Gott slut och gott nytt 2012!




Så har ännu ett år rusat iväg!

Vad har hänt i år då?
Det känns som om det har hänt hur mycket som helst men samtidigt nästan ingenting.
Vi har våra två underbara barnbarn, förhoppningsvis kommer det något mer så småningom.

* * *

Vi, Storvreta IBK, blev Svenska mästare! Igen!
Vi laddar för att åka till Malmö i april och försvara vårt guld.

* * *

I mars ramlade jag och min axel hoppade ur led.
Ingen rolig upplevelse, och att vara med om det tre gånger på två veckor är inget jag skulle önska ens min värsta ovän. Om jag nu hade någon sån.
Det här gjorde ju att jag blev lite begränsad i vad jag kunde göra och den där resan vi hade talat om att göra under våren blev inte av.
Men i oktober kom vi iväg på en härlig resa till värmen på Rhodos.

* * *

På jobbet, med mina fantastiska kollegor, trivs jag så otroligt bra.
Men som vanligt väntar vi på någon sorts omorganisation, trots att vi hade en sådan i somras, med anledning av dom stora sparkrav som finns. Jag blir alltid lika orolig när det börjar pratas om omorganisationer, jag har ju dålig erfarenhet av det sedan tidigare.
Ni får hålla tummar för att allt går bra!

* * *

Nu ska vi äta gott, dricka gott och önska varandra välkomna in i 2012!



Skål och tack för att ni finns!

* * *



 

 


Tortyr

Som den självplågare som jag tydligen är har jag trådat igen.

Tyvärr så är det ju så att ju äldre man blir desto mer hår växer det, även på ställen där man som kvinna helst inte vill se något hår. Trådning är ett bra alternativ för att få bort håret, men det är ingen smärtfri procedur direkt. Första gången jag var med om det sprutade ju tårarna, och även nu när jag har varit med om det några gånger så kommer det allt en liten tår.
Men det är klart, gör man det oftare så hårstråna inte är så grova så gör det inte lika ont.

Nu är jag glad att vi kommer att tillbringa nyårsafton hemma, huden blir ju lite rödprickig efter den här behandlingen så det är inget man gör om man ska ut och vara snygg direkt efter. Tyvärr så har jag ingen gurka hemma så jag får leta upp något annat lugnande att smörja in ansiktet med.

* * *

På tal om självplågare.....
Så mycket konstiga människor det finns.

* * *

Innan jag åkte in till stan blev det en promenad bort till möbelaffären, E och K behöver ju handla en hel del till sitt nya boende. Jag hittade ett matbord som jag hade kunnat köpa på stående fot, men jag stillade mig till slut eftersom jag inser att hela köket behöver fixas innan jag ger mig på att köpa nya möbler till det.

* * *

En semesterresa i vår?
I år har vi ju bara varit till Rhodos, det här att min axel hoppade ur led ett par gånger satte ju effektivt stopp för någon resa i våras. Men nu är jag allt bra sugen att sticka iväg någonstans om någon månad, jag kan mycket väl tänka mig Thailand igen.


Ledigt

Så skönt det är att vara ledig, att slippa rulla ur sängen kl 5 på morgonen.
Men jag kan inte påstå att jag är utvilad direkt, med småfolk i huset och en hårig kille som ligger limmad mot mig hela nätterna så blir det liksom ingen vila.
Jag vet inte om det är den lilla kaminen som gör att jag drömmer mardrömmar, väcktes när jag låg och grät i sömnen härom natten.

För att inga missförstånd ska uppstå, nu är det inte så att jag beklagar mig. Jag älskar ju att ha både småfolk och håriga killen här, det var mer ett konstaterande av fakta.

Det blev en tur till Gränby Centrum idag, det skulle rea-shoppas till prinsen.
Jag orkade inte ens titta efter något till mig själv, det fick räcka med ett och annat stödköp till trollungen i stället. Men visst skulle jag vilja hitta lite nya kläder, orkar bara inte engagera mig i att leta i butikerna. Hade jag råd så skulle jag alltid gå till någon butik där man får hjälp av en personal shopper att plocka fram kläder som kan passa, som på Åhléns i Stockholm.
Jag har ju testat det en gång och skulle gärna göra det igen, om någon bara gav mig ett ladddat betalkort att fritt förfoga över.

* * *

Det är redan dags för finaler i den första delen av Storvretacupen.
Kommer jag att ta mig in till Fyrishov för att titta lite? Hoppas det.

* * *

Man kan tydligen ordna folkomröstningar om allt, i alla fall i USA.



Hockey på TV, tydligen JVM. Inte riktigt min grej, men jag kommer väl som alla andra sitta där och hålla tummarna när det är dags för någon sorts slutspel för dom svenska pojkarna.



En blodig gåva på 4,5 dl

Idag skulle blodet rinna, det bestämde vi oss för på förmiddagen.
Vi hoppade alltså in i bilen för att åka och göra julens goda gärning.



Blodcentralen på Akademiska sjukhuset brukar få ett besök av oss vid juletid, blodet vi lämnar är vår julgåva till någon okänd som behöver det bättre än vad vi gör.

Lämnar DU blod?
Om inte så tycker jag nog att du ska börja med det, om du är lämplig som donator.
Rätt vad det är så behöver du eller jag eller någon av våra anhöriga få blod, och då känns det bra att veta att det finns okända människor som ger den gåvan.

4,5 dl av ditt blod, det är mindre än en tiondel av din blodvolym och nytt blod bildas ständigt. Efter cirka en månad finns normalt antal röda blodkroppar i cirkulation igen. Vita blodkroppar och blodplättar har återbildats inom ett dygn.
Din kropp mår bra av att lämna blod och du mår bra i både kropp och själ.
Jag tycker att det är otrevligt med sprutor och nålar, men jag biter ihop och försöker tänka att jag är på någon annan trevligare plats när jag ligger där i stolen och väntar på att den rara personalen ska sticka mig. När väl nålen sitter där så är det hela snart över och jag kan belöna mig med lite fika innan jag rusar vidare i livet.



Här kan du få svar på dom flesta av dina frågor om blodgivning och läsa om vart du vänder dig om du beslutar dig för att bli en hjälte du också.




Så var det jul igen

Julafton idag igen, eller i alla fall julklappsutdelning.
Idag har vi haft alla barn och barnbarn här hemma och det har delats ut julklappar.
På julafton var vi ju utspridda så det var inte förrän nu vi kunde ses hela familjen.



Så mysigt att se dom små kusinerna stimma runt och ömsom kramas och ömsom bli irriterade på varandra av olika anledningar. Någon som vill kramas för mycket eller tar en sak som den andre tycker att den ska ha, det finns alla möjligheter att få grina en skvätt.

* * *

Måndagen bjöd även på innebandy, AIK var på besök i Fyrishov.
Första perioden var ett riktigt sömnpiller och i andra så var det AIK som fick bästa starten, men så lossnade det till slut för Storvretaspelarna och matchen slutade med seger, 5-3.

Det är ju så här att en förlust mot AIK hade inte varit så där jättebra, och inte bara för att dom ligger risigare till i tabellen. En förlust mot Sirius kan jag ta, och nästan tycka att dom behövde ju ändå poängen bättre än vad vi gör i det här läget. Men en förlust mot AIK, det svider.
Därför blev jag riktigt glad när Jocke startade målgörandet efter lite drygt halva matchen. Jocke blev matchens lirare i Storvreta, välförtjänt och även så var AIK:s Patrik Jansson rätt val.

* * *

Efter matchen var det dags att åka hem och få in kalkonen i ugnen, kalkonmiddag med barnen har blivit en tradition vid julen. Riktigt mysigt det här att fira jul flera dagar.

* * *

Den där Dagmar märkte jag själv inte så mycket av, men jag såg idag att hon var och hälsade på här också. Nedblåsta träd och tak som blåser bort och slår sönder andra tak. Vi får hoppas att hon har tröttnat nu och kryper undan och självdör, den där blåskärringen.


God Jul!


Jag önskar att ni alla får en precis så mysig jul som ni hoppas på och att ni får njuta av era familjer, kanske får någon julklapp och god mat i mängder.


Smiskade

Det låter otroligt, men det är sant.
Jag ska vara ledig i 10 dagar. 10 dagar!
Alltså 10 mornar i rad som jag inte behöver släpa mig ur sängen kl 5, underbart.

* * *

Som vanligt är det extra roddigt på jobbet när jag ska vara ledig ett tag, mycket som jag måste se till att ha gjort så ingen annan får ett helvete med att försöka ta reda på hur allt ska vara.
Nu är det bara att hålla tummarna att jag kom ihåg det jag skulle komma ihåg.
Men det är ju inte värre än att mina kollegor ringer om det skulle dyka upp något.

* * *

Och vad var det som dök upp igår kväll?
Inte var det Storvretas vilja att vinna derbyt mot Sirius i alla fall.
Det är nog ingen av oss nästan 1800 personerna som satt på läktaren som inte anser att Sirius var den klara segraren igår. Det var väl bara en stund i andra perioden som vi fick se det Storvreta vi känner igen och vill se spela.
Gissar att det blev en uppsträckning i omklädningsrummet efter matchen.
Undrar vad man hade fått för odds om man spelat på att Starre skulle göra två mål, i samma match? Kul att han fick till det, han var en av ljusglimtarna i matchen. Matte försökte slå någon sorts höjdrekord i glädjeskuttet efter sitt mål. Undrar om någon fick det på bild?
Men vem vet, det var kanske det här som killarna behövde.
Att få en spark i ändan och en uppmaning att nu jäklar ska vi styra upp det här.
AIK gästar oss på annandagen, då hoppas jag få se en annan inställning på planen.

Betygen som låg uppe på Innebandymagazinet någon timme efter matchen igår plockades snabbt bort igen, och det var nog tur det. För den som satte betygen hade nog lite otur när han tänkte från början, dom första betygen speglade absolut inte den matchen jag såg i Fyrishov.



Inser att jag måste ta mig in på stan i morgon, så att ligga i sängen och ta igen mig halva dagen lär ju bara vara en dröm. Sedan ska det väl slås in lite paket, städas lite, fixas julgran och skinka mm mm mm. Tur att jag kunde ta ledigt i morgon också.
Men det är klart, skinkan kommer jag ju inte vara så mycket inblandad i. Det är ju inte jag som är ansvarig för sådana saker i det här huset, som tur är.

* * *

Inser att det kommer att bli en svettig natt, håriga killen är här och han är som ett litet värmeelement när han vill ligga sked.

* * *

Just ja, domen kom ju igår.
Domen mot skitbusarna som hotade och utpressade Lingon.


En massa mys

Inte är det något nöje direkt att försöka slå sig fram bland alla människor i butikerna så här helgen innan jul, men igår fick vi lov att göra det ändå. Och jag är rädd att det måste bli några fler besök, inser att tomten behöver mer hjälp med att få fram julklappar.

* * *

Efter att ha värmt upp på Gränby Centrum igår så var det dags att sticka till Fyrishov och match mot TT. Som tur var så hade killarna hunnit ruska av sig förlusten mot Mullsjö och det blev tre nya poäng i en ganska så tråkig match.
Det bästa var nästan Örnarnas internmatch i första periodpausen, där fick vi verkligen se äkta stolthet och spelglädje. Men alla hade inte allt fokus på själva matchen, en av killarna tyckte att det var roligare att få fart på publiken med handklappningar än att hänga med i spelet.
Och vi i publiken hängde ju på så klart, den matchen fick nästan lika mycket handklapp som huvudmatchen.



Så var det då äntligen dags för årets glögg- och grötmingel hemma hos goda vänner.
En trevlig tradition där man bjuder in släkt och vänner för att umgås.

* * *

En del gör sig då besvär......

* * *

Idag har det varit födelsedagsmys för mina syskon och brollans sambo.
Så härligt att få träffa alla.

* * *

Sirius tog en poäng mot Caperiotäby idag, inte illa pinkat. Jedheim-effekten?

Nu väntar derbyt mot Storvreta på onsdag och då vet vi ju att Sirius-pojkarna så gärna vill visa att dom inte står i storebrors skugga. Men dom får nog räkna med att hålla till där ett tag till, dom måste växa till sig lite mer innan det kan bli någon ändring på det.


Så mycket bättre


Är lite rosslig i halsen idag, det tar på att skråla karaoke i en jädrans massa timmar så där lite på nattkröken. Men så kul det var, och vad vackert vi sjöng.
Och hur märkligt det kanske låter så blev det bara vackrare och vackrare ju mer klockan blev.
På slutet var rent av tårögda själva av upplevelsen.

* * *

Det här gjorde att jag igår inte orkade vara uppe och följa med i hur det gick i Storvretas match mot Mullsjö. Gissa om jag blev förvånad när jag rullade ur sängen i morse och såg att vi hade förlorat. Även om vi låg under när jag gick i säng så trodde jag väl inte att killarna skulle ta en förlust med hem på bussen.
Ja ja, hoppas bara att killarna är uppe ur svackan till matchen mot TT i morgon.

* * *

Mycket att göra i morgon, det ska köpas födelsedagspresent och kanse någon julklapp.
Sedan är det match och direkt efter det traditionellt julmingel hos goda vänner där det förutom trevligt sällskap bjuds bla på gröt och glögg.
En trevlig tillställning som vi ogärna missar.
I år verkar det som att vi får ta med oss håriga killen, men det ska väl funka.


Bäst i världen

Och så är det helt plötsligt söndag kväll igen.
Hur kan det komma sig att dom kommer så tätt, söndagkvällarna?
Den där tiden från det jag åker hem från jobbet på fredagen till att det är söndagkväll igen blir ju bara kortare och kortare känns det som.
Tänk förr, när vi hade minst tre matcher att åka på under helgerna, då kändes helgerna inte alls lika korta. Men det är klart, numera är ju schemat inte lika fullt och det händer inte lika mycket så det är väl därför det går så ruskigt fort.

* * *

Grattis, idag blev vi världsmästare.
Damerna plockade hem VM-bucklan efter att ha besegrat Finland i finalen.

* * *





Gott och blandat

Känner knappt igen mig själv när jag går förbi en spegel.
Jag var till duktiga Wirvla och blev friserad och hon testade lite nya produkter i mitt hår, så här välkammad och rakhårig har jag inte varit på länge. Men jag ser antagligen ut som vanligt igen så fort håret är tvättat, jag har ju aldrig tid och ork att hålla på och styla håret.
Men det var ju som vanligt en ren njutning att sitta där och bli omhändertagen, och ännu mer så idag eftersom Wirvla har massagestolar vid tvätten på den nya fina salongen.



Några julklappar införskaffades också idag, det närmar sig ju med en rasande fart.

* * *

Läser om demonstrationer i Stockholm, nazister och rasister tågar gatorna fram.
Jag önskar att man kunde ignorera dom, inte se dom och inte ge dom den uppmärksamhet dom vill ha. Aftonbladets ledare sägare att nazisterna skämmer ut Sverige och jag förstår ju vad man menar, men jag tycker nog att motdemonstranterna passar på att skämma ut oss dom också.

Hur illa jag än tycker om nazister och rasister så är det ändå så att vi lever i ett land där vi har yttrandefrihet och mötesfrihet, vi får demonstrera och yttrycka vår åsikt. Det är rättigheter vi ska vara rädda om, det finns så många människor i världen som lever där man inte får göra det.

* * *

Jag trodde inte riktigt mina ögon när jag startade ett Wordfeud-spel och fick 702 poäng.



Det är sjukt många poäng det, men så var det på randombana och bara färgade rutor också.

* * *

Sovmorgon, så underbart!

* * *

Damerna spelar VM och då får herrarna spelledigt av någon anledning.
VM-finalen mellan Sverige och Finland visas på TV4 söndag kl 15:00.
Då bänkar vi oss i sofforna och hejar fram till ett guld.




En skön vinst och B(B)-kändisar

Så otroligt frustrerande det är när saker och ting inte fungerar som dom ska, just nu kan jag inte sköta mitt arbete eftersom det är något dataknas. Det här gör mig så otroligt irriterad och gnällig, så jag hoppas för mina kollegors skull att det snabbt blir fixat. Dom orkar väl inte höra mitt klagande så länge till antar jag.
Det kan kanske bli så att jag måste baka en sockerkaka till dom så dom inte tröttnar på mig.

Det är inte alltid så lätt att hålla god min......



Tänk att det finns 10.000 personer i det här landet som vill visa upp alla sina dåliga sidor och bli förnedrade i TV. Jag skulle då inte vilja se mina barn vara med och bete sig som svin och göka inför kamerorna i Big Brother-huset.
Visst, man behöver antagligen inte vara lobotomerad för att vara med men det verkar vara en merit. Är det så viktigt att bli "kändis" att man ställer upp på vad som helst?
Big Brother var ett riktigt bra program dom första säsongerna, när det var lite blandning på deltagarna. Både vad gäller ålder och allt annat.

* * *

Jag vann en kartong kokosbollar idag, ser fram mot när dom ska levereras till mig i Fyrishov.

* * *

Snö!
Ja ja, det går väl inte att undvika den längre nu.


Flytthjälp och seger

Den här helgen rusade verkligen iväg. 

Först var vi flytthjälp när prinsessan flyttade in i nya huset, det var ett litet äventyr eftersom dom gamla ägarna inte riktigt hade förstått att dom inte bodde där längre och att dom borde ta och pallra sig därifrån så fort som möjligt. Jag hade ju inte ens sett hur huset såg ut inne tidigare, men det var inte riktigt läge för att undersöka det när dom fortfarande lallade runt i huset så det blev bara att bära in det som gick att bära in och sedan vänta med rundturen.



Sedan var det dags att åka in till Fyrishov där Storvreta skulle gästas av Linköping.
Det blev en match där vi nästan 1200 på läktaren inte behövde vara så oroliga, det stod klart ganska så tidigt att det skulle bli ytterligare en seger för Storvreta.
Kul att se att tredjekedjan producerar också, det visar att vi inte bara har vår duktiga förstakedja att leva på som så många vill ha det till.

* * *

Sirius åkte på ännu en förlust idag, det går inget vidare för lillebror.

* * *

Kvällen tillbringades hos grannen som varit osynlig ett tag, det var trevligt.

* * *

Idag fick jag så en rundtur av prinsessan i det nya huset. Hon visade stolt sitt rum och lekrummet, resten var det väl inte så noga med.


Jaha?

Tänk att det är 1 december, och jag har redan köpt två julklappar.
Nu gäller det bara att vänta och se när dom dyker upp också, förhoppningsvis innan julafton.
Annars brukar jag inte vara så tidig med att göra min inköp, det brukar bli ett förtvivlat springande dagarna före jul. Ja, det har tom hänt att jag varit ute och handlat på julafton.
Men då är det ju iofs tomt i affärerna.



Men nu borde jag ju i stället fundera över födelsedagspresent till lillebror som fyllde år igår. Lillasyster som fyller idag har jag redan shoppat till, hoppas hon kommer att gilla presenten.

* * *

Den norska mördaren, vars namn jag inte vill nämna, hotar att "självterminera".
Jaha? Det finns inget straff hårt nog för vad han har gjort, väljer han att "självterminera" så tror jag inte att så många skulle sörja.

* * *

Ishockey på TV, hur kul är det?

* * *

Jag smög mig till en stund i massagestolen idag, så skönt även om jag skulle behöva få en riktig, hårdhänt massage. Får kanske lov att boka in en sån snart.



* * *

Jag borde uppdatera Örnbloggen, men hittar ingen inspiration för det.

* * *

Jag är verkligen ingen vidare twittrare.




RSS 2.0