Vill följa prinsen

Nu skulle jag vilja göra som prinsen, sätta mig på ett plan och åka mot solen.Jag får väl nöja mig med rapporter från dom soligare delarna av världen ett tag till antar jag, men måste försöka komma iväg någonstans inom en inte allt för avlägsen framtid. För något år sedan stack vi till Rhodos dagen efter innebandyfinalen, det kanske vore något.

*     *

Idag var det tårta igen på jobbet, men idag behövde jag inte gråta medans jag åt den som jag fick göra förra veckan när Kjell slutade.
Idag firade vi att vår "lilla" Pernilla fyller 30 år.

Ganska intressant det här med hur man upplever åldrar.
Jag kan ju inte fatta att jag är så mycket äldre än Pernilla, jag tycker ju att vi alla på jobbet är ungefär i samma ålder.
Min gissning är att Pernilla inte tycker likadant :)


Smisk?

Vad hände i Umeå?
Killarna leder med 9-5 efter två perioder och står sedan och tittar på medans Umeå City gör det ena målet efter det andra till 9-9. Nu blev det ju två poäng till slut efter att Mika Kohonen sätter segerbollen 32 sekunder in på förlängningen.
Nu får killarna hem och fundera lite, men sedan är det dags att stoppa undan den här skitmatchen och fokusera på den viktiga matchen mot AIK på fredag.
Den matchen ser jag verkligen fram mot, av flera anledningar.

*     *

Håriga killen har varit här hemma under helgen, så mysigt att ha honom här.
Mysigt när han kommer och ligger nära och det är faktiskt ganska mysigt att vara ute på sena promenader också. Men jag är glad att jag inte behöver göra det varje kväll.

*     *

Idag kom mina föräldrar ut och fikade och strax efter dom åkt hem kom prinsessan med sin pappa och mamma. Hon styr och ställer med hunden, och med oss andra också för den delen.

Lilla prinsen är på väg till andra sidan jorden, första etappen till Frankfurt för vidare transport till Kina. En del får uppleva världen innan dom förstår vad dom är med om.

*     *

"Många av oss har slappa rumpor därför att de inte används i vardagen."
Men jag använder ju för sjutton gubbar min hela dagarna, som ett blankarsle sitter jag ju på den från morgon till kväll känns det som. Jag får väl ge rumpan en omgång och se om det blir någon förbättring.


Ett klipp för PRO?

Det kan tydligen sluta illa om man släpper in PRO i trädgården.

*     *

När jag lämnade jobbet idag kom en ambulans farande fram till ingången, med blåljus och tjutande sirener.
Läskigt, någon av mina kollegor börjar helgen på ett tråkigt sätt.

*     *

Har finaste killen här, han den håriga, så nu blir det mys i soffan.Lite tårar

Idag lyckades jag glömma bort att jag skulle vara på möte med tanterna inne i stan kl 19, kom på det 20 minuter innan mötet skulle börja så det var bara att inse att det var kört. Nu blev det en kväll hemma i stället, och det kändes ju inte helt fel det heller måste jag erkänna.

I morse vägrade jag ta tåget till jobbet, ville inte riskera att bli stående på någon perrong i -25.
Det var så otroligt mycket skönare att glida fram i varma bilen.Tårarna rann på eftermiddagsfikat idag.
Vi tackade av en av mina fina kollegor som går i pension. Han jobbar i morgon också så jag får tillfälle att krama om honom ordentligt, då kommer det att fällas ännu flera tårar det kan jag garantera.

*     *

Dagens fråga:
Vilken skåning har vunnit SM-guld både som spelare och tränare?


Början i molll och slutet i dur

Dagen började ju inget vidare....
Upptåget från Storvreta, avkastad på Arlanda, buss till Märsta, inställd pendel så taxi till Upplands Väsby, pendel som stannar för växelfel ett antal gånger, 20 minuters promenad i kylan från Karlberg och så var jag på plats på jobbet en timme senare än vanligt.
Det är underbart att pendla!


Lite gladare miner blev det ju sen på kvällen när Storvreta besegrade Helsingborg.

*     *

Just nu är det -20 ute, hoppas att Banverket eller vad dom nu heter numera ser till att växlarna fungerar i morgon så tågen kan gå som dom ska.


Om att fläka ut sig

Jag slutar aldrig förvånas över hur folk beter sig.
Idag när jag satt på pendeln så satt det en kvinna framför mig och pratade i telefonen nästan hela vägen från Karlberg till Upplands Väsby, och det tar en stund kan jag tala om. Hon började med att skrika "Hör du mig?" ca 20 gånger till någon i andra änden som uppenbarligen inte kunde höra henne när vi körde genom tunneln.
När hon väl kände att hon fått kontakt med kvinnan i andra luren så började hon prata och prata och prata...
Hon berättade detaljerat om sina terapisamtal och det kunde inte undgå någon i vårt tågset vad som dryftades där. Vi fick höra om hur man senaste besöket hade talat om män och varför hon inte hittade någon man. Sedan gick hon genom dom män hon brukar träffa och berättade att dom var ju bara ute efter sex.
Sedan fick vi veta att hon, trots att hon inte har några problem med spriten, skulle sluta dricka nu när hon ska bli mormor. Hon vill ju kunna vara ett bra exempel för sitt lilla barnbarn.
Så berättade hon om hur dåligt hon mår, hur mycket hon gråter.

Så helt plötsligt byter hon tonläge och säger att ja, men då hörs vi senast på fredag då.
Kram och hej!

Jag förstår att den här kvinnan hade ett stort behov av att få prata, men vi andra i vagnen satt och skruvade på oss under hela samtalet och tyckte att det var pinsamt. Man behöver ju inte fläka ut hela sitt liv till allmänt beskådande sådär och hon framställde inte sig själv i någon vidare bra dager i det hon berättade.
Kvinnan som satt bredvid mig tyckte att det kanske var på tiden med "tysta vagnar" även på pendeltågen och jag kunde ju till stor del hålla med henne.
Det är ibland väldigt obehagligt att höra andras samtal om saker man önskar man aldrig hade hört.

På tal om att fläka ut sig......
Det finns väl dom som tycker att jag fläker ut mig här inne, men riktigt så är det ju inte.
Ni får bara en liten, liten del av Mona!
Det finns så mycket mer som händer i mitt liv som jag inte skulle drömma om att skriva om.

             


Om man varit duktig och ätit efterlängtad sushi till lunch, då måste det väl vara helt ok att äta en halv pizza och ta ett glas vin till middag?
Det är ju ändå tisdag.


Ny leksak och vem ÄR far till alla barnen?

Tomten är far till alla barnen, glöm det.
Det är ju Ziona Chana som i alla fall är far till 94 av dom.
Dom samsas(?) 181 familjemedlemmarna i ett fyra våningar högt 100-rums hus.
"För hushållssysslornas och den allmänna ordningens skull är familjeskaran organiserad med närmast militärisk disciplin. Äldsta hustrun Zathiangi, 69, är högst i rang bland fruarna som bor tillsammans i stora gemensamma sovrum.Efter ett noga upprättat rotationssystem bjuds de sedan in för att dela säng med maken – allt för att bevara familjefriden."
Ja, vad ska man säga?

*     *

Jag hade finbesök på jobbet idag, lilla prinsen kom och lämnade min julklapp som efter olika turer nu kommit hela vägen från Kina.

         

Underbart med nya leksaker! Nu behöver jag inte använda någon av datorerna eller iPhonen när jag ska surfa, nu har jag en alldeles egen surfplatta också.

*     *

Det här gillar jag!


Nytt hår på musen

Det här måste väl ge väldigt många män lite hopp?
Går det att få håret att växa på en kal mus så borde det väl funka på skalliga män också, eller hur?

*     *

Idag åkte ljusslingan runt huset ner, lite motvilligt men ändå.
Det ser ju faktiskt mycket mysigare ut när man kommer hem och ser alla ljusen, men det känns ju kanske lite för juligt att ha den kvar ännu längre. Men trots vad vissa säger så var vi inte sist på gatan att plocka ner, det finns dom som är ännu senare har jag hört.

*     *

Vi tog en tur till Fyrishov idag, hoppades få se Sirius besegra AIK men tyvärr så blev det inte riktigt så. Dom två första perioderna följdes lagen åt bra och hoppet fanns kvar när det inför sista perioden stod 5-5. Men så rasslade det till, Sirius visste helt plötsligt inte hur dom skulle bete sig och målen trillade in. Man (läs Erik Svenson) lyckades snygga till siffrorna lite under sista minuterna och matchen slutade 7-9.
Nästa gång AIK besöker Fyrishov kommer dom däremot inte åka hem som segrare.

*     *

Nu får gubben sluta gå och skruva upp värmen här hemma.


Seashell beige?

Jag insåg idag att jag är inne i stan alldeles för sällan, jag kunde inte komma på vart man går och fikar numera.
Nu löste det sig ganska så bra ändå, vi åkte till Volvo och åt en korv i stället. Och så tittade vi lite på bil igen, måste kolla färgen på den bilen som vi kanske ska köpa.
Vad tror ni om en Volvo V70? En seashell beige?
Nu är det ju inte så att vi skiter pengar så den är naturligtvis begagnad den vi funderar på.
Ja ja, vi bestämmer oss väl i veckan.

*     *

Hämtade ut mina nya terminalglasögon, dom känns stora som jag vet inte vad.
Glasögonmodellerna har ju inte TV-modell ännu, men det är sakta på väg åt det hållet igen.

*     *

Grannarna kommer in och vi ska titta på Melodifestivalen.
Tänk att jag inte sett någon av dom tidigare deltävlingarna, jag som brukar kolla på allt.I morgon tycker jag ni ska göra som jag, ta er till Fyrishov för att se Sirius spela mot AIK.
Fri entré eller snarare frivillig entré, så ni kan passa på att göra en god gärning samtidigt som ni förhoppningsvis får se lite kul innebandy. Jag håller ju naturligtvis på Sirius, hoppas att dom kan spraka till och göra något stort mot AIK. Kom och hjälp Sirius hjälpa!


Fredagsmys i Botkyrkahallen

Idag fick jag banne mig inget gjort av det jag hade tänkt mig på jobbet.
Det ramlade in en massa konstiga saker hela tiden som jag skulle försöka förstå och hjälpa folk med, jag blev verkligen helt tom i huvudet av allt som snurrade runt mig.Gubben vill ha varmt inne, så jag får väl skylla allt på honom.

*     *

Varmt var det däremot inte när brandlarmet gick igång vid halv nio-tiden i morse och vi fick lov att utrymma hela Arken. Jag var riktigt glad att jag hade varma skorna under bordet och att jackan hängde nära till hands, inte direkt något mysväder att stå ute i. Annat var det i somras när solen sken och man kunde gå och köpa en glass i väntan på att dom skulle blåsa faran över efter utrymning.


Storvreta hade fredagsmys i Botkyrkahallen i kväll.
Jag hade nog tyckt att det hade varit lite mysigare om dom inte släppt upp Balrog i början av matchen, det ska väl inte behöva ta drygt 29 minuter innan vi gör vårt första mål. Men jag antar att det inte är helt lätt att tagga till för en sådan här match, det är ju inte direkt glamour i folktomma Botkyrkahallen.
Åttonde segern i rad, åtta segrar och 75 gjorda mål. Inte illa, eller hur?

Jag brukar försöka ta mig till bortamatcherna i Stockholmsområdet, men idag lockade det inte att åka till Botkyrkahallen efter jobbet.
Det var skönare att åka direkt hem och få en drink serverad.


Lönegrundande spontandans

Vi har just nu otroligt mycket att göra på jobbet och mitt i allt detta var det dags att åka pa å konferens. Våra konferenser brukar vara fullspäckade från morgon till kväll men den här gången hade man lagt schemat lite luftigare och det blev en lugn och behaglig stämning under dom här två dagarna. Skönt att dra ner lite på tempot eftersom det snurrar på för fullt annars.
Vi var på vackra Vidbynäs Gård, vackert på vintern och det måste vara otroligt fint på sommaren. Bra lokaler, fina rum och som vanligt på sådana här ställen mycket god mat.
Även om det var flera som tyckte att det var på tok för lite mat på tallrikarna.
Trevlig kväll som slutade med lönegrundande spontandans i baren.

Nu är det bara att jobba igen två dagars frånvaro på jobbet, men det ska väl gå på något vis.
Kikade lite i maillådorna men jag blev nästan lite glad när jag kopplades ner efter ca en timme, insåg att jag skulle bli fast hela kvällen om jag skulle fortsätta gå genom allt som hade samlats.

*     *

Match i morgon, Storvreta åker till Botkyrkahallen och spelar mot Balrog.
Jag tror inte att jag kommer att ta mig till hallen utan det blir nog så att jag följer matchen via rapporteringen på unt.se.

Jag fick ett mail från Emmelie som jobbar med en ny sida som heter Matchsnack.
För er som spelar i ett lag kan den sidan nog vara kul, kolla in på matchsnack,se och se om det är något för dig.I Gotta Feeling - The Cleverlys

Vilket sväng! 


Snoriga pussar

Idag bara 15 minuter sen till jobbet, tack för det SL.
Som sagt, det är ju nästan som att komma i tid.
Fast det är klart, jag kan ju flexa fram till kl 9 så det spelar ju ingen roll om jag kommer till jobbet 7.30 eller 7.45.

*     *

Vi var många som inte var helt nöjda med att TV-golvet inte var på plats i Tibblehallen igår när vi satt där i våra soffor och såg Caperiotäby piska till Dalen. Förklaringen till att golvet inte fanns på plats känns ju som att det är någon som inte riktigt säkerställt att allt var klart inför TV:s ankomst.
Dörren där golvet skulle lastas in var inte framskottad, så simpel är den förklaringen.

*     *

Det är kanske bäst att se till att pappas gamla stryktipsrad inte försvinner bort någonstans. Jag vet inte hur många år han har använts sig av den, men jag har då aldrig hört talas om några vidare stora vinster.
Ännu så länge vill säga.

*     *

Sonen bjöd ut oss till obygden på fika i kväll.
Så otroligt mysigt att få lite snoriga pussar av prinsessan.

*     *

I morgon bitti bär det av mot Nykvarn och två dagars konferens.
Det känns egentligen som att jag inte har tid att vara borta två dagar från jobbet, men det är väl bara att jobba (ännu) hårdare på fredag för att försöka komma ikapp lite.
Men jag ser ändå fram mot att få tillbringa dagarna och förhoppningsvis en trevlig kväll tillsammans med mina underbara kollegor.

*     *

På tal om underbara kollegor, idag var sista dagen jag jobbade tillsammans med en av dom absolut finaste.
Jag kommer att sakna dig så mycket, men det vet du!


Från mig, till er

Jo då, jag vet att den här dagen är över nu.
Men i alla fall.......

Från mig, till er*     *

Lite strul med tågen i morse, kom "bara" 30 minuter senare än vanligt till jobbet.
Just nu känns det som att komma i tid.

*     *

Måndag=innebandy på TV
Idag var det Dalen som fick pisk av Caperiotäby.
Jag tror inte att dagens sänding lockade några nytillkomna tittare till att vilja fortsätta följa TV-matcherna. Jag att man sa något om TV-golvet i början av sändningen men jag hörde inte vad det blivit för knas så att dom fick spela på parketten i stället.
För lagen var väl det ingen fara, båda lagen har ju parkett som hemmaunderlag.
Men för oss tittare så är det inte så kul att se tre miljoner streck och olika markeringar i stället för att koncentrera oss på bollen och spelet.
Idag fick man verkligen gympasalskänsla.Vaxning och avfettning?

En bra avslutning på helgen, att se ännu en Storvretaseger.

En helg som bara rusat förbi, precis som dom alltid gör.
Håriga killen har varit hos oss och det är bra för då måste vi ju ta oss ut. Dom här dagarna har det ju inte direkt varit otrevligt att vara ute, härligt att se lite sol. Det är ju också otroligt vackert nu med all den vita snön, men jag tycker nog ändå att den hade kunnat hålla sig borta.
Nu hotar man tydligen med att det ska bli riktigt kallt igen, och det känns otroligt onödigt.
Just nu står det -17,9 på termometern utanför mitt köksfönster och det känns ju inte så lovande inför morgondagen.Vad jag längtar efter att få ligga så här i hängmattan igen.

*     *

Jag vet inte om det här var en sådan lysande idé.
Att ligga naken på biltaket inne i biltvätten känns lite sådär tycker jag, men killen kanske hade missförstått det här med vaxning och avfettning.Snöyra och gratulationer

Jädrar vilket väder det var igår!
Vi kom knappt ut med bilen genom all snön, men gubben lyckades köra mig upp till stationen i alla fall. Där kom mitt tåg, bara någon minut försenat trots vädret. Jag började få lite onda aningar när vi blev stående vid någon växel som personal var ute och jobbade med för att den skulle fungera. Tog upp telefonen och surfade in på SL, där kunde jag ganska så snabbt konstatera att något pendeltåg kunde jag inte räkna med från Upplands Väsby.
 Det var alltså bara att hoppa av i Uppsala och försöka vända hemåt igen.
Jag måste säga att det kändes bra att jag redan tagit beslutet att vända hemåt igen när chefen ringer och säger att det inte är värt att försöka komma till Solna, det var inte bara pendeltåget som var inställt utan även alla bussar.
Väl hemma igen var det bara att ta skyffeln och börja skotta, det gällde att få bort dom 4-5 dm snö som kommit under natten innan jag kunde gå in och koppla upp mig mot jobbet. Jag hade tur och lyckades komma in direkt, hörde om andra som fick hålla på och försöka i 2,5 timme innan dom lyckades få en uppkoppling och kunde börja jobba.Hipp hurra!
Idag säger vi grattis till min mamma som fyller 75 år.Fri entré och en liten uppmaning till klubbenFoto: Jesper Mattsson

På söndag är det äntligen dags för ny hemmamatch för Storvreta.
Den här gången är det Hide-a-lite Mullsjö som besöker Fyrishov .
Det här är ett bra tillfälle för er som inte brukar gå på match att göra ett besök, det är nämligen fri entré och sponsorerna betalar 2 kronor per besökare till Storvreta IBK. Visst låter det bra, dels att få se våra svenska mästare gratis och så hjälpa klubben få in lite kulor på ett bräde.

Gratismatcher, det är ju jättebra. Eller hur?
Jag tycker absolut att det är ett bra sätt att locka besökare till vår sport, besökare som kanske får upp ögonen för hur kul det är att gå på innebandy och återkommer vid ett annat tillfälle.
Ju fler vi är på läktaren, desto roligare blir det ju. Både för oss i publiken och för spelarna som ju alltid behöver vårt stöd, i både med- och motgång.Men, det finns ju alltid ett men.......

För mig som har årskort så är det ju ingen bra affär med gratismatcher, ju fler sådana under en säsong desto mer urholkas ju värdet av mitt årskort. Det är ju som på många ställen, tillfälliga kunder gynnas med gratisperioder osv medans dom trogna kunderna få betala full avgift.

Ett uppmaning från mig till klubben är att glöm inte bort oss trogna supporters, vi som köpte våra biljetter redan under tidig höst och på så sätt har sett till att det började komma in pengar i kassan redan då.
Glöm inte bort oss trogna i er iver att hitta nya besökare, utan kom ihåg att visa oss någon liten uppskattning också.
Det behöver inte vara så märkvärdigt, bjud oss på fika vid dom här tillfällena.
Det är vi värda.


Hur en glasögonorm tjänar ännu mer

Glad i hågen stegade jag in till optikern, jag hade bestämt mig för att inte köpa några nya kompletta glasögon utan bara byta glas i dom gamla. Det kändes ju jättebra, där sparade jag in 2.000:- som jag kan göra något annat kul för.
Killen inne hos optikern rynkade lite på näsan när jag sa hur jag ville göra, jag såg ju att han tyckte att det var korkat. Dom här glasögonen som jag köpte för två år sedan är ju så otroligt omoderna i hans ögon, men så fick det bli. Han mäter och grejsar och knappar på sin dator och precis när vi är klara så fick jag för mig att jag kanske skulle fråga i alla fall vad det något mindre kalaset skulle gå på.
Gissa om golvet började svaja under mig när den mycket trevliga killen öppnar munnen och säger att antingen 5.800:- eller 6.400:-, beroende på vilket glas jag ville ha.

Skojar du, sa jag, det är ju vad jag betalade för två kompletta par förra gången?
Killen letar i datorn och hittar bara mitt förra köp av terminalglasgon och då, just då kom jag på att sist var det ju inte i den här butiken och hos den här kedjan jag handlade.
Svettig i pannan fick jag säga till killen att stoppa min beställning och att jag får lov att återkomma när det finns mer pengar i kassan. När mina nya terminalglasögon är klara då får jag ta ut receptet och gå till någon annan butik som inte tar en månadslön för ett par brillor.

Det kan ju tyckas att det var lite korkat att inte fråga om pris direkt, men jag kunde inte drömma om att bara glasen skulle vara så otroligt dyra. Jag hade antagligen svimmat när jag skulle hämta ut glasögonen igen om jag skulle betala så mycket.

Nu känns det helt plötsligt som att jag har tjänat minst 7.800:- och inte 2.000:- som jag trodde först.
Helt otroligt!Hur en glasögonorm tjänar 2000:-

Tänk så enkelt det är att tjäna 2000:-.
Eller egentligen tjänar jag väl inte några pengar, jag sparar väl mer in på utgifterna kan man säga.
Jag var ju och kollade synen i lördags och beställde nya terminalglasögon. Det var ganska så enkelt, firman betalar ju bara en viss summa för dom glasögonen så det finns ett begränsat antal bågar att välja mellan.
Men så kom det stora traumat, jag skulle välja vanliga glasögon också.

 

Jag har ju, som en del av er vet, otroligt svårt att välja så där stod jag och provade mig genom hela butikens lager av bågar utan att kunna ta något beslut. Det slutar med att jag får låna med mig fyra bågar hem, det borde ju göra det hela lättare kan man tycka. 
Inte då, jag velar och velar.

Men så idag tog jag, kors i taket, till slut ett beslut.
Jag trivs så förbaskat bra i dom bågarna jag har och inga av dom bågar jag lånade hem var egentligen snyggare än dom gamla.
Så jag byter helt enkelt bara glas i dom gamla och tjänar i ett nafs ca 2000:-.
Enkelt eller hur!

*     *

Undrar hur många gånger Sven har blåst i pipan?
339 matcher där man spelar 3*20, hur många signaler kan det bli?
Hur många pipor har han blåst slut på tro?

Mina hjärtan

Stormvarning, hur kul låter det?
Jag ser ju inte direkt fram mot promenaderna till och från Karlberg i snöglopp och elände.

*     *Tänk att idag är det sju månader sedan lilla prinsen föddes.
När man ser honom nu är det nästan svårt att komma ihåg hur liten och tanig han var när han fick komma hem efter tre månader på sjukhuset. Nu ska han snart ut på långresa, han ska åka och hälsa på moster i Melbourne, Australien den lilla rackarn. Det är inte utan att mormor är lite avundsjuk, hon skulle också vilja komma iväg till Australien och Thailand nu.
Jag hoppas att jag hinner få träffa honom innan han åker iväg, sedan kommer han ju vara bortrest i fem veckor.

     

Jag hade hoppats på att träffa prinsessan i helgen, men jag fick bara träffa hennes skäggiga pappa i stället. Lilla skruttan har feber igen, inte kul alls.

*     *

Pappa blev akut inlagd på sjukhuset i helgen och mamma ska in för planerad operation i nästa vecka, hej och hå. Det är mycket nu.
Gårdagens ord, knulla

Igår var vi sådär helt plötsligt ute och tittade på bilar.
Vi åkte iväg för att kika på en XC90 men jag är allt lite tveksam. Den var skön att köra men hur i hela fridens namn skulle jag bete mig för att parkera det stora åbäket när jag kom fram? Den är ju stor som jag vet inte vad, jag som tycker att det är svårt ibland att parkera vår S80. Det är ju så otroligt mycket lättare att parkera med vår gamla 745:a, där vet jag ju hela tiden var jag har alla kanter och hörn på bilen.
Jag är ju så otroligt dålig på att parkera, blir svettig bara av tanken att fickparkera 
Nu ser det inte ut som att det blir någon XC90, nu verkar tydligen en V70 vara mer aktuellt.Igår fick jag en julklapp av brorsan och hans tjej, eller det var väl så att jag fick biljetter i julas till en föreställning som gick av stapeln igår på Uppsala Konsert & Kongress, "RAW på turné".
Özz Nûjen, Nour El Refai, Al Pitcher, Soran Ismail, Messiah Hallberg och Mårten Andersson var dom som skulle roa oss och det blev många skratt. Messiah Hallberg var en ny bekantskap och så också nyzeeländaren Al Pitcher, den senare skojade mycket om oss svenskar och våra uttryck. Özz och Mårten var bra och Soran är ju bara så otroligt charmig och kul. Den som jag tycker gjorde den svagaste akten var Noor, hennes material var inte så bra som det skulle kunna vara.
Det populäraste ordet igår måste ha varit knulla.
Noor försökte få in ordet i så gott som varje mening och dom andra gjorde så gott dom kunde för att i alla fall få in det några gånger under sin akt.
 
Hur som helst, det var en kul föreställning.
Tack så mycket för julklappen, lilla bror!

Jag har varit inne i Konserthuset tidigare och kikat runt men aldrig varit på en förställning där.
Logisitiken där inne är verkligen ett skämt.
Efter föreställningen får man stå och köa för att få åka ner i rulltrappan, där står personal och portionerar ut folk i lagom stora klungor. Varför vet jag inte, kanske brakar rulltrappan om för många åker samtidigt?  När man så kommer ner till entréplan väntar nästa kö, nu för att komma ner till nedervåningen där garderoben finns.
Allt detta köande gjorde att jag inte följa min plan, jag hade tänkt ta mig snabbt bort till Pub 19 för att i alla fall få höra några låtar av GBB. Nu fick det i stället bli en promenad direkt till bussen och hemresa.

*     *

Sirius Billy Nilsson fick hoppa in som reserv till Finnkampen och så ser han till att göra mål i sin första landslagsmatch.
Bra jobbat!

*     *

Visst känns det som att det finns hopp, nu när vi ser solen igen. Underbart!Lite fiskar?

Men hör ni, så jag ser ut!
Är prickig som om jag fått fläcktyfus, hur nu det ser ut.
Jag vet att det kommer att lägga sig, men just nu är det inte roligt.
Ångrar inte att jag trådade, men jag önskar att det här går bort så fort som möjligt.Skulle vilja ha lite sådana här fiskar hemma.
Tänk vad skönt att sätta ner dom trötta fötterna bland fiskarna och låta dom äta sig mätta.
Det killar så där lagom och fötterna blir fina efteråt.

*     *

Just "dansar" Björn Ranelid på min TV, vad säger man?

*     *

Dags att gå till optikern i morgon, verkligen på tiden.
Det känns som att min syn har försämrats ordentligt sedan jag sist var där.
En del dagar känns det som att jag skulle behöva skaffa käpp eller hund.

Comhem suger

Idag är det bara elände med Comhems internet här hemma i byn.
I morse när jag skulle kolla om tåget gick så gick det inte att komma ut på nätet, men när klockan är före sex på morgonen och det är dags att åka så hinner vi ju inte lägga tid på att ringa och felanmäla utan vi hoppas ju då att felet är löst till vi kommer hem.
Förresten, kan man ringa och felanmäla före kl sex på morgonen?
Under dagen hör jag av en granne att det varit fortsatta störningar och när hon ringer och felanmäler får hon veta att det är ingen annan som har problem. Jo hejsan!
Nu i kväll så går det ju, som ni ser, att komma ut men det är otrooooooligt segt.

*     *

Kul att Sirius Billy Nilsson får hänga med till Finnkampen i helgen.

*     *

Idag är jag ingen vacker syn ska jag tala om.
Trådningen igår har lämnat tydliga spår i mitt ansikte, det ser ut som att jag skulle vara drabbad av värsta akneutbrottet med röda plitor i hela trynet. Så har det inte blivit dom gångerna jag testat det här tidigare, men jag hoppas att det lägger sig snart. Det är klart att det måste väl bli någon reaktion i huden efter att fått hårstråna utslitna så där.Idag kände jag nästan för att gråta en skvätt, men inget blir väl bättre för det?
Det var bara att ta ett djupt andetag och jobba på för det var till slut inte sådant elände som jag först trodde, men jag måste erkänna att det var otroligt skönt när arbetsdagen var över och det var dags att åka hemåt.
Nya tag i morgon och vi vet att det kommer "bättre" tider.
Tur att jag gillar mitt jobb och att vi kan ha kul och skratta mitt i röran.


Trådning

Man kan ju tycka att desto äldre man blir desto mer kvinnlig blir man, eller hur?
Men varför börjar det växa hår på alla möjliga och omöjliga ställen då?

Idag tog jag mig i kragen och letade upp ett ställe i Uppsala där man tar bort oönskad hårväxt med hjälp av trådning. Jag hamnade på Fancy Style, där en duktig tjej med flinka fingrar tog hand om mig. Det gjorde inte så ont som jag kom ihåg från senaste gången jag gjorde detta, men det är ingen njutning direkt.

 

Den här metoden är väldigt vanlig i Mellanöstern, man "plockar" hårstrån med hjälp av en tvinnad tråd som man håller mellan fingrarna i en triangelform. Eftersom hårborttagning med laser och IPL kräver mörkare strån för att ljuset ska nå roten så är det här en bra metod för oss skandinaver med tunnare och ljusare hårstrån.

Av någon anledning går det inte att "bädda in", men här kan ni se en film på hur det går till.

Ont gör det, men fint blir det.Innebandysajt

I morse var tåget bara så sent så att vi precis missade pendeln i Upplands Väsby, det är ju nästan att räkna som att det kommer i tid. En kvarts försening till jobbet räknar jag inte som försening längre.

*     *

Ni glömmer väl inte att kolla på det här.
En sprillans ny innebandysajt som det blir spännande att följa.


RSS 2.0