Gott slut och gott nytt 2011!

Sista dagen på 2010!
Tänk så fort tiden går, det känns som att det precis var nyår.

Vad har hänt under 2010?

Det viktigaste som hänt för oss är att vi fått ännu en gåva, ännu ett barnbarn.
Sedan tidigare är vi ju farmor och farfar till världens sötaste lilla prinsessa och nu är vi också mormor och morfar till den finaste lilla prinsen.
Vår lilla prins fick en jobbig start i livet, med många operationer innan han fick komma hem med sin mamma och pappa men nu växer han till en stark och glad liten kille.

*     *

Vi, Storvreta IBK, blev Svenska Mästare 2010!
Det är jag gärna med om igen.

*     *

På jobbet rullar det på med en rasande fart just nu, vi har otroligt mycket att göra.
Jag trivs fantastiskt bra med alla mina kollegor, så det gör mig lite nervös att man börjar prata om en omorganisation igen. Man säger att ingen ska behöva vara orolig för att bli av med jobbet, men så sa man förra gången också och det vet vi ju hur det slutade.
Min magkänsla är tyvärr precis som den gången, hoppas jag har fel för jag orkar inte vara med om det en gång till nu.

*     *

Men nu ska vi inte fundera över sånt!
Nu ska vi äta gott, dricka gott och önska varandra välkomna in i 2011.Skål och tack för att ni finns!
Fickpingis?

Jag tor att jag inte hörde riktigt vad jag själv sa igår.
Jag sa att idag skulle jag ha riktig semester, men riktigt så blev det ju inte eftersom jag satt och jobbade hela eftermiddagen i stället. Ett avbrott för att fika med prinsessan blev det, men annars så var det bara en massa jobb.
Jag hoppas att jag kan ta tillbaka all tiden jag jobbat den här veckan under nästa vecka i stället, det skulle vara skönt.

Vi tog en sväng in till Fyrishov på kvällen för att se Sirius - Balrog.
När det efter första perioden stod 1-5 och Sirius var helt utspelade så satt jag faktiskt och funderade över om vi inte hade kunnat göra något annat kul i stället. Men så spottade Sirius i nävarna och började spela innebandy, vilket resulterade i SD-vinst med 8-7.

Efter matchen åkte vi och hämtade håriga killen, han ska fira nyår med oss.
Jag hoppas att han klarar alla smällare och raketer lika bra i år som han gjorde förra året."Man står inte med händerna i fickorna"

Det säger Niklas Wikegård med anledning av att han såg assisterande förbundskaptenen för småkronorna stå med händerna i fickorna under matchen i kväll.
Får jag säga vad jag tycker så är det ju förbannat mycket bättre om dom har händerna i fickorna och låter bli att idissla tuggummi som ju verkar vara ett krav för att bli hockeytränare.
Nu ska jag väl i ärlighetens namn säga att jag inte har tittat så mycket på matcherna så att jag vet om just dom här tränarna idisslar eller om dom är undantaget som bekräftar regeln.
Så, kör hellre ner händerna i fickorna när ni blir nervösa än tugga käkarna ur led.Jobbig semester och Big Brotherdags

En fullspäckad dag på jobbet, visst är det ett bra sätt att tillbringa semestern?
Dagen började med att jag kom iväg liite sent hemifrån, så precis när jag parkerat och öppnar bildörren hör jag hur tåget är på väg in på perrongen. Hjärtat och andhämtningen hade väl kommit tillbaka i normal takt igen lagom när vi rullade in i Upplands Väsby efter den löpningen rätt över snövallarna.
När jag åkte hem så kändes det i alla fall som att jag gjorde rätt som åkte in och jobbade idag, jag fick iväg det mesta av det jag hade tänkt mig så nu behöver jag nog bara koppla upp mig mot jobbet en liten stund i morgon.


Kan vi inte vrida fram tiden lite?

*     *

Otroligt, hittills har 7000 personer sökt till Big Brother.
Men i år ska det minsann inte bara vara en massa uppmärksamhetskåta 22-åriga bimbos som ska göka och kröka framför kameran, utan i år söker man "människor som har varit med om lite i sina liv och som har någonting att berätta och någonting att tillföra".
Första säsongen av Big Brother var kul att titta på, när man hade med människor i olika åldrar med olika erfarenheter. Men dom sista säsongerna har det ju varit deltagare som varit stöpta i samma mall, inte så mycket att titta på för dom som passerat tonåren.
Men om man nu slipper vara beredd på att göka i TV så kanske det går att få fram deltagare som kan ge programmet lite innehåll och en anledning att titta på det.


Min gåva

Idag har jag varit och lämnat min gåva till någon jag inte känner, någon som jag aldrig kommer att träffa och som inte kommer att få veta att gåvan är från mig.
Jag har varit på Blodcentralen i Uppsala och lämnat blod, en jultradition vi har.
Det är så lätt att hjälpa till, det kostar ca 30 minuter av din tid och 4,5 dl av ditt blod.
Svårare än så är det inte att hjälpa en medmänniska.
Här kan du läsa vart du kan vända dig på din ort för att själv göra en insats.


I morgon bitti bär det av till Solna igen, dags att jobba lite.
Egentligen har jag semester hela veckan, men jag tar en sväng i morgon ändå.Så är det över

Så är julfirandet väl över för den här gången och jag insåg till min fasa alldeles nyss att jag har ju inte knäppt några bilder. Inga bilder från första julen med båda barnbarnen, inte utan att jag blev lite ledsen när jag insåg det. Jag får hoppas att prinsens mamma knäppte lite bilder.
Väldigt ledsen blev jag när alla barnen åkte hem från oss igår, ledsen och trött.
Jag gick i säng och sedan låg jag där i 14 timmar, innan jag släpade mig upp.

Ensam hemma och ledig, vad gör jag då?
Jo, jag kopplar upp mig mot jobbet och jobbar en stund.
Varför det? Ja, det kan man ju fråga sig.Nu har Storvreta-cupen startat!

"Storvretacupen startade 1994 och har stadigt ökat i popularitet och därmed i antalet anmälda lag. Förra året deltog 560 lag i 20 olika klasser från 10 år och upp till 20 år. Cupen är fördelad över tre perioder där de äldsta lagen spelar i första omgången mellan den 27-29/12 2010 och de yngre lagen spelar i period två som äger rum den 4-6/1 och de allra yngsta i den tredje perioden som startar den 6/1 och avslutas den 8/1 2011."

Tänk så mycket vi har jobbat på cupen under åren, det är många timmar som alla föräldrar och ungdomar i Storvreta lägger ner på detta ska kunna genomföras. Det spelas innebandy på 16 planer runt om i Uppsala, och det ska finnas folk som jobbar i alla hallarna. Det ska finnas folk som jobbar med incheckning, information, kiosker, städning, hjälp i skolorna under hela dygnet mm mm.
När dom yngre lagen spelar så är det nästan fler föräldrar med än spelare, när dom äldsta spelar är det lite glesare på läktarna men då kan man i stället få se riktigt bra innebandy. Det är många elitspelare som är med i dom äldsta klasserna, tex i Storvretas HJ20-lag finns det sju A-lagsspelare.

Vi får se om jag tar mig till någon av hallarna i morgon och tittar lite, eftersom jag har tänkt åka och jobba på onsdag så missar jag finalerna i dom äldsta grupperna i år.

*     *

I morgon får jag försöka ta mig i kragen och åka för att lämna blod.
En jultradition vi har, en julklapp till någon som är i behov av att få nytt blod.Mys och spontanshopping

Vad mysigt det är att ha lilla prinsen här hemma, jag tror nästan att vi tar och behåller honom här när hans föräldrar åker hem.

Otroligt vad mycket julklappar det blir när man har sådana här små prinsessor och prinsar, det var ju hur många paket som helst som skulle delas ut på julafton. Lilla prinsessan fick göra ett besök på sjukhuset på dagen, lite medicin mot lunginflammation blev resultatet av det. Eftersom hon inte var så pigg så blev det, till farfars lättnad, inte tal om någon tomte.
Det var så mysigt att ha alla här hemma, vi försökte ha lite kontakt med E i Australien, men tidsskillnaden gjorde att det tyvärr inte blev så mycket prat.
Vi hoppas få lite mer kontakt i morgon snart.

*     *

Vi körde "hem" håriga killen och passade på att handla lite på hemvägen.
Det blev ett snabbt och oplanerat stopp vid en av dom stora teknikaffärerna, vi kommer dit 10 minuter innan dom stänger och går ut därifrån med en ny laptop och en TV. Vi har ju redan flera datorer men den här jag skriver på nu tänker nog lägga sig på rygg och dö snart och den minsta har åkt till Australien, den senaste vi köpte är en lite större modell så den vi köpte idag hamnar mellan storleksmässigt.
TV:n hade vi nog inte tänkt behålla själva, det var ett så bra pris så vi kunde inte låta bli att köpa den. Det finns några alternativ på vart den kan hamna, i värsta fall behåller vi den själva så vi har något att somna framför i sovrummet.I morgon blir det fullt hus igen med barn och barnbarn, då ska det ätas kalkon minsann.
Julafton
Dan före.....

Dagen började lite kaotiskt, jag skulle jobba hemifrån och upptäcker att vårt internet hade dött. Det är ju lika med katastrof eftersom jag måste vara uppkopplad för att kunna jobba, nu löste det sig till slut genom en kontantdongel så jag fick dom mest akuta sakerna gjorda.
Senare på eftermiddagen väntade en vända ner på stan tillsammans med lillprinsen och hans mamma för att shoppa dom sista julklapparna.
Nu efteråt inser jag att det var inte alls dom sista jag borde ha införskaffat, men det får jag lösa sedan på något vis.
Vi stannar till hos mina föräldrar och lämnar av lite julklappar och hämtar med oss ännu fler tillbaka kändes det som. Det blev ett dyrt stopp eftersom en vänlig lapplisa ville höja julstämningen, då mest för sig själv, genom att sätta parkeringsböter på bilen under tiden.
Det kändes lite fisigt, men så går det ibland.

        

Hemma igen väntade granen i garaget och ville komma in.
Och paketen ville få sprida ut sig i väntan på att tomten ska komma och dela ut dom.

Nu hoppas vi att prinsessan är feberfri i morgon så hon kan fira jul med farmor och farfar.

Och prinsessan Vindruva, vi kommer att sakna dig otroligt mycket!


Redan?

Hur gick det här till?
Hur är det möjligt att det är julafton om i övermorgon?
I morgon ska jag alltså jobba halva dagen, shoppa lite julklappar, städa, ta fram allt julpynt och klä granen. Sedan ska det ju göras skinka och en massa sånt, men i just dom delarna är jag ju inte direkt någon hjälp utan lämnar det med varm hand till dom som vet hur man hanterar sådana saker.
Och så ska jag ju hinna med att pussa på lilla prinsen också, han är ju här hos mormor.

*     *

Sirius brukar lotta ut matchbiljetter i sin Facebookgrupp och jag har ju väntat på att det ska bli min tur att vinna. Och plötsligt en dag händer det, jag får ett meddelande att jag vunnit två biljetter till kvällens match mot Mullsjö. Tyvärr hade jag inte möjlighet att utnyttja biljetterna så jag lämnade dom vidare till innebandytokiga Oliver.

På tal om Facebook, det gäller att inse att det man skriver där är "offentligt". Dom senaste dagarna har vi sett i alla fall två exempel på idrottsmän som inte tänkt på det, en innebandyspelare och en skridskoåkare som nog båda ångrar sina inlägg som dom trodde var privata.


Kung Mika!

Mika Kohonen hyllades för sitt VM-guld i Fyrishov i kväll.
Svensk Mästare, Europacupmästare, Världsmästare och Världens bäste, inte illa.


Foto: Jesper Mattsson

Inte nog med det, Mika passade till Mattias Samuelsson som gjorde matchens första mål.
Det var Mikas assistpoäng nr 500 i högsta ligan.

Grattis Kung Mika!

Söndagsmys

Vaknade i morse av att jag hade håriga killen under täcket.
Han låg och sov så skönt och tyckte inte alls att det var dags att vakna.
Det har varit så mysigt att ha honom här hemma ett par dagar, nu behöver jag inte vänta så länge till nästa gång för han kommer tillbaka redan till jul.

*     *

Det har varit en vilsam dag, denna söndag.
Jag sov hyfsat länge och sedan har jag gått här hemma och lallat under dagen, fick på mig kläder och gick ut med hunden vid tre-tiden. Det snöade för fullt och Elliott och jag var inte riktigt överens om den här promenaden, jag hade tänkt att vi skulle på en hyfsat lång promenad men Elliott ville hellre gå in i värmen igen ganska så snabbt. Det är klart att det är inte kul att vara ute i den här snön för någon som har snö upp till magen på dom oplogade gångvägarna.Vår fina prinsessa kom till oss och åt middag och tittade på EM-finalen i handboll.
Eller hon tittade väl inte så mycket, hon hade fullt sjå att bädda med dockan i docksängen.
Hon pratar och hon pratar, det skulle vara kul att veta om vad. Och hon skrattar så gott när hon busar med hunden, det är så härligt att höra.

*     *

Sista jobbdagarna innan jul och det känns helt kaotiskt.
Jag har semester veckan mellan jul och nyår, men som det känns nu får jag nog lov att jobba någon av dagarna i alla fall.
Det är mycket som ska hända direkt efter helgerna så jag vill känna att jag har koll på allt.
Och det skulle vara kul att jag har koll på allt till julen, men tyvärr så fattas det ännu någon julklapp.
Undrar när jag ska hinna ut och få fatt på den?


Seger!

Gissa om jag ångrar att jag inte åkte till Hovet idag.
Första matchen efter VM-uppehållet och jag fick inget sällskap som ville åka med till Stockholm och Hovet så det blev till att följa matchen via unt.se i stället. Det hade varit kul att åka dit, inte bara för matchens skull utan även för att få träffa lite Facebook-kompisar. Men som sagt, nu följde jag matchen via datorn i stället och det är ju otroligt nervöst.
Ju längre matchen gick desto mer önskade jag att jag hade varit på plats, på plats för att få se "mina" killar besegra dom gul-svarta.
Seger med 8-6, inte så tokigt.
Skönt med en seger, det har ju gått lite knackigt ett tag under hösten.
Nu väntar match på måndag igen, Pixbo kommer till Fyrishov.


Före matchen lämnade vi håriga killen hos mina föräldrar och åkte runt lite för att köpa fler julklappar. Det tar liksom aldrig slut, det här julklappsköpandet känns det som. Men nu har vi väl inte så många saker kvar att köpa, hoppas jag.
Fika med nybakade bullar och lite datasupport hos päronen innan hemfärd och nu har jag ägnat kvällen till att slå in alla dessa julklappar.I morgon tittar vi naturligtvis på matchen och hejar fram Sverige till EM-guld.


Hotellfest

Enhetsmöte på jobbet hela dagen igår, en dag som avslutades tillsammans med mina härliga kollegor med julbord och show på något hotell i Täby.
Förresten var det enligt L-P samma hotell där Magnus Hedman inte betalade för att ha sex med en prostituerad.
"Under tingsrättsförhandlingarna berättade Magnus Hedman att han uppfattade hotellrumsfesten som en helt vanlig fest och förnekade att han hade betalat någon för sex."
Jorå, det låter som en helt vanlig fest.

Det var ett sidospår, det var ju julbord jag skulle berätta om.
Det här var ju det första och enda julbordet jag kommer att äta på lokal, men som vanligt åt jag inte av allt. Det blev en del sill, Jansson och sånt men ingen skinka. Till maten serverades vi en show av tre unga artister, två tjejer och en kille var gruppnamn jag inte kommer ihåg nu. Dom körde i alla fall en show i olika set som speglade musik från 60-talet och framåt. Dom var riktigt duktiga och det blev en ruskig fart på våra bord, folk stod upp på stolarna och tjoade och sjöng med.
Efter middagen började en DJ spela musik inne vid baren, men när vi trodde att han var där för vår skull så trodde vi helt fel. Jag anser ju att spelar man musiken på en sådan där tillställning måste man vara lyhörd för vad gästerna vill höra och anpassa sig efter det.
Men där hade vi lite olika uppfattningar tydligen.
Vår buss var beställd till kl 23 så då var det bara att snällt åka in mot Stockholm igen och jag åkte till min lånade lägenhet vid Medborgarplatsen. Helt otroligt skönt att vara "hemma" direkt och inte behöva resa i två timmar, skönt i morse också att knalla ner till t-banan och snart vara på plats på jobbet.

*     *

Nu har jag sällskap av håriga killen, det är mysigt att höra hur han knallar runt i huset.
Och otroligt mysigt när han kommer och vill ligga nära i soffan.


Släpp loss

Vi har sjukt mycket att göra på jobbet nu och en bra tid framöver.
Det känns lite som att jag håller på att drunkna just nu, det väller in saker från alla håll och kanter och jag ska försöka få någon ordning på det hela. Mina kollegor har gjort sin del av arbetet ute i landet och levererar nu in till mig och till oss andra på huvudkontoret.Som tur är så får vi slappna av en stund i morgon, då väntar julbord och show med schlagertema och så har det utlovats lite dans efter det. Det får lov att bli övernattning i Stockholm så jag kan vara med på allt det roliga.


Hembakta pepparkakor

En pepparkaka till kaffet?

Skumtomtar

Hur många skumtomtar kan man äta innan man spricker?Jag har tryckt i mig två lådor, nästan helt på egen hand, här hemma under dom senaste veckorna och nu idag fanns det fullt med lådor vid fikahörnan på jobbet. Och inte nog med det, nya pepparkaksburkar och så förstås en massa lussebullar dagen till ära.
Inte underligt att jag ser ut som jag gör, när jag inte har kraft att tacka nej.
Och som lök på laxen gjordes det knäck här hemma i kväll.
Jorå, snart får jag ta ett lakan och linda in mig i för kläderna spricker väl innan jag gör det.

*     *

Jag håller fortfarande på och funderar över om jag ska ta mig till Hovet på lördag för matchen AIK-Storvreta, men det verkar som att jag inte får L-P med mig. Då vore det ju smutt om jag fick åka bil i alla fall hem med någon, men vi får väl se hur det blir.

*     *

Julfest med show och schlagertema, vad säger ni om det?


Det närmar sig...

Väldigt vad kort dagen blir när man ligger och trynar till efter kl 11.
Jag fick inte på mig paltorna och var reda att lämna hemmet förrän en stund efter kl 14, men då bar det av på julklappsjakt. Det brukar kännas helt hopplöst men lite saker har vi allt hittat, ändå är det är en hel del som fortfarande saknas.Nästa helg är det dags för match igen efter VM-uppehållet, då väntar ännu en match på Hovet i Stockholm och den här gången är det AIK som står som hemmalag. Jag skulle gärna åka upp på den matchen, men jag vet inte riktigt hur det blir med den saken. När man ska åka så där så är det ju lite roligare att veta att man sitter ihop med andra som håller på samma lag, men jag har inte hört några som ska åka. Man köper ju platsbiljett så jag väntar väl lite innan jag bokar någon biljett, det kanske dyker upp någon vi kan ha sällskap med. Inte för att jag har problem med att inte ha andra anhängare i närheten, jag klarade mig ju ganska så bra i Varberg under semi-finalerna förra säsongen. Jag har fått rapport från spelare att jag hördes ner på planen då också.
Så har vi ju det här med håriga killen också, han ska vara hos oss nästa helg så jag behöver få fatt på en hundvakt om vi ska kunna sticka iväg på match. Det tar ju några timmar extra när vi ska ta oss till Stockholm också så han kan inte vara ensam hemma.
Men vem vet, det kanske finns någon frivillig hundvakt?

*     *

Vi är inte förskonade, galningar och vilsna själar finns även i vårt land.
Som tur var så tog den här galningen inte med sig någon annan utan avslutade bara sitt eget liv.
Terrorn närmar sig även vårt land, tyvärr.


Grattis Finland!

Grattis Finland och grattis Mika Kohonen!
Jag tror jag nöjer mig med det.

*     *

Vi hade håriga killen hemma över natten, så mysigt att ha honom här.
På något vis lyckades han smyga upp i min säng igen under natten, han är allt en riktig rackare på det viset. Som vanligt var det lite tråkigt att lämna tillbaka honom till Erika, men han trivs ju där och han kommer tillbaka till oss redan nästa helg.

 Fullt upp hela dagen, först åka och lämna tillbaka håriga killen. Sedan en tur till ICA Maxi och på vägen dit köptes det en födelsedagspresent som ska överlämnas till prinsessans mamma i morgon. Så var det dags att införskaffa årets julgran, det fick bli en tur till Bauhaus i år igen. Snabbfika hemma hos svärmor och sedan raskt hem för att se VM-finalen där Sverige skulle ta hem mästartiteln från Finland. Två perioder hemma och så en rask promenad bort till den årliga glögg och grötkvällen med goda vänner där vi såg den sista perioden av matchen med en glöggmugg i handen.

I år frångick vi en av traditionerna, det blev nämligen ingen allsång till Frälsis skiva.              
Det har varit en del av kvällen under dom senaste 11 åren att vi spelar den skivan och sjunger för full hals. Jag tror nog att det här var något tillfälligt, nästa år återgår vi till den rutinen. 
Så får det bli.
Trots detta hade vi, som alltid, en trevlig kväll på Stubben.
Såja

VM-final i morgon, dags att plocka hem bucklan igen!


Foto: Peter Bohlin

Semifinalen slutade onödigt spännande, men min favorit Mattias Samuelsson blev till slut Sveriges frälsare. Han och Parik Jansson som gjorde en kanonmatch i mål får stå som dagens hjältar.
I morgon ska vi bort på traditionellt glögg och gröt-mingel, inbjudna att komma från kl 16. Eftersom VM-finalen börjar kl 15 så ställer ju det till lite problem, jag tror helt enkelt att vi kommer vara så otroligt ofina att vi med raska steg tar oss dit redan i första pausen. Tur att det är ett innebandyintresserat värdpar, dom kommer nog förlåta oss och har överseende även om vi kommer för tidigt.
Det kommer att bli ett grymt tryck där i arenan, det hade varit sjukt kul att vara där.
Jag tror ju att det skulle vara lite svårare att överrösta alla finnarna än det var att höras över 2000 Warberg-supporters i Varberg under SM-semifinalen i våras, men det skulle inte hindra mig att försöka i alla fall.
Här är en annan hjälte i landslaget, landslagets och Storvretas Jörgen Karlsson.

*     *

Jag jobbade från köksbordet idag, inte det bästa när man har så här mycket att göra. Men eftersom det skulle komma en kille och laga diskmaskinen så hade jag inget val, jag fick sitta här i min ensamhet hela dagen. Utan någon som talar om när det är dags att fika och äta.

*     *

Vi var och hämtade hem håriga killen idag, men han stannar bara till i morgon. Vi får gosa mer med honom nästa helg i stället.

På tal om nästa helg, är det några som ska till Hovet och titta på AIK-Storvreta?
Det vore ju kul om vi kunde skaffa biljetter i närheten av varandra i så fall, så vi kan hjälpas åt att heja fram killarna till seger.
Tur som en tokig

Idag fick tåget stopp någonstans på vägen mellan Upplands Väsby och Storvreta, minns inte riktigt var. Jag hörde bara i högtalarna att "vi fick ett tekniskt problem, men kommer strax att köra vidare". Kors i taket, men alldeles efter det meddelandet började vi rulla igen och allt var frid och fröjd.
Strax efter kl 17.30 rullar vi fram mot stationen i Storvreta, men vi stannar igen och rösten i högtalarna återkommer: "Ni får vänta lite, jag måste stänga av dörrarna bak eftersom vi hänger utanför plattformen".
Det bakre tågsetet, där jag naturligtvis satt längst bak, hade mycket riktigt inte kommit in mer än med första dörren på perrongen så vi som satt i bak fick trava genom hela tåget för att kunna kliva av. Medans vi går återkommer rösten i högtalaren: "Det är stopp vid Salsta som beräknas vara klart till kl 19 ungefär, så vi blir stående här en stund".Gissa om jag var glad att min resa var över.
Hellenius Hörna

Jag tror att David Hellelius kände lite extra värme från publiken under dagens inspelning, Hellenius Hörna som sänds på torsdag spelades in med mig i publiken.
Kul gäster, Anders Jansson och Johan Wester, Hipp Hipp-gubbarna och så Andreas Carlsson från Idol-juryn. Den sistnämnde gjorde faktiskt ett gott intryck, jag har nog haft förutfattade meningar om honom är jag rädd.
Och Hipp Hipp-gubbarna är ju inte så tokiga, dom har gjort mycket kul.
Hipp Hipp kommer tillbaka i TV igen under våren, det blir nog kanon.Idag var det Tysklands tur att bli mosade av Sveriges landslag i innebandy-VM.
1-21 slutade matchen och "tysken" från Storvreta var inte riktigt nöjd efter matchen.

Dejt

Jag ska på dejt i morgon.
Eller dejt kanske man inte kan kalla det, den jag ska träffa vet ju inte ens att vi ska träffas.
Och när jag tänker efter så kommer han antagligen inte ens märka att jag är där.
Om jag nu inte skrattar alldeles för högt, det har ju hänt förr när jag varit på TV-inspelning.
"Vi såg dig inte, men vi hörde dig".

Jag ska gå på TV-inspelning i morgon, Hellenius Hörna.
Det var jättelänge sedan jag var på något sånt, kan inte ens komma ihåg vilket program det var senast. Antingen "Singing Bee" eller " Så ska det låta" tror jag, men skit samma.
I morgon är det David Hellenius som gäller.Ett riktigt klantarsle

Så här ser ett riktigt klantarsle ut:Eller så såg hon i alla fall ut för några, inte så många, år sedan.
Typ -77 eller -78 skulle jag tro.
Kolla in brillorna, dom är ju som TV-rutor, allt enligt rådande mode.
Och håret är fullt med lockar, men inte dom riktiga pudellockar jag hade ett tag.
Nu när jag är alldeles rakhårig så lockar det faktiskt med lockar igen.

Nu har i alla fall det här klantarslet lyckats få ca 400 bilder att försvinna ur iPhonen.
Jag bestämde mig för att göra en uppdatering på iPhonen, tydligen utan att riktigt läsa genom vad som stod på skärmen, så jag blev av med nästan 600 foton som jag hade sparade i telefonen. Ca 200 av dom hade jag sparat över på datorn tidigare, men dom andra är borta.
Det som jag sörjer mest är alla bilderna på prinsen och prinsessan, och så den håriga killen.
Men det är inte mycket att göra åt nu, är man ett klantarsle så är man.

*     *

39-1!
Ja, så slutade världsrekordmatchen mot Australien idag.
Kul att se att "mina" killar har fått igång poänggörandet ordentligt.
"100 kg center" glänser med 6 + 6 poäng.
Småsyskon

Vaknade kl 4 i morse av att L-P's jobbtelefon ringde, det kändes ju sådär kan jag tala om.
Lyckades i alla fall somna om och sov väl hyfsat länge sedan.
Slöade sedan hela förmiddagen och fick som vanligt otroligt bråttom när det var dags att åka in till stan, av någon anledning så går ju tiden mycket fortare ju närmare tiden för avfärd man kommer. Nu var det brådis, vi skulle lämna bort Dreamboxen för översyn, handla födelsedagspresenter och så sticka på födelsedagskalas hos mina småsyskon.När jag var yngre så kunde jag inte riktigt förstå vad det fanns för anledning att ha en lillebror, en sådan var ju inte till mycket glädje på något sätt. En lillasyster var ju något bättre i alla fall.
Men nu så är jag så otroligt glad över er, mina fina syskon.Skillnaden mellan kvinnor och män

Jo, men visst ligger det lite sanning i den här bilden
Rumpchock

Vad det är svårt med kläder när det är sånt här väder.
Först står jag och fryser lite innan tåget kommer, sedan vill jag inte ha det för varmt på tåget. En stund i kylan på perrongen i väntan på nästa tåg och sedan en rask promenad i 20 minuter till jobbet, en promenad som jag börjar lätt frysande men som avslutas med att jag är helt svettig. Den tjocka jackan är alldeles för tjock under promenaden, men alldeles utmärkt när jag står på perrongen och väntar. Och som situationen är nu så vet man ju aldrig hur länge man ska få stå och vänta på ett tåg att åka med.
Men i morse tyckte jag att det var inte nödvändigt med den tjockaste jackan så jag satte på mig en tunnare, vad jag inte tänkte på var att den är inte bara tunnare utan kortare också. Det betydde att jag fick gå och frysa arslet av mig under promenaderna till och från jobbet.Igår morse fick jag lite hicka när jag klev av tåget i Upplands Väsby och helt plötsligt fick för mig att jag inte hade någon kjol på mig. Jag hade inget som helst minne av att jag hade satt på mig kjolen, så det var bara att köra upp handen under jackan och känna efter.
Det hade ju varit lagom roligt att komma upp på jobbet och stå där med rumpan bar.

*     *

Så, jag sitter i den nya "kvinnofällan"?
Det finns alltid nya kvinnofällor, är det inte lådviner så är det något annat.

*     *

Det här är goda nyheter!
Felix Herngren ska göra film av "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".
Boken är helt underbar, hoppas man lyckas göra en lika bra film.


Puss på er!Igår fyllde min lilla bror år och idag fyller min lilla syster.
Grattis och puss på er, vi ses på lördag!


God Jul, SurgubbeVår julfilm i år är helt underbar, den gör mig glad.

*     *

Idag smög jag mig upp till massagestolen en stund på eftermiddagen.
Borde egentligen boka en riktig massagetid, men det här gjorde nytta det med.

*     *

Storvreta har inte bara spelare i Sveriges och Finlands landslag under VM, vi har ju också en representant i Tysklands landslag. Fredrik Holtz kan vi följa under VM genom hans bloggStorvretas hemsida.Kung Mika!


Mika Kohonen, bäst i världen!


Foto: Jesper Mattsson

Världens bästa spelare finns i Storvreta IBK och heter Mika Kohonen.
För tredje gången får han utmärkelsen som delas ut av Innebandymagazinet tillsammans med världens förbundskaptener och innebandymedia.
Han har nu blivit vald till världens bästa innebandyspelare 2005, 2009 och 2010.


RSS 2.0