Förlorat min sambo

Nu har jag gjort en melodi som vi kan sjunga
Den passar lika bra för snälla som för dumma
Du är så söt när man ser spetsen på fin tunga
Ja, jag vill locka dig att älska och att sjunga

* *

Visst är den fin, Familjelycka av Bernt Staf

* * *

På tal om familjelycka så förlorade jag min fina sambo idag.
Min bordsgranne på jobbet gjorde sin sista arbetsdag och tänker i fortsättningen sitta och pilla sig i naveln eller vad nu pensionärer gör när dom inte jagar extrapriser eller springer i vägen för oss arbetare i rusningstrafik.
Jag kommer att sakna honom otroligt mycket.

* * *

Säsongspremiär för mig, Storvreta-Jönköping. Det ska bli kul.Sjukt nöjd


Jag måste erkänna att jag är sjukt nöjd med den här poängen.
264 poäng för ordet, det var inte illa pinkat.


Nya spelare

Wordfeud, det optimala tidsfördrivet under tågpendlingen.
Nu lockade jag ner ännu en medpassagerare spelträsket.


Äntligen!

Det här var verkligen på tiden, en app så att det funkar att blogga via iPhonen.
Tänk att det finns appar för nästan precis allt du kan komma på. Det finns tom en app, Toahjälpen, som är precis det. Den visar var det finns offentliga toaletter i Stockholm, om det tex finns skötbord eller om dom är handikappanpassade.


Lite förälskad

Tungt att kliva ur sängen i morse, tom jobbigare än måndagar brukar vara.
Men det gick ju, även om det inte kändes så när väckningen gick igång.

* * *

Jag blev allt lite förälskad på flyget ner till Rhodos, och när jag fick se föremålet för mina känslor igen på hemresan så förstärktes den känslan.
Det svarta armbandet av Thomas Sabo, det bara ropade till mig från broschyren.
Tyvärr så sålde dom bara dessa smycken på reguljärflygningarna, så på sätt och vis så sparade jag en bra slant när jag inte kunde köpa dom.
Men det går kanske att ordna så jag får fatt i dom ändå, vi får väl se.

* * *

Tittade på Sirius-Falun via Svenska spels webb-TV.
Matsenius och Jansson får lite att jobba med, det här var inte så upplyftande.

* * *

Se där, man blir inte lyckligare av att dricka kaffe men man blir i alla fall inte så deprimerad.

I'm back

Sådär ja, då är jag hemma i vardagen igen.
Efter att ha tillbringat en vecka i lyx och överdåd på hotell Atrium Platinum på Rhodos så väntar den bistra vadagen igen, med väckning före kl 5.

Jag har haft en helt underbar vecka i solen, ville absolut inte åka hem.
Hotellet vi bodde på öppnade så sent som i juni och det är inte helt färdigbyggt. Jo, det är färdigt så att det går alldeles utmärkt att bo där och det mesta fungerar som det ska, men till nästa sommar så kommer det att finnas ytterligare rum att tillgå.


Frukostbuffé med ett glas bubbel    


Poolområdet med det varma havet i bakgrunden

Poolområdet var super och när man ledsnat på att ligga där gick man gången under vägen ner till havet. Vattnet i havet var så varmt och skönt, poolen kändes som ett kallbad efter ett besök vid stranden.

* * *

Jag missade ju seriepremiären i torsdags, fick nöja mig med att sitta i baren och följa matchen via liverapporteringen från unt.se via iPhonen. Det ger ju inte riktigt den rätta derbykänslan måste jag erkänna.
Eftersom vår flyg hem från Rhodos var försenat, vilket alla flyg till eller från Rhodos verkar vara, så missade jag även bortamatchen mot AIK. Planen var att vi skulle sticka direkt från Arlanda till Solnahallen, men nu blev det ju inte så.
Fick nöja mig med liveuppdateringen idag igen, men nu på datorn med ljud och allt.

* * *

Ni missar väl inte alla nya bloggar på Innebandymagazinet, och absolut inte Örnbloggen.

* * *

Hej vardag, nu ses vi igen!Packad

Så är jag packad igen då.Som vanligt har jag väl alldeles för mycket med mig, och som vanligt kommer jag ha missat att lägga ner något. Men det finns ju affärer på Rhodos också, det går nog ingen nöd på mig.

* * *

Man slutar aldrig förvånas över hur konstiga folk kan vara, helt jädra otroligt.

* * *

Nu väntar en veckas lättja, hoppas få tillbringa dagarna i sol.
Vi erövrar Jamaica

Så otroligt stressad jag kände mig på jobbet idag.
Det blev ju trots allt snabba bud med semesterresan, även om vi ju pratat en del om att försöka komma iväg, så jag hade inte riktigt förberett mitt arbete för att andra ska ha hand om det under nästa vecka. Jag åkte hem med en känsla av att det är något som jag har glömt. Något som jag har glömt att göra eller förbereda för mina kollegor.
Vem vet, jag kanske vaknar och kommer på vad det kan vara som stör mig.

Vad säger ni om innebandy på Jamaica?
Storvreta IBK tycker att det är en lysande idé och startar ett samarbete med Jamaicas innebandyförbund. Mika Kohonen verkar inte ha något mot ta en sväng till Jamaica och lära ut sina knep.

* * *

Såg att Svenska Spel kommer att ha webbsändning från matchen Storvreta-Sirius på torsdag. Nu är det bara så att vår lilla dator just nu befinner sig i Australien och att den något större inte mår bra och är hos datordoktorn just nu. Den jag skriver på nu vet jag inte om jag vågar packa med mig till Rhodos, så då står det sista hoppet till att det finns wifi på hotellet så att jag kan ha med mig läsplattan. Det lär ju inte gå att se matchen så bra på den, men då kan jag i alla fall höra vad som händer.

* * *

Lördagen lär bestå till stor del av förberedelser inför söndagens resa, det ska väl tvättas och packas lite. Men så ska det bli mycket mys med min lilla Prins.Snart så....

Sådär ja, bara en arbetsdag kvar innan lite semester.
Kikade precis på Rhodos-vädret för nästa vecka och det var lite gott och blandat kan man väl säga, men får vi sol fem av sju dagar så ska jag inte gnälla.Vi har finaste Prinsen boende här ett tag, för att ha nära till Akademiska sjukhuset så blir dom kvar här hos oss ett tag. Mannen som skadades i bilolyckan ligger fortfarande nedsövd, men vi hoppas på att allt ska gå rätt väg.

* * *

Jo, några rätt var det väl men jag väl inte den typiska iPhoneanvändare.
Glädje och sorg

Sådär ja, i kväll har det bokats en resa minsann.
På söndag bär det av mot varmare breddgrader, Rhodos ska få besök.

Det betyder att jag kommer att seriepremiären med derby mot Sirius på torsdag nästa vecka, och att jag troligtvis missar bortamatchen mot AIK nästa söndag också. Dom två matcherna som jag helst vill se under hösten, men så får det bli. Jag behöver verkligen solen mer än innebandy nu, matcher hinner jag ju se ändå.
Det är många matcher innan vi spelar finalen i Malmö igen.

* * *

Innebandymagazinet verkar ha svårt att få fart på sin nya bloggsatsning.
Ni får ha lite koll här för att se när dom fått ordning på all teknik så att ni hittar på Örnbloggen.Inom några dagar har två allvarliga trafikolyckor drabbat vår familj.
Var rädda om varandra i trafiken så andra slipper få dessa fruktansvärda besked.
Med tårfyllda, rödsprängda ögon

Min förkylning vill inte släppa greppet, men nu är nog tårarna värst.
Om det bara varit snorigt så hade jag kunnat åka till jobbet i morgon, men som jag ser ut nu så får det bli ännu en arbetsdag vid köksbords-kontoret. Bättre att jag sitter här och låter snor och tårar rinna än att jag låter det rinna på mina kollegor, dom är nog glada om jag håller mig borta någon dag till.


Förkylningen måste väck snabbt nu, vi tänker ju försöka hitta någon resa till helgen.
En resa till någon plats där det är lite varmare än här, någon plats där jag kan lägga ut min blekfeta kropp och låta solen värma upp den och ladda den inför vintern som med stormsteg kommer allt närmare.

* *  *

I ett svagt ögonblick lovade jag att jag skulle vara med och skriva i Örnbloggen.
Häng med vet jag så får vi se vad som händer.
Det är ingen expert- eller "vi vet bäst"-blogg, utan vi är några helt vanliga supporters som kommer att dela med oss av vår färd mot nya medaljer.
Som sagt, häng med!


Trollunge och dumgubbe

När jag klev ur sängen kl 5 i fredags morse så insåg jag ganska så snabbt att det var lika bra att vända och krypa ner igen. Mina kollegor skulle nog inte uppskatta att jag kom till jobbet med snor och tårar rinnande, så det fick bli lite sovmorgon och sedan jobb från köksbordet.

På kvällen satt jag ensam hemma ochskulle ägna mig åt att tycka lite synd om mig själv när jag plötsligt fick besök av Prinsessan och hennes pappa.
Den lilla trollungen fick mig ju att må bättre en stund i alla fall.

* * *

Seriöst Ulf Brunnberg, har du någon TV?
Behövs det fler kanaler med motorsport och boxning?
Och 50% av männen tittar på speedway säger du? Jag känner då inte en enda man som jag vet brukar titta på det, men säger du det så.
Men skapa din male channel du, det blir nog bra med det.


En blandning av lättnad och förvirring

Jag har ju haft problem en tid med mina ben och fötter, jag svullnar upp och har ont.
På min gamla husläkarmottagning har man hela tiden sagt att det är inre åderbråck och att jag i princip får leva med det. Landstinget i Uppsala betalar bara för åderbråcksoperationer om man fått bensår av dom, så fiffigt är det ordnat.
Jag ledsnade på min vårdcentral och har nu skaffat mig en ny husläkare som skickade en remiss för att kolla mina åderbråck. Så idag var det dags för ultraljudsundersökning och jag hade huvudet fullt med siffror när jag åkte dit.
Vad skulle man se? Och hur mycket skulle det kosta att åtgärda det man såg?
Skulle det bli, det här fixar vi om du bara ger oss en hel hög med pengar?En mycket trevlig man tar mot mig och skickar upp mig på en liten pall så att han kan komma åt att göra sin ultraljudsundersökning. Jag fick se hela tiden vad som hände på skärmen och han förklarade precis vad han gjorde och vad vi såg på bilden.
Det hela slutade med att han talade om för mig att jag har alls inga åderbråck utan blodet flyter på så bra i benen med klaffar som stänger och öppnar när dom ska.

Doktorn var väldigt frågande till hur man på vårdcentralen så bestämt kunnat säga att det var inre åderbråck som spökade för mig utan att man hade kollat det.

Ja ja, nu blir det min nya husläkares problem att ta reda på vad det är som knasar.
Och det känns som om jag helt plötsligt sparat en massa pengar.
Som ett brev på Posten och the Haka

Precis så dyker den upp, förkylningen.
Jag har ju för sjutton gubbar inte tid att vara sjuk nu.
Proppar Enchinagard och hoppas kunna låtsas som att ögon och näsa inte rinner.Nu börjar Rugby World Cup på Nya Zeeland, gillar ni kroppskontakt så kan ju det vara något att titta på. Matcherna visas både på TV10 och Viasat.Visst är det väl häftigt, tänk att ha den här uppladdningen inför innebandymatcherna.
Det skulle tända både spelare och publik, var så säker på det.

* * *

Men hur kul låter det här?


*gäsp*

Hur kan man vara så trött?

Ett farväl

I morse fick jag riktig sovmorgon, otroligt skönt att få sova två timmar längre än vanligt.
Och otroligt skönt att vara på jobbet direkt, utan en massa restid. Bara dra på morgonrocken, starta datorn och börja jobba.

Men det fanns ju en anledning till att jag startade dagen med jobb vid köksbordet, idag var dagen då vi skulle ta faväl av Märta. Det blev en fin begravning för en fin kvinna, med en stor uppslutning av systrar som ville visa sin aktning och ta farväl.
Nu saknas det en länk i vår kedja, men vi fyller detta tomrum med fina minnen.
Regn och rusk i morse, men när jag satt i kyrkan så sken solen in på mig genom fönstret.
Det var nog Märta som ville visa att hon har det bra nu.Börjar bli lite nervös inför ultraljudsundersökningen jag ska göra på lördag, för att kolla hur illa det är med mina inre åderbråck på benen. Jag är inte nervös för att göra undersökningen, utan mer för vad den kommer att resultera i.
Kommer dom att säga att det här är ju inte så farligt, det kan du leva med.
Eller kommer dom att säga att det här ser inget vidare ut men det fixar vi, bara du plockar fram 27 miljoner kronor eller något sånt.


Skitbusar och lunchdisco

Idag har Lingons ägare valt att gå ut och berätta om det som händer vid restaurangen.
Vi får hoppas att dom här skitbusarna åker fast riktigt ordentligt.
Dom onda ska inte få segra.
Det här vore något för att undvika paltkoman på jobbet, lite lunchdisco.
Just nu har vi väl ingen hälsoinspiratör på jobbet, men jag får väl tipsa den gamla så länge.


Bomber och sysslingar

Vad är det som händer på Lingon?
Först branden för en månad sedan och nu bombhot.
Jag hoppas att polisen snabbt kan lösa detta så det blir lugnt igen.

* * *

Vilken mysig helg det har varit!
Härligt att få ha lilla Prinsen här hemma, att få ha honom nära i flera dagar.
Han har inte börjat gå riktigt ännu, men oj så snabb han är när han tar sig fram. Allra helst när han ser att någon kommer för att hindra honom i vad det nu är han håller på med.


Tigerpojken

Idag fick vi träffa Prinsessan också, stora tjejen.
Det var familjesamling när Prinsen och Prinsessans lilla syssling döptes i Danmarks kyrka.

* * *

Nu började jag drömma mig bort igen, kikar på resor till värmen.
Vad säger ni om att åka någonstans där solen skiner om några veckor?Fredagsmys med kung och prins

Dagens fredagsmys blev en kombo av langos och födelsedagstårta.

Nu sitter jag här och funderar över varför jag skulle vräka i mig allt detta.
Var det verkligen nödvändigt med 2,5 langos och sedan tårta till kaffet?
Men det var ju bara så otroligt gott.

Jag får väl fösöka vara lite mindre frikostig med godsaker i morgon.

* * *

Det var ju ingen vidare fotbollsmatch.

* * *

Som sagt, det gäller att tänka på vad man skriver.


Shoppingfynd
RSS 2.0