar i LA, men förhoppningsvis är hon äntligen hemma igen i morgon kväll.


Konstigt väder det har varit dom sista dagarna, regn och värme och en väldans massa blåst. Jag trodde peruken skulle blåsa av mig när jag gick till tåget, det blåste så jag trodde att håret i alla fall skulle sitta bak och fram till slut.

* * *

Den 21 oktober då får vi veta vilken typ av människor vi är, DÅ kommer domen.

* * *

Det skulle inte förvåna mig om Strauss-Kahn och hans vänner ger kvinnan han våldförde sig på ett erbjudande som hon inte kan tacka nej till, dom hostar säkert upp så mycket pengar att hon inte har något annat val än att acceptera erbjudandet för att kunna leva gott.
Tyvärr så skulle det ju innebära att Strauss-Kahn fortsätter att tro att han är oemotståndlig som Guds gåva till kvinnorna och att han kan ta det/den han vill ha utan att bry sig om något annat än sin egen lust.

* * *

Så var det dags igen då, en idiot förstör för alla andra.
En idiot som inte verkar vara så förtjust i fotboll eftersom han ville stoppa matchen.

Askelände!

Nu börjar jag bli riktigt orolig för att E inte ska kunna ta sig hem.
Hon lämnade San Diego idag för att ta sig med Greyhound till Los Angeles och sedan via London för att komma hem på onsdag eftermiddag. Nu verkar det ju som att det där askmolnet är på väg ner till England och då är risken stor för att hon kommer att bli fast i USA och inte kan flyga hem.Hade inte den där jädrans Grimsvötn kunnat vänta en vecka med sitt utbrott?
Det blir till att följa alla olika sidor med upplysningar om vad som händer och hur det hela utvecklar sig. Jag håller tummarna för att vindarna vänder, i alla fall så länge så att E kan komma hem.

* * *

Jodå, det gör ont i axeln och foten är svullen så jag ser ut att ha elefantsjuka.
Helt underbart!

* * *

Hoppas jag kan pigga upp mig med något i morgon.
Men inte den där 450-grams Pollypåsen som ligger och ropar på mig inne i kylskåpet, jag hoppas att den får ligga kvar där ett tag till.
Så länge den är oöppnad så kan jag förhoppningsvis stå mot mina begär.Årets första rabarberkräm, DET var i alla fall något att glädjas åt.

Maskrosor och askmoln

Idag har jag försökt eliminera lite maskrosor, men tyvärr så syns det knappt att jag varit ute och jobbat. Jag fick avbryta efter att ha fyllt en hink, axeln och ryggen ville inte vara med och leka mer. Så maskrosorna leder stort är jag rädd, men det ser i alla fall inte lika illa ut nu som innan vi klippte gräset häromdagen. Innan dess hade vi ju nästan en gul gräsmatta.Nu får banne mig det här nya askmolnet hålla sig borta, i alla fall tills E har kommit hem.
Vi har väntat på och saknat henne i ett drygt halvår så nu får banne mig inget askmoln sätta stopp för att hon ska komma hem till oss. Just nu är hon i San Diego, sedan åker hon via LA och London för att komma hem på onsdag.

* * *

Var det här bra reklam för nätdejting, eller?
Om han får 800 svar, hur många får då andra karlar?

* * *

Det var inte vackert men ändå, det blev bikinidebut idag.
Åland, havsörnar och vildsvinDen här lördagen bjöd på en tur till Åland med Eckerö-linjen.
En trevlig resa där vi startade från Uppsala kl 13 och kom hem igen kl 21, en lagom lång utflykt som innefattade god mat och dryck och trevligt sällskap.
Det var i alla fall trevligt sällskap tills fyllskallarna invaderade bussen på hemvägen.
Tragiskt att det ska behöva finnas två väktare med på bussen, men nu kunde dom i alla fall ta med sig den gapigaste fyllskallen med sig längst fram i bussen för att ha koll på henne.

En del vilda djur kunde vi notera under dagen, två havsörnar cirklade över oss när vi låg i hamn vid Eckerö. Nu är ju jag ingen fågeltittare, jag såg att det var stora vackra fåglar men dom som verkade kunna lite mer sa att det var havsörnar. Sedan på väg hem, precis när vi skulle svänga av 290:an så ser vi först ett ensam rådjur gå och äta och sedan tre bjässiga vildsvin som kommer rusande över åkern upp mot skogen.
Fy honken för att möta sådana bestar.

* * *

Som sagt, det är skillnad på sex och våldtäkt! 

* * *

Ibland har Miljöpartiet idéer som inte är helt fel.
Förbjud rökning på tågperrongerna, jag hatar när folk knappt fått ner foten på backen innan dom tänt en cigg så att jag får all rök på mig när jag ska kliva av.

* * *

Hoppas på en slö söndag, sittandes i solen på terassen.


Hijazz och GBB

Det blev lite hastigt bestämt att jag skulle jobba hemifrån idag.
Igår skulle jag ringa och ändra min tid hos Folktandvården och valet var ett vänta till juli/augusti eller att komma idag kl 10, och då blev ju valet inte så svårt.

Fick som vanligt lite bassning för att jag är för hårdhänt när jag bortar gaddarna, men med nya eltandborsten ska väl det bli bättre hoppas jag. Lite tandsten var allt och jag behövde inte få någon återbesökstid, det uppskattades kan jag tala om.Nu laddar jag för att ta bussen in till stan och Hijazz för att möta funkmonstret GBB.
Det var ett tag sedan jag träffade det, så vi får se hur jag klarar det.

* * *

I morgon blir det tydligen en tur till Åland.Välkommen Pucken!

Så fick vi äntligen veta vem som ska vara Thomas Brottmans assisterande tränare och högra hand och finnas vid hans sida i Storvreta-båset under nästa säsong.
Det blev en gammal bekant, Markus Puskala.Sist när vi lyfte upp en juniortränare till representationslaget gick det inte så lysande, men "Pucken" är ju så mycket mer än så. Han har varit tränare för laget tidigare och varit med och byggt upp Storvreta.
Så jag säger välkommen tillbaka, Markus!

* * *

Nu måste jag börja ta tag i försäkringar och skadeanmälan till Uppsala Kommun efter min axelskada, har inte haft ork och lust att börja ta tag i och fundera på det tidigare.
Ersättning för sveda och värk? Ja, vad sjutton är rimligt att begära?
Jag har i alla fall skrivit en uppsats som jag ska skicka in till Teknik & Service, Uppsala Kommun i morgon.

* * *

Som sagt, han har mycket att förklara Dominique Strauss-Khan.
Nu verkar han komma att erkänna att han haft sex med hotellstäderskan, men att det på intet sätt var ofrivilligt från hennes sida. Det är väl där skon klämmer. Han tror säkert att han är Guds gåva till kvinnorna och att alla kvinnor är intresserade av att ha sex med honom, vare sig dom säger ja eller nej till det.
Nej, det finns inga ursäkter.

* * *

Jag gick från jobbet några minuter tidigare än vad jag brukar idag.
Så otroligt skönt det var att kunna gå i ett behagligare tempo och att slippa sitta på pendeln med svetten sprutande och hjärtat bankande. Nåja, riktigt så illa brukar det väl inte vara men visst brukar jag få skynda mig onödigt mycket.
Tror jag får se till att det blir en vana att komma iväg i tid och inte göra en massa "ska bara" när det är dags att packa ihop för dagen.

* * *

Ogillar verkligen svullna fötter.

* * *

I morgon är det pannkaksdagen, äntligen!
Våt

Vill man veta hur gammal man kommer att bli?
Man ska tydligen börja sälja någon sorts test i Storbritannien där man via ett blodprov ska kunna uppskatta hur länge en männska kommer att leva. Varför man nu skulle vilja veta det?
Tänk om testet säger att du kommer inte alls att bli så gammal, hur hanterar men det?

* * *

Sjukt trött idag, men ett besök av Prinsessan piggade upp på kvällen.
Hon skrattade så gott när vi tittade i album på bildern när hennes pappa var liten, inte lätt att förstå att bebisen och den lilla killen var pappa.


Idag när jag skulle gå från jobbet hade molnen samlat sig och regnet hängde i luften, när jag kommit en bit på väg på min vandring mot Karlbergs station så hängde det inte längre utan det vräkte ner. Jag hade ett litet paraply med mig så jag slapp att bli helt genomvåt i alla fall.

Men som en kollega påminde mig om, man blir vacker av regn så nästa gång tror jag att jag skiter i att fälla upp paraplyet och tar en skönhetsbehandling i stället.


Inga läderbrallor?

Vi började titta på filmen "Midnight Express", en riktigt hemsk film från -78 om en amerikansk kille som hamnar i turkiskt fängelse efter att ha försökt smuggla hasch. Den filmen var det som jag tänkte på när vi var i Jugoslavien och paret som vi tvingades dela rum med började röka på. Jag såg framför mig hur någon skulle rapportera det och vi skulle hamna i jugoslaviskt fängelse, det var ju inte riktigt så jag ville ha min semester. Som tur var så behövde vi bara tillbringa en natt i det sällskapet och jag kunde andas ut.

* * *

Betyder det här att jag måste sluta med läderbrallor, piercingar och "come fuck me"-stövlar? Jag kan i alla fall ha klackar ett litet tag till, alltid något.

* * *

Jag vet inte hur snorungarna(?) som försökte ta sig in i uttagsautomaten här i byn tänkte, men dom lyckades inte så där jättebra i alla fall. Varken med att tänka eller att komma över pengar.

* * *

Kom precis på att den där undersökningen gällde engelska kvinnor.
Jag fortsätter nog vara mig själv, även om det inte innebär så mycket läderbrallor och stövlar.
Men kanske någon kort kjol och klackar.

* * *

Som sagt, han har en del att förklara.

* * *

Filmen är så obehaglig så jag stänger av innan jag får mardrömmar av den.
Magen full med Langos

Män med makt, varför tror dom att dom får bete sig hur som helst?
Den här gubben har en del att förklara.

            

Vilken nyttig helg det här har varit, idag blev det Langos till middag och så lite till kvällskaffet lite av tårtan som Prinsen hade med sig hem från sin kompis Leo's dop.
I fredags när Prinsens mamma och jag var och handlade fick vi på något sätt med oss en Budapeststubbe hem.
 

 
Den försvann som Guds ord i en tokig. Och så har ju årets första rabarberpaj ätits till Eurovison igår. Det får bli en mer återhållsam vecka nu, så här kan vi ju inte hålla på.

* * *

Lilla Prinsen åkte hem i kväll efter att ha varit hos mormor och morfar sedan i torsdags kväll. Otroligt vad tomt det kan bli efter en sån liten raring. I fredags kväll var Prinsessan här en stund också, det ska bli kul att se kusinerna om ett år när båda kan fara runt.
Gissar att Prinsessan kommer att styra upp det hela med fast hand.

* * *

När jag skriver det här så är det en period kvar av VM-finalen i ishockey, hockey är ju inte någon favoritsport men jag får väl visa god vilja och heja under slutperioden.
Så, Heja Sverige! Ge Finland på nöten!


Om sanningen ska fram....

så gillar jag den här låten som lär bli en riktig sommarplåga.* * *

så finns det ju många olika sätt att hämnas på.
Det här var väl ett av dom mest avskyvärda jag hört talas om.

* *

så tycker jag att dom här kan förstöra hela nöjet med att sitta ute och njuta.


Nya bröstbilder

I morse när jag satt och arbetade, eller snarare försökte arbeta eftersom jag blev utkastad ur systemet hela tiden, så var det inte mina kollegors sorl jag hörde utan något mycket mysigare. Jag hörde hur Prinsen låg uppe i sin säng och pratade och lekte, inget ont om mina kollegor men det ljudet gör mig varm i hjärtat.

* * *

Idag har jag haft två väldigt olika kroppskontakt-upplevelser.
Först var jag iväg till mammografin och tog några nya bröstbilder.
Kvinnan jag träffade på där var på intet sätt otrevlig, men i hennes arbetsuppgifter ingår ju att slita och dra i mina bröst. Att klämma ihop dom så man blir orolig att dom aldrig kommer att få tillbaka sin fina form igen.
Jag vet inte om man har fått nya maskiner, men jag tycker inte att det gör lika ont nu för tiden vid undersökningen som det gjorde tidigare.Nästa kroppskontakt var hos Tobias, min sjukgymnast.
Han piggar upp mig och får mig att inte misströsta, jag kommer att bli bättre i axeln och jag kommer att sluta vara rädd hela tiden för att göra illa mig igen. Nya övningar med mera kraft, det blir nog bra det här till slut.

* * *

Stackars barn!

* * *

I morgon är det dags, Legendernas kamp i Allianshallen.
Vi får väl se om jag tar mig en tur dit för att titta lite, det beror väl lite på väder och vind.

Mingel

Idag smög jag mig med på ett mingel efter jobbet, bara för att jag ville få lyssna på duktiga Peter Johansson. Dom flesta som vi pratade med där visste tyvärr inte vem Peter är och det var många som ägnade sig åt att knyta/bevara kontakter och mingla och dom tog sig inte tid att lyssna på en riktigt duktig artist.
Jag gissar att det måste vara otroligt tråkigt att spela på en sådan tillställning där folk knappt märker att man spelar men Peter sken som en sol ändå.På vägen hem fick vi sällskap med finaste lilla pojken.
Han och hans mamma kommer att vara hemma över helgen, så mysigt att ha dom här.

* * *

Ska gå och ta en bröstbild i morgon, och så lite sjukgymnastik. Fullt upp!


Kaffe och bara ben

Hur mycket kaffe dricker du?
Jag dricker en vanlig dag 3-4 koppar, men efter att ha läst det här så får jag kanske lov att utöka dosen med ett par koppar till om dagen.Idag var jag tvungen att slita av mig strumpbyxorna på jobbet, eller tvungen och tvungen.
Det var ju så otroligt varmt och eftersom jag visste att vi skulle gå ut i "grytan" utanför jobbet och dricka kaffe på maten så funkade det inte att ha strumpbyxorna på.
För varmt och läskigt i solen.
Men det verkade gå bra, vad jag såg var det ingen som fick ögonskador efter reflektionerna från mina vita ben. Ingen som slet fram solglasögonen när dom såg mig heller, så jag kanske vågar fortsätta gå utan. Men nu ska ju vädret bli sämre ett tag igen, så det kanske är lika bra att dra på strumpbyxorna igen?

Jag tycker faktiskt synd om alla män som inte kan dra på sig en kjol när värmen kommer, shorts på män är ju heller inte så populärt på jobbet.
Jag kan faktiskt inte komma ihåg om jag har sett någon kille med shorts på jobbet, det kanske jag har utan att lägga det på minnet. Så länge dom behåller kläderna på överkroppen så är jag nöjd, det finns inget mer osmakligt än när män sliter av sig på överkroppen och springer runt så. Det kan man göra hemma i solen och på stranden, man springer inte ute bland folk så. Det värsta är gubbar som inte har vett att klä på sig när dom går in i butiker och på restauranger och fik.
Det skulle vara skottpengar på sådana!

* * *

Ensam hemma och så strular Dreamboxen.
Törs inte riktigt trycka på alla knapparna så jag får vänta tills den apparatansvarige kommer hem och fixar det.Var är nycklarna?

Ni vet när något försvinner och man är helt säker på att det är någon annan som haft bort det.
Så var det idag när jag i morse i bilen på väg till Solna upptäckte att mina nycklar inte fanns i väskan. Eftersom jag skulle komma hem först så fick jag ta gubbens nycklar och väl hemma på kvällen började jag att leta och leta överallt.
Så kommer jag på lösningen, när vi kom hem igår så lånade han mina nycklar och var ut i garaget. Naturligtvis var det ju så att han lade bort dom på något sätt då.
Det var ju den enda förklaringen.

Tyvärr föll det ju när han helt plötsligt säger att här ligger dom ju, i samma sekund så kommer jag precis ihåg hur jag lade dom där och tänkte att nu måste jag komma ihåg att lägga dom i väskan sedan. Surt, det var bättre när jag kunde skylla ifrån mig.
Jag lyssnar på Eurovision och konstaterar att det tydligen inte är något krav att man ska kunna sjunga för att få vara med att tävla.

* * *

Ont i halsen - check
Domartabbe, eller snarare föräldratabbe

Om man är på fotboll och tittar när ens åttaåring spelar match och den 16-åriga domaren gör ett misstag, vad gör man då?
Börjar jaga domaren och andra funktionärer som dom här föräldrarna i Skåne?
Gissar att barnen hellre hade haft ett domslut mot sig och fått fortsätta att spela matcher än att som nu vara avstängda pga överreagerande föräldrar.

Inte undra på att det är svårt med nyrekrytering av domare när dom ska behöva vara med om sådana här otrevligheter.

* * *

Hur får man i sig kokain omedvetet?

* * *

Visst är det otroligt att vi nyss gick i tjockjackor?
Underbart med sol och värme!
Straffad?

Undrar vad jag håller på att bli straffad för?

Jag är rädd att det här kommer att bli en riktig gnällblogg idag, men så känns det ju just nu.
När jag börjar känna mig bättre efter det att axeln hållit på och hoppa ur så börjar foten svullna upp. Det gör den ju iofs varje vår så det kom inte helt oväntat, men ändå helt onödigt.Igår började ögonen och näsan att rinna och efter att ha konsulterat mina kollegor så förstår jag att det måste vara någon sorts allergisk reaktion, trots att jag aldrig reagerat på pollen osv tidigare. En vänlig kollega delade med sig av någon sorts allergitablett och den hjälpte så pass att ögonen slutade att rinna. Det fick alltså bli ett stopp på apoteket på vägen hem för att inhandla lite allergimediciner.

Som om det inte var nog med det, nu ska jag få det ultimata straffet.
Naturligtvis börjar det pirra i läppen också!
Lite herpes också som lök på laxen, helt underbart.
Men där har jag ju tack och lov medicin hemma som kan stoppa det hela, så den kampen ska jag vinna innan den ens börjar.

Nedsatt immunförsvar?


Seriös i att vara oseriös

Det är inte lätt att vara krögare, inte lätt att få allt att gå ihop och att få tillräcklig lönsamhet. En del tycker ju att man kan ta sina egna vägar och skita i allt och alla som kommer i deras väg, men till slut straffar det sig.
Nu är Vallgårda dömd till att tillsammans med en partner betala 2,5 miljoner till Carlsberg, förr eller senare måste det ju bli ett bakslag även för sådana som dom.
Att betala ut lön till anställda har inte varit prio nr 1 för krögaren som kan få sätta bolag efter bolag i konkurs.

Inte lätt för seriösa krögare att konkurrera med sådana här filurer.


Fest, fest och fest

Den här veckans tema har ju varit fest.
10-årsjubileum med jobbet i onsdags, SM-guldfirande med Storvreta IBK i fredags och nu idag firade vi att sonens svärfar blivit vuxen och passerat 50-strecket.
Onsdagen var ju tjo och tjim och klackarna i taket, otroligt kul.
Så var det då dags för fredagens GULD-fest som i år huserade på BJ, Birger Jarl, inne i Uppsala. Ett ställe som jag inte har besökt på kanske 20 år, och det har väl hunnit byta namn ett antal gånger sedan dess. Vi var ganska många och det var buffé, naturligtvis hamnar jag vid bordet som får gå och hämta mat sist trots att jag sitter nästan framme vid scenen. Det hade ju inte gjort så mycket om det nu inte hade varit så att så fort jag började äta så hoppade det upp folk på scenen och hyllningarna startade. Det innebar ju att min mat blev kall innan jag hann få i mig något, men så fick det bli.
Vi hyllade våra Svenska Mästare, alla som jobbar runt laget, vårat damlag och juniorerna.
Vår gamla guldtränare Stefan Forsman fick kärlek och varma applåder och en extra varm applåd fick Sveriges bästa och kunnigaste innebandyspeaker, Klas Pettersson. 

Fram till kl 22 hade vi BJ för oss själva, men då öppnades stället upp även för sina ordinarie besökare. Dom såg något förvirrade ut när dom kom in och såg så många gamlingar där, man riktigt såg hur dom hoppade till när dom kikade in och insåg att medelåldern hade höjts en hel del mot hur det brukar vara där. Det kändes nästan som att vi gjorde intrång så vi åkte ganska snart hem och lämnade stället åt alla 20-åringarna.

Och så 50-årsfest på det.
Jag måste erkänna att jag måste inse att jag börjar bli för gammal för att festa flera dagar i veckan. Trots en trevlig fest så gällde det att passa in ett tåg hemåt och när tröttheten satte in fick det bli ett hyfsat tidigt tåg, jag gissar att festen håller på i många timmar till.

* * *

Är det OK att sitta i en bar och dricka vin och samtidigt amma sin bebis?
För mig känns det helt uteslutet och jag tycker att bartendern gjorde helt rätt som vägrade servera den vintörstiga mamman mer vin.

* * *

På tal om alkohol så får det här paret en härlig start på sitt äktenskap, om dom nu kommer fram och kan gifta sig som tänkt.


We should be dancing, yeah!

Sådär ja, då har vi varit på konferens.

Vi var ca 115 personer som intog Utsikten Meetings i Nynäshamn för två dagars konferens.
Men vi skulle inte bara konferera, vi skulle fira vårat servicenäts 10-årsjubileum också.
Det var ju nästan på dagen 10 år sedan vi rullade ut våra första nya ombud i Örebrotrakten.

Första dagen bjöd på en hel del återblickar, både från starten och från vad vi sysslade med under föregående år. Det var kul att se film med gamla kollegor som var med från starten och numera jobbar med annat. Vi har gjort ett kanonjobb och kommer att fortsätta att göra det i fortsättningen också.

Men, vi skulle ju fira också så på kvällen väntade god middag och kul fest.Mina kollegor förvandlades till riktiga discofreaks när bandet Disco Boys drog igång partyt med härliga 70-tals discodängor. Otroligt kul, och vi fyllde dansgolvet direkt från första låten till sista. Den sena kvällen avslutades för några av oss runt ett piano där vi sjöng så vi själva blev alldeles tårögda och rörda över hur vackert det var.
Dag två var vi inte riktigt lika pigga, men vid gott mod i alla fall.

Jag har nog sagt det förr, men jag har helt otroligt underbara kollegor!

* * *

Det här låter läskigt, passa er för flugor.
Ibland känns det bra att ha glasögon som skyddar.


Mot Utsikten

I natt hade jag inga mardrömmar, som jag kommer ihåg i alla fall.
Det kanske motade bort dom att jag skrev om dom igår.

* * *

I kväll har vi varit och fikat hos finaste Prinsessan, så otroligt mysigt att sitta och prata med henne. Inte för att jag förstår allt vad hon säger, men ändå.

* * *

Många jag träffar vill placera min dialekt i Norrland, trots att jag aldrig bott mer norrut än Storvreta dvs ca 1,5 mil norr om Uppsala. Men efter att ha läst om den här undersökningen så ska jag väl kanske ta det som något positivt.

* * *

I morgon bär det av till Nynäshamn för två dagars konferens.
Det ska bli otroligt kul att få träffa alla kollegorna från hela landet, jag vet att vi kommer att få två trevliga dagar tillsammans och framför allt att vi kommer få en kul kväll i morgon.Det här kändes bra att läsa, det betyder att jag inte behöver ha dåligt samvete för att jag så gärna vill få ut min bleka kropp i solen så fort det går.


Död och mardrömmar

Barack Obamas ord till folket: Usama bin Ladin är död!

Någon sorts rättvisa har skipats, men inte har det gjort att vi har får en terrorfri värld att leva i.

* * *
Sedan jag halkade och min axel hoppade ur led 10 mars så har jag svårt att sova, jag vaknar varje gång jag ska vända på mig och det gör ont i axeln och armen. Den här oroliga sömnen gör att jag drömmer mardrömmar nästan varje natt, och det är inte roligt kan jag tala om.
Alla drömmar är inte lika läskiga, det finns ju grader i helvetet.
Men drömmen jag hade i natt var en av dom värsta, nu kommer jag naturligtvis inte ihåg vad det var som hände men det hade något med tåg och terrorister att göra. När jag väcktes av alarmet var jag så otroligt glad över att jag fick vakna, det gjorde inget att klockan inte var mer än 4.45 bara jag slapp vara kvar i drömmen.

Jag ser så fram mot när jag ska få sova en hel natt igen, när det nu kommer att ske.
Och då utan sällskap av maran.

Inget blod här inte

Så var den helgen över, snabbt som ögat försvann den.

Efter att ha varit lite datorsupport hos päronen och en besök på Gränby Centrum bestämde vi oss för att äta vår middag på en av dom två restaurangerna vi har i byn, Restaurang Vreten.
Varför vi väljer att gå dit är en gåta, eftersom det slutar ju alltid med att vi inte är helt nöjda när vi går därifrån. Idag var det samma problem som dom senaste gångerna. L-P beställer en baconinlindad tournedos, han säger att han vill ha den rare och förtydligar med att han vill ha den blodig. Sedan sitter vi och väntar och tittar hur gästerna vid dom andra två upptagna borden beställer och får sina pizzor.
Så kommer då äntligen vår mat, mitt grillspett och L-P's tournedos. Allt är frid och fröjd tills L-P sätter kniven i sin köttbit, den är helt och hållet torr och genomstekt.
När han påtalar det för servitrisen frågar hon om han vill att dom ska steka på den lite till.
Det lär ju knappast göra saken bättre, så hon håller med om att dom ska steka på en ny bit och så tar hon hans tallrik och går iväg. Där sitter jag med min mat framför mig och får äta den medans L-P tittar på och sedan blir det ombytta roller när hans mat kommer in. För att kompensera lite hade man tagit bort den där baconomlindningen den här andra svängen, dom tyckte väl att han hade ju redan fått den på den första köttbiten.
Jag tror att Vreten har fått nog med chanser nu, nästa gång får det bli Kreta i stället.

* * *

Jag blir lika förvånad varje gång jag läser om sådant här.
Hur kan en vuxen kvinna genomgå en graviditet och inte förstå vad som händer?
En ung tjej som blivit gravid av "misstag" och lyckats förtränga det som händer i hopp om att det är en ond dröm, det kan jag på något sätt förstå. Men inte hur en normal kvinna kan undgå att reagera på det som händer i kroppen.

* * *

En sjåig vecka väntar, undrar vad mina svullna fötter kommer att tycka om det?


RSS 2.0