Torkar tårarna

Nu sitter jag här och har torkat tårarna.
Tårarna som rann när vi lämnade av E och K på Arlanda tidigare idag.
 
Jag vill inte att mina barn ska befinna sig på andra sidan jorden!
 
Trots att jag vet att dom kommer att ha det bra där och att vi kommer att prata med varandra snart, så känns det inte bra att ha dom så långt borta.
 
Men tack och lov för internet, att det går att kommunicera via Skype osv, så att man verkligen kan se varandra och känna närhet när man pratar. Det är ju inte så värst länge sedan som dom möjligheterna saknades, när man fick nöja sig med vanliga telefonsamtal som kostade en hel förmögenhet.
 
 
Men inget ont som inte har något gott med sig!
Det här betyder ju att jag måste börja planera för en resa till Melbourne, Australien.
Funderingarna just nu är att det får bli en tripp i början av 2014, troligtvis då med ett stopp under någon vecka i typ Thailand eller något sånt land också. Det vore helt underbart att göra en sådan kombination, att få träffa ungdomarna och se en del av Australien och sedan lapa sol någonstans på hemresan.
 
Hur tycker ni det låter?
 
* * *
 
Tur att jag har dom andra barnen närmare och framför allt att alla trollungar till barnbarn inte befinner sig allt för långt borta. Det skulle faktiskt vara ännu värre om någon av dom andra barnen valde att flytta till andra sidan av jorden. E har ju bott utomlands tidigare så det var inte första gången vi vinkade av henne, men då har det varit för en kortare tid eller mycket närmare som när hon bodde i London.
Dom andra barnen har jag ju i princip alltid kunnat träffa när som helst, så det skulle vara svårare ändå om dom försvann så långt bort.
 
* * *
 
M o D, jag är så glad för att ni finns nära mig med era familjer.
 
E, bry dig inte om din bölande morsa och njut av ert äventyr.
 
 
 
 

Tröttma

Jisses vilken tröttma jag lider av.
Det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover, jag är lika trött ändå.
 
Nu har jag iofs bra anledningar att vara trött.
Jobbfest i torsdags och sedan huset fullt med barn och barnbarn sedan i fredags.
Hur roligt det än är så blir man trött.
 
* * *
 
Skitväder!
Och mer verkar vara på väg, i alla fall enligt den här artikeln.
Kan vi inte säga så här, antingen är det lagom mycket minus så att det inte slaskar eller så blir det så varmt så att all jädrans snö försvinner. Blir galen på det här eländesvädret som är nu, när jag ser ut som en dränkt katt när jag kommer fram till tåget efter min promenad i snöblandat regn. En dränkt katt med lerstänk långt upp på benen.
 
* * *
 
Inför jobbfesten i förra veckan tyckte jag att jag var i stort behov av en ny klänning.
När jag sa till maken att jag skulle titta efter en klänning antydde han att jag kunde börja med att leta i garderoben. Jag fattade inte riktigt vad han menade med det.
Vi tog i alla fall en tur till Gränby Centrum och precis som vanligt kunde jag inte riktigt bestämma mig för vilken klänning jag skulle köpa, så det slutade med att jag kom hem med tre nya klänningar. Det funkar ju, klänningar kan man aldrig få för många av.
 
 

RSS 2.0