Mys, segrar och så lite snö

Så kom den då, snön.
Man kan ju iofs tycka att första advent var en bra dag för det, men för min skull hade det gärna kunnat vänta ett tag till. Eftersom det var ca 10 grader varmt tidigare på dagen så blev ju den snö som föll ganska så slaskig och den lär väl försvinna ganska så fort. Men en gissning är väl att i morgon får vi läsa om en massa halkolyckor, som vanligt är det väl många som "överraskas" av den första snön. Just nu är det bara en plusgrad så det är väl risk att det fryser på under natten.

* * *

Vi fick huset fullt till middagen idag, två av tre barn med familjer var här. Så otroligt mysigt att få ha dom här hemma samtidigt, nu längtar jag till juldagarna när jag hoppas att vi ska lyckas samla hela familjen någon dag.
Mysigt med lilla trollungen, hon pratar och pratar som bara en tvååring kan göra.
Mycket att planera för ungdomarna, en har precis köpt hus och den andra skrev på kontrakt för en lägenhet idag. Nu är det bara en kvar som behöver fixa till sitt boende, men det är ju inte så lätt när dom envisas med att vilja bo i Stockholm.

* * *

Storvreta var upp till Umeå och hämtade tre poäng.
Det såg lite skakigt ut under första perioden, men så styrde firma Brottman-Puskala upp det hela och såg till att få ordning i laget så det til slut blev en uddamålsvinst.
Även Sirius lyckades få med sig tre poäng hem idag, det var välbehövligt.
Men Matsenius, det börjar bli lite tjatigt det här med att det alltid är fel på domarna.

* * *

I morgon har jag tagit ledigt för att kunna vara med och stötta vännerna på Lingon under rättegången. L-P var på plats i tingsrätten i fredags och det var tydligen kaos med ganska många som inte lyckades ta sig in i rättssalen. Förhoppningsvis har man fått till någon sorts kösystem till i morgon, det var tydligen många där som inte riktigt brydde sig om hur dom betedde sig. Men det är ju iofs just det som hela rättegången handlar om, folk som inte bryr sig om och har vett nog att förstå hur man beter sig mot andra människor.


Nu är staken framme

Igår bestämde sjukgymnasten och jag att vi ska försöka klara oss utan varandra ett tag, vi får väl se hur det går. Vi tar väl en månad i taget och ser hur det funkar.

* * *Håriga killen tar det här med att adventspynta med ro.
Jag vet att det inte är helt OK, men jag tände stakarna i fönstrena redan idag. Och visst är det väl helt underbart mysigt att se hur alla husen lyser upp och ser välkomnande ut helt plötsligt.
Ljusslingan runt huset ska också tändas, men det får bli i morgon.

* * *

Jag har fått några utslag som svider och kliar i ansiktet, hela kinderna.
Det ser fan i mig inte klokt ut!
Det hettar och kliar och huden blir alldeles torr.

* * *

Jag måste vässa armbågarna under helgen så jag kommer in på måndag.

* * *

Det här låter ju inte bra, en dubbelstorm.Ont, det gör ontRullade ur sängen som vanligt en stund före kl 5, men när det var dags att ta mig iväg mot tåget insåg jag att det var bara att proppa lite tabletter, krypa ner i sängen igen och försöka sova bort huvudvärken från helvetet. Det fick bli ett mail till jobbet att jag skulle jobba från köksbordet när jag vaknade. Jag ställde klockan eftersom jag annars var rädd att jag skulle sova halva dagen, och när jag vaknade kändes det lite bättre i alla fall.
Nu i kväll har jag fortfarande lite huvudvärk men inte alls så illa som i morse.
Hoppas att en natts sömn ska hjälpa.

* * *

Jag blir så jädra less på människor som ställer upp i olika doku-såpor och sedan gnäller över hur dom framställs och hur illa behandlade dom blir. Om man med egen fri vilja söker till något sånt måste man väl ha tänkt igenom allt och även, som i det här fallet, tänkt på hur det kommer att påverka barnen.

* * *

Kollar på Warberg-Pixbo, just nu står det 5-4 och jag hoppas att tar det här.Lite lätt illamående

  Idag har jag börjat förbereda mig inför vinterns tågförseningar med långa väntetider på diverse stationer i kylan från helvetet. Jag har köpt mig en vinterkjol att dra på utanpå så jag slipper frysa arslet av mig. Det är inte det vackraste plagget, men jag räknar med att jag kommer att uppskatta det när det är -25 och jag står där och slipper frysa.

* * *

Match idag, Storvreta - Helsingborg.
Matchen kommer inte gå till historien som en av dom bättre, det var bara första perioden som var värd entrépengen egentligen. Storvreta vinner med 3-1 och segern känns aldrig hotad.
Jag kunde inte låta bli att le när jag läste Matte Samuelssons, bäst i Storvreta idag, kommentar till UNT: "Skulle vi behöva spela bättre så skulle vi göra det."

* * *

På tal om innebandy så fick jag idag höra att jag var lite väl kaxig i det här inlägget på Örnbloggen. Men ännu så länge så finns det väl inget som talar emot att vi skulle vara ett av dom två finallagen?
Mycket kan hända på vägen, men jag tror ännu så länge på en resa till Malmö i april.

* * *

Oj, vad med smisk Caperiotäby fick av Jönköping. Torsk med 4-14 på hemmaplan, det måste svida. Och Sirius lyckades i alla fall skrapa ihop en poäng mot Dalen, tack vare "Senior".

* * *

Lägenhetsvisning, kjolshopping, fika hos mina föräldrar, segermatch, mongolisk bbq, hämtat nybakade bullar hos svärmor och fikat med lite tårta. Så har i ett kort sammandrag min söndag sett ut. Nu sitter jag här med huvudvärken från helvetet och ett lätt illamående och inser att jag strax ska upp och jobba igen.
Kämpa, Mona, kämpa!Ljusen, kalendrarna och kanske lite glögg

Idag åkte ljusslingan runt huset upp, men den får ju naturligtvis inte tändas förrän nästa helg. Något annat är helt otänkbart.
Det kändes lite mysko att hänga upp den belysningen och samtidigt plocka undan sommarpelargonerna. Men vem vet, det är kanske vinter och snöstorm till nästa helg.

* * *

Den här ledaren i UNT hade jag nästan ha kunnat skrivit själv.
Tror jag ska våga mig på att värma lite glögg till "Så mycket bättre".      

* * *

Efter att ha sålt lotter, bingolotter och en massa annat till förbannelse under alla åren som ungarna har idrottat så känns det som att David Elm inte riktigt förstår vad han snackar om.
Han skulle nog ha tagit ett snack med sina föräldrar innan han ondgjorde sig över att även han ska dra sitt strå till stacken för att hjälpa sin klubb ekonomiskt. Hans föräldrar lär ha slitit, precis som alla andra idrottsföräldrar, med detta när bröderna var yngre.
Han är inte särskilt lojal mot sin klubb och han är ju inte direkt något föredöme för ungdomarna, hur ska man motivera ungdomarna att det är den bistra verkligeheten för dom flesta klubbarna att man måste göra sådana saker för att dra in pengar?
Patrick Ekwall sammanfattar det bra i dagens Expressen.

* * *

I morgon blir det lägenhetsvisning.

* * *

Och du, kom till nästa match!


Lite bio och sånt

Det här är ju helt galet, vi har varit på bio igen.
Nu har vi varit två gånger på några veckor, jag vet inte hur många år sedan det var vi gick på bio före det. Tror vi såg Australia sist, och det är väl ett tag sedan den kom.
Idag blev det Jägarna 2, och den var väl ungefär som jag hade väntat mig.
Inte dålig, men inte heller den bästa jag sett direkt. Men jag kan inte påstå att man är så förtjust i Peter Stormare när man lämna biosalongen.

* * *

Spelarna i Elfsborg beklagar sig över att dom får dra sitt strå till stacken och sälja klubbens julkalendrar. Det tycker jag är helt i sin ordning, det kan ju inte bara vara ungdomslagen (läs ungarnas föräldrar) som ska utföra sådana uppdrag. Seniorlagen kan gott ta och plåga sin familj, sina vänner och kollegor med att sälja kalendrarna, på samma sätt som ungdomsspelarna får göra.
Nu var det tydligen vara så att man skulle betala in till klubben oavsett om man sålde kalendrarna eller inte, jag tror nog inte det gräver några djupare hål i dom här välbetalda spelarnas plånböcker.

* * *

Var det någon som såg Storvretas TV-reklam som började sändas under torsdagen?
Kul med nya grepp, vi måste försöka locka folk att komma och se vilken kul idrott detta är.

* * *

Det känns som att flygbolaget Comtel ska man undvika.


"Man måste vänja sig"


"Annika" har blivit våldtagen en gång av en kille i parallellklassen och han har även gjort ett till våldtäktsförsök. Efter mycket vånda bestämmer sig "Annika" för att berätta först för en vän vad som hänt. Vännen övertalar henne att berätta för en mentor på skolan, och tillsammans med mentorn träffar hon till slut rektorn för att berätta.
Rektorn tycker inte att det är något att bråka om, ”killar gör sånt, man måste vänja sig”.

Hur i helvete kan människan säga något sånt?

För det första, ska man som tjej vänja sig att bli våldtagen?
För det andra, är alla killar våldtäktsmän?

Jag skulle inte vilja ha mina barn i en skola där ledningen har den synen på våldtäkter.

Läs mer här, jag blir bara förbannad när jag läser.Hoppsan

Hur tänker folk?
Tänk dig själv att du sitter på ett flygplan och strax efter start ser du hur det börjar slå gnistor om landningsstället utanför ditt fönster. Landningsstället börjar fällas upp och tjofs, så ser du hur det ena hjulet faller av.
Vad gör du då? Skriker rätt ut och larmar personalen? Eller plockar du lugnt fram kameran och tar lite bilder och sedan lutar dig tillbaka i stolen och ser fram mot flygturen?
Passagerarna på den här flygturen tyckte tydligen inte att det var något att larma om.

* * *

Innebandy på TV, det var på tiden.

* * *

Dopade finnar? Har dom inte lärt sig något alls?


Familjehelg

Det här blev en riktig familjehelg.
När jag kom hem från jobbet i fredags hade prinsen kommit hit med sina föräldrar och håriga killen och hans matte var också här. Och så på lördagkvällen kom prinsessan och hennes mamma och pappa också, så då var familjen nästan fulltalig, det var bara K som saknades.

Det här var första gången som kusinerna lekte tillsammans, härligt att se hur glada dom blev när dom träffades.

* * *

Idag har det ju varit alla pappors dag, och när vi kom hem till min pappa för att gratulera var mina syskon där. Härligt att få träffa dom också, en riktig familjehelg.

* * *

Nu säger dom att vintern är på väg.
Det är väl omöjligt att skjuta upp det längre, men det har varit så skönt att slippa kylan tills nu. Blir det så illa att vi får sota för det under dom kommande månaderna? Jag ser ju inte fram mot att vandra fram och tillbaka från Karlberg i -25.

* * *

Ny vecka utan några kvällar inbokade, det kanske kan bli ett biobesök om jag har tur.
Men då är ju problemet, vad sjutton ska man se för film?


111111

Så mycket gladare i kväll.
IPhonen funkar igen, barn och barnbarn i huset, skaldjur till middag och segern över Falun.

Det var tydligen mitt nya simkort som spökade och gjorde att min nya telefon inte kunde användas som en telefon. Skönt att få det fixat, tack Telenor i Gränby Centrum.

Båda tjejerna, en måg, håriga killen och sötaste prinsen är här, huset fullt av kärlek.

* * *

Skaldjur? Ja, det var ju fredag.

* * *

Det blev en stabil seger över Falun, men jag måste erkänna att jag inte riktigt hade fokus på datorn så att jag kunde följa matchen. Det kändes lite viktigare att dansa med ettåringen.


Ingen fan av Telenor just nu

Jag fick ju, äntligen, min nya iPhone igår.
Allt var jättekul tills jag skulle försöka börja använda den.

Efter kontakter med Telenors support igår kväll fick jag lov att göra fabriksåterställning och en massa sånt för att få telefonen att fungera, inte bara att surfa med utan även som telefon.
Det verkade som att vi fick till allt igår och jag levde i den villfarelsen att telefonen fungerade som en telefon ska göra ända tills jag fick veta att det inte gick att ringa till mig. Då visade det sig att jag inte hade nätkontakt för att ringa, bara surfa tydligen. Att spela Wordfeud funkade ur bra som helst men att få meddelanden och samtal var inte att tänka på.
Det gick att få några minuters uppkoppling om jag stängde av telefonen och satte på den igen, men så kan man ju inte hålla på och nu under kvällen så slutade även den möjligheten att fungera.

Enligt Telenors support ska jag nu gå till någon av deras butiker för att be någon människa där ska titta på telefonen och avgöra vad som ska hända med den.

Det här betyder att jag måste sticka tidigare från jobbet i morgon för att hinna iväg till Telenors butik, inte riktigt vad jag hade räknat med.
Nu håller jag tummarna för att man lyckats aktivera mitt gamla simkort så att jag kan använda min gamla iPhone i väntan på att Telenor ska få allting att fungera för mig.

Jag kan ju säga att Telenor inte tillhör mina favoritföretag just nu, först dubbelt så lång leveranstid mot vad man sa vid beställningen och så fungerar telefonen inte när den äntligen kommer.

* * *

Match i morgon, tyvärr så har jag inte hunnit skriva något inför den på Örnbloggen.
Jag får hoppas på att någon annan får till något inlägg där.


Inte idag....

Jag har inte tid med er.
Håller ju på och fixar med min nya iPhone.


Hur länge ska man vänta, Telenor?

Onsdagen 26/10 insåg jag att jag måste ha en ny iPhone, och då naturligtvis en 4S.Eftersom jag har Telenor som operatör så tar jag kontakt med dom och frågar hur lång tid det skulle ta innan jag kan få en skickad till mig.
"Du har den i början av nästa vecka", var svaret jag fick.

Efter att ha funderat en (mycket liten) stund, så tar jag kontakt igen och lägger min beställning.
Då är det inte längre början av nästa vecka utan en veckas leveranstid som gäller.
Det går en vecka och jag väntar och väntar, vid kontakt med Telenor får jag veta att den artikel jag beställt har en leveranstid på 1-2 veckor. Dvs helt plötsligt är det dubbelt så lång leveranstid som när jag gör beställningen.

I kväll tar jag kontakt igen för att försöka få veta om det händer något och då får jag veta att i morgon ska jag få mobilen, två veckor efter beställningen. När jag frågar efter försändelsens kolliid så får jag till svar att “nej det får du när du får din avi”.

Har Schenker så dålig service att man inte kan få ett kolliid eller är det Telenor som har den dåliga servicen?

Nu får jag väl hålla tummarna för att Schenker levererar i morgon.
Hade jag fått rätt information från början så hade jag hellre gått till butiken och fått min telefon direkt i handen.


Lite separationsångest

Zlatan och Schelin, blev någon förvånad?

* * *

Idag så har gammelbilen fått ett nytt hem.
21 år gammal, varav 17-18 år i vår ägo, och 37.000 rullade mil, det är inte så tokigt.
Tänk så många av byns ungar som har hängt med i den bilen Uppland runt till fotbolls- och innebandymatcher under åren. Extrasätena i bakluckan utnyttjades flitigt, det satt väl nästan alltid någon eller några extraungar där bak.

Men nu ska den tillbringa sina sista år med tant Andersson i Östervåla.
Jag får väl be min vän Sussie kika till den ibland.

* * *

Jag blir så fundersam när jag läser om misshandeln av Reinfeldts son och bråken han var inblandad i under kvällen.

* * *

Tung i röven

Jag skyller på smågodiset, vinet, soffan mm mm mm.
Hade det inte varit för allt det som tillsammans gjorde att jag inte fick loss röven ur soffan igår kväll så hade jag varit på 19 och dansat mig glad och svettig till GBB, på spelningen som enligt dom själva kan ha varit årets bästa.
Skärpning Mona!

* * *

Idag var vi och kikade på huset som sonen har köpt.
Jag får inte ihop det här.
Hur kan han som i princip är nyfödd ha gjort mig till farmor och nu köpt ett hus?
Vad är det för tidsmaskin som ordnat det?

* * *

Jag vet att han inte ska ligga där, men det är bra mysigt att ha håriga killen nära i sängen.

* * *En kollega ska göra en tatuering i morgon och vi har snackat ganska mycket om sånt på fikarasterna sista tiden. Tycker ni att jag ska visa min tatuering för dom andra?

Häxan Avundsjuka

Den sista halvdagen på jobbet, from årsskiftet går vi in i ett nytt arbetstidsavtal där det inte finns några halvdagar och inte någon skillnad på sommar- och vintertid. Sedan är det 8 timmar som gäller varje dag, oavsett vad som händer i världen runtomkring. Dom får säga vad dom vill, men inte tror jag att vi med bara ett närvarobidrag kommer att vara dom som tjänar på det.

På tal om att ha lite mer än bara närvarobidrag, det finns ju dom om har och kommer att ha lite mer att leva på. Men jag är inte ett dugg avundsjuk på dom som bor inneboende i någon annans lägenhet och inte betalar en krona för det.
Jag ljuger inget vidare, eller hur?

Det skulle väl inte vara så tokigt att ha en bamselön och inga utgifter.

* * *

Igår var finaste trollungen och fikade hos farmor, så otroligt mysigt att träffa henne.

* * *

Och nu har vi hela familjen i Sverige igen, så skönt att ha alla hyfsat nära igen.
Håll er här nu, hör ni det!

* * *

Dags för Doobidoo!!!


Uppdrag Granskning

Om ni inte såg "Uppdrag granskning" i kväll tycker jag att ni ska ta och gå in på SVT Play och titta. En mardröm för föräldrarna som blir anklagade för att ha förgripit sig på sin ena dotter. 

Vilken fasa att bli anklagad för något sånt, och på så lösa grunder.

Men det kan inte vara lätt för dom personer som ska agera i sådana här fall, som rör misstankar om barn som far illa på något vis. Flyttar dom iväg barnen får dom skit för det och låter dom barnen stanna kvar så får dom skit för det, det beror på hur vindarna blåser.

Men i det här fallet verkar det ju som att man tog ett väldigt snabbt beslut utan att egentligen kolla upp vad det var som hade hänt. Lite läskigt med förhör av barn där man lägger ord i barnens mun gör gester som barnen härmar och detta sedan tas som bevis för att något hemskt har skett.

En liten uppmaning till alla pappor kanske kan vara på sin plats:
För att undvika liknande situationer, se till att behålla kalsongerna  när barnen är med.
Vädra rumpan kan ni göra när ungarna inte är i närheten.

* * *

Nu är snart prinsessan Vindruva hemma!

* * *

Men herregud, är allting rasistiskt numera?
Det är värre att kalla någon zigenare än fitta, och man får inte säga indian.

* * *

Jag åkte med SJ hem idag och då är det så fiffigt ordnat att när SJ-tåget glider in på perrongen så har precis det norrgående Upptåget åkt iväg, helt otroligt bra timing.
Grattis till dom som fixar dom tidtabellerna.


Slutspelsstämning på Hovet

Vilken match vi fick se i måndags kväll!
Vi 2203 personer på läktaren i Fyrishov fick se en match som hade allt, en spännande match mellan två lag som verkligen ville spela innebandy.
Det var rena rama slutspelsstämningen i hallen, ett härligt tryck.
Hyfsad statistik mot Caperiotäby nu....


Foto: Jesper Mattsson

* * *

Vad säger ni om en gubbe med 39 fruar, 86 barn och 35 barnbarn?
Jag finner inte ord.

* * *

Jag förstår mig inte på det här med bestraffningarna inom ishockeyn.
Är det värre att kalla någon zigenare än att tackla folk så illa att dom kan få men för livet?

* * *

Igår smet jag lite tidigare från jobbet för att vara säker på att hinna hem till matchen, naturligtvis är det problem med pendeltågen då så jag kommer hem senare än vanligt i stället. Nu hade jag som tur var lite marginal ändå, men det är så otroligt typiskt att det är sådana dagar som det strular.
Just ja, jag måste fylla i resegarantianmälan för i fredags.


RSS 2.0