Ingen Majstorovic

Har ni tänkt på en sak?
Varje gång man läser om Anna Book så är det något elände hon råkat ut för, hon har blivit illa behandlad på något vis. Nu var det tydligen inte bra vid inspelningarna av "Fångarna på fortet" där hon tävlade mot sin dotter.
Naturligtvis, eller snarare förhoppningsvis, är det inte hon själv som ringer till tidningarna och gråter ut hela tiden, för det måste ju vara otrevligt att läsa om sig själv i sådana där artiklar hela tiden. Men jag gissar att hon är ett tacksamt intervjuoffer för en journalist som behöver ha något att skriva om.
"I dag har jag lagt det här bakom mig, men det är inte förknippat med så mycket roligt, säger Anna."
Jorå, när jag har lagt något bakom mig så brukar jag också prata om det i tidningarna.

*     *

Efter en lång väntan kom så några landslagsspelare till jobbet idag och blev intervjuade av Arthur Ringart.
Det var "Chippen" Wilhelmsson och Tobbe Hysén som hade blivit utvalda till att visa upp sig en stund hos oss, få lite fåniga frågor från Ringart och så avsluta det hela med att skriva autografer.

*     *

Vad tycker ni?
Ska jag ta cykeln upp till tåget i morgon bitti?
Dags att börja träna, 10 sept åker vi ju till Öland för att cykla "Posttrampet".
Förra året var cykeln inte framme en enda gång och i år har jag nog cyklat till affären två, tre gånger. Det kanske räcker som träning?


I morgon....

 Vad jag är less på att ha ont i halsen!
Helst skulle jag vilja kapa av en bit av halsen där det onda sitter, men det skulle väl se lite underligt ut med huvudet direkt på axlarna.
Det värsta är ändå inte att det gör ont, utan att det här gör ju att jag inte kan åka till sjukhuset och hälsa på lillprinsen. Han får ju inte utsättas för något sådant, så det är bara att hoppas att jag blir bra snart.

*     *

Mitt företag, eller snarare företaget jag jobbar för, är en av sponsorerna till svenska landslaget i fotboll. Tack vare det så får vi ibland besök på huvudkontoret av några av spelarna i samband med att det ska spelas någon landskamp. Nu på fredag är det ju dags för match mot Ungern på Råsunda och i morgon visar några av spelarna upp sig hos oss med lite intervjuer och autografskrivningar.
Förra gången vi hade besök viskades det i korridorerna att Freddie Ljungberg skulle komma, så jag gick ju naturligtvis iväg för att dregla en stund över honom. Men när killarna kom in så förvandlades Freddie till en liten obetydlig kille där han stod på podiet tillsammans med min nya favorit.


Daniel Majstorovic

Jag har inte hört något om vilka det är som kommer i morgon, så jag har hoppet kvar i alla fall till 13.30 eller när det nu var. Kanske kommer han igen, Daniel Majstorovic.
Zlatan behöver väl inte ställa upp på sådana här jippon antar jag, annars så vore det ju lite kul att få höra honom prata om sig själv i tredje person.

*     *

En veteran debuterar, Peter Fischerström som spelar innebandy i AIK har skrivit första inlägget i en blogg som säkert kommer bli intressant att följa under säsongen.Lottning

Så blev det lotten som fick avgöra vilket lag som skulle gå vidare till Europacupen i Lettland.
Matchen mellan Tapanilan Erä och Storvreta IBK slutade oavgjord, precis som vi var rädda för att den skulle göra. Den här gången hade vi turen på vår sida, det var vårt namn som stod på lappen som fiskades upp. Det känns ju lite konstigt att något sådant ska avgöras genom lottning, lite pajasvarning är det allt.
Eftersom vi segrade så klagar vi väl inte för mycket, men visst känns det underligt att det ska gå till på det viset.

Nu väntar vi med spänning på att det ska hända något i tränarfrågan, seriestarten närmar sig med en rasande fart.

*     *

Det blev en äppelpaj idag, årets första.


*     *

Vi såg "Snabba Cash" idag, antagligen var vi dom sista i landet som inte hade sett den ännu.
Jag hade läst boken så jag visste vad som väntade och jag måste säga att det är verkligen ingen film i min smak, jag har svårt att sitta och titta på när människor blir misshandlade på det viset. Osmakligt och vidrigt.
Dags att ta upp Nestlé-bojkottenUNICEF jobbar för att få mammor att amma

För 20 år sedan, då jag var hjälpmamma i Amningshjälpen, var det aktuellt med Nestlé-bojkotten, och det verkar som att det är lika aktuellt idag.
I katastrofområden och övriga fattiga länder är amningen livsviktig, men donationer av bröstmjölksersättning leder till ökad spädbarnsdödlighet. Man börjar med att dela ut gratisförpackningar med ersättning och säger att det är det bästa för barnen. Rent vatten är en bristvara så då använder man smutsigt vatten och när man inte längre får gratisburkar doserar man mindre och mindre så att barnet inte får i sig det den behöver.
Bröstmjölken innehåller skydd mot infektioner, det skyddet behöver dessa barn ännu mer än våra barn här i välfärdslandet. 


 

Hoppsan!

Så fel jag hade igår när jag trodde att Storvreta slog av på farten under sista perioden för att spara sig till matchen mot Tapanilan Erä idag. Det var ju Tigers som fick eld under rumpan och tog över en stund innan Storvreta kunde ta tag i matchen igen. 10 minuters dåligt spel kan bli ödesdigert, eftersom Tapanilan vann med samma siffror över Tigers dom också. Skulle matchen idag mellan Tapanilan Erä och Storvreta sluta oavgjort så kan lotten avgöra vilket lag det är som går till slutspelet.
Det skulle vara lite snopet eller hur?

13.30 går det att följa matchen Tapanilan Erä-Storvreta här

*     *

Jag fick en kommentar från Peter angående det jag skrev om Billy Nilsson.
Peter säger att det kan ju faktiskt vara så att Billy valde Sirius före Storvreta, och visst kan det vara så. Men då tycker jag att dom som förhandlade med honom från Storvretas sida gjorde ett riktigt dåligt jobb, om man inte kan locka honom att komma och spela med dom Svenska mästarna.
Som det ser ut så har ju Sirius lyckats mycket bättre med sina värvningar i år.

*     *

Nu ska årets första äppelpaj göras i ordning.

Plast

Jag var till Fyrishov idag för att se Sirius spela träningsmatch mot AIK.
Jag hade förväntat mig en match där AIK skulle dominera, men riktigt så blev det ju inte. Slutresultat blev 5-3 och Sirius var det bättre laget, AIK var mycket tamare än jag hade väntat mig.
Alexander Egebrant verkar vänta sig en tuff säsong, eftersom han gick in så hårt i det mesta han var inblandad i under matchen. Jag tyckte inte det såg ut som att han behöver öva så mycket mer på att spela hårt, han klarar det så bra redan nu.
Läs matchreferat från UNT här.

Något som är för mig en gåta är hur i hela fridens namn Storvreta kunde släppa Billy Nilsson, poängkungen från Gävle. Han provspelade hos Storvreta men av någon outgrundlig anledning så valde man att inte skriva kontrakt med honom, och nu glänser han i Sirius i stället.
Varför låter man en sådan kille slinka ur nätet? Det skulle jag bra gärna vilja ha ett svar på.


Storvreta spelade samtidigt första matchen i Europacupkvalet i Helsingfors, schweiziska Tigers Langnau besegrades med bekväma 7-3. Läs vad Storvretas hemsida skriver här och vad UNT skriver om matchen här.
Eftersom Storvreta efter andra perioden hade en ledning med 7-1 så är min gissning att man valde att ta det lite försiktigare i sista perioden och spara krafterna till den avgörande matchen mot Tapinilan Erä i morgon.
TGIF

Så var första arbetsveckan över och det känns som om jag inte gjort annat än arbetat hela sommaren. Hur kan det komma sig att kroppen glömmer så fort att den har varit ledig?
Jag är riktigt avundsjuk på mina kollegor som sticker till Spanien i två veckor nu, jag känner att vi måste se till att komma iväg någonstans vi också. En resa till Medelhavet i oktober och en lite längre bort under våren? Det vore inte så tokigt känns det som.Storvreta är i Finland för att kvalspela till Euro Floorball Cup, det gäller att vinna för att få spela slutspelet som avgörs i Lettland 5-9 oktober. På lördag möter man Tigers Langnau från Schweiz och på söndag finska Tapanilan Erä, dom två lagen möttes under fredagen och finnarna vann den matchen med 7-3.
Vi som inte är i Finland utan är i Uppsala på lördagen kan ta oss till Fyrishov kl 14, då är det nämligen dags för träningsmatch Sirius-AIK.

*     *

Jag har ont i halsen och det känns tyvärr som att det finns något i kroppen som vill ut. Hade jag varit kurant så hade jag suttit på Lingon nu lyssnat på Thomas Arnesen, Marc Gransten och Martin Sörbom. Det känns ju inte så där jättebra att sitta ute när jag inte är helt kry, så jag får vänta till något annat tillfälle och lyssna på killarna.

*     *

Jag blir lika förvånad varje gång jag läser om sådant här, hur en kvinna kan genomgå en hel graviditet utan att förstå att hon är gravid. Jag kommer nog aldrig att begripa hur det är möjligt.Börja leta....

Fortfarande obra i halsen, inte bra eftersom det gör att jag inte kan åka och hälsa på lillprinsen i helgen. Men vem vet, det kan ju hinna ändra sig.

Jag hamnade i stolen idag igen, energimassagestolen efter lunchen. Det gäller att passa på så länge dom står där och man kan få en snabbis gratis.

Det börjar bli dags att kolla efter en solresa, tycker ni inte det?
Jag tror jag får börja ha lite koll på vad det finns för sista minuten-erbjudanden så att vi kan sticka iväg någonstans om ett par veckor eller så.

Tur att valet snart är över, jag är så otroligt less på att behöva glo på en massa politiker som bara förtalar motståndarna så fort jag sätter på min TV.
Båda sidor är ju lika illa, som små barn i en sandlåda.Glädje och energi

Lillprinsens operation gick bra, otroligt bra skulle man kunna säga.
Det visade sig att det finns inga förträngningar eller brott på tarmen, den har legat "tillknöcklad" och nu kunde man reda ut den och ta bort lite sammanväxningar.
Nu håller vi tummarna för att läkningen går bra och att vår lilla prins snart kan börja äta och dom kan börja jobba för hemgång.Vore jag inte lite obra i halsen så skulle jag ta mig ner till Restaurang Lingon i kväll, sommarens sista spelning på Bakgården.
I kväll kan man avnjuta härlig musik som framförs av Sullivan-Gransten-Sörbom.En här veckan år man från vårt hälsocenter på jobbet och bjuder på engergimassage-snabbis under lunchen. Så skönt men jag är skeptisk till att det ger mig energi, jag blir ju trött efter att ha suttit där. Det är nästan läge att boka vilrummet för en liten siesta efter det.
Bra där, AIK

AIK vill inte vara "svenska mästare i böter", det låter ju bra.
Genomför man dom åtgärder man säger sig vara beredda att göra så kanske man kan få bukt på sina störande supporters.

Jag är ju ganska övertygad om att dessa "supporters" egentligen skiter i fotbollen och tycker att det här är ett kul sätt att komma ut och träffa folk, med knytnävar och tillhyggen.


Tjoho!
Jag överlevde

Jodå, jag överlevde första dagen på jobbet efter semestern.
Trots att jag knappt sov något natten innan så gick det ganska så bra att komma upp, och väl på jobbet kändes det som att jag aldrig varit därifrån. Förutom att jag var lite förvirrad och måste börja jobba upp mina rutiner igen, som alltid när någon annan tagit hand om mina arbetsuppgifter ett tag så tar det en stund att få det på mitt vis igen.
Kul att träffa alla kollegor, mysigt att sitta i fikahörnan och höra alla skratten igen.

*     *

Så är det dags, på onsdagsmorgonen ska lillprinsen genomgå sin tredje operation.
Den tredje och förhoppningsvis sista.
Det kommer att bli några nervösa timmar innan vi får besked att det hela är över.
Vår lilla trollunge är stark, det här kommer att gå bra.


Inte redo ännu

I morse vaknade jag av att en varm kropp låg nära mig i sängen, en hårig liten kropp. Tydligen hade Elliott tillbringat större delen av natten i min säng, något han vet inte är tillåtet. Lite kul att se hur han ser ut när jag frågar vad han gör där, han lägger sig på rygg och tittar på mig som att "Vadå, jag har väl inte gjort något? Jag kom precis!"

Tänk att jag fick sitta ute och fika i solen sista dagen innan jag börjar jobba.
Planen idag var annars att jag skulle ta mig till Allianshallen för att se träningsmatch mellan FBC Uppsala- Sirius, men när det var dags att åka valde jag att stanna kvar hemma för att tycka synd om mig själv i stället.

Jag är verkligen inte redo att börja jobba igen.
Annars så brukar det vara ganska så kul att börja jobba igen efter semestern, men i år känns det som att jag skulle behöva mer tid på mig. Jag vet att jag har gnällt på vädret, men den här sommaren har jag inte ens varit i närheten av att åka och bada eller något sånt. När solen sken så jobbade jag och så fick jag den där jädrans rosenfebern och när så semestern kom så hade den ju med sig regnet.
Det är ju inte så att det har störtregnat hela dagarna men ibland har det känts så.

Nu ska jag i alla fall pallra mig ur sängen före kl 5 i morgon bitti, ta mig till jobbet och hoppas att mina härliga kollegor kan få mig på bättre humör.
Det ska i alla fall bli kul att få träffa dom igen.


Kärlek          
 

Idag har vi haft huset fullt med kärlek

Skäms!

Vad är det för fel på dom här människorna?
Vad är det för fans som förstör för sitt lag på det här sättet?
Kan man kalla dom för fans?
Det måste väl finnas några i den här massan med AIK-anhängare som har några hjärnceller kvar och kan inse att det här är helt vansinnigt.
Jag hoppas man får fram vilka det var som var delaktiga och ser till att dom får stå till svars.
Det är nog inte lika kul om dom får lätta på lädret och vara med och betala böterna som naturligtvis kommer att utdömas. AIK är ju tydligen redan uppe i rekordnivå med böter i år.

Undrar om dom där galningarna tycker att dom hade en bra dag igår?


Sista semesterdagen

Sista semesterdagen blev en bra dag.

Jag började med att sova länge, skjutsade L-P till tåget och så kröp jag ner i sängen igen och blev kvar där ett par timmar till. Så skönt att få somna om igen.

Sedan åkte jag till Karolinska för att få träffa lillprinsen.
Jag hade ju inte träffat honom på en evighet kändes det som, han har ju hunnit växa massor sedan jag såg honom sist. Trots att han bara är 1,5 månad gammal ska han avverka sin tredje operation på tisdag, den lilla raringen.
Vi håller tummarna för att det ska vara den sista.

  

Sedan avslutades dagen med att vi avnjöt det första kilot av dom kräftor vi hämtade upp i Vadstena på vägen hem från Skåne i måndags.
Naturligtvis var det jättegott, det behöver jag antagligen inte tala om.

Så, det var en mycket bra sista semesterdag.


Grattis Caperiotäby!

Grattis till värvningen av Mattias Mikulski!
Ni har fått en kanonback som jag mycket hellre hade sett spela kvar i Storvreta.

Lite olika versioner om hur kontakten varit mellan Storvreta och Mikulski, en version är att ingen kontakt tagits från klubben och en version är att man inte lyckats få någon kontakt. Vad som är rätt vet inte jag, jag tycker bara att det är tråkigt att Mattias försvunnit från mitt lag.

Nu är det Caperios supporters som får glädjas åt att se honom kämpa för sitt lag.
"som en grekisk gud"

I kväll har jag sett innebandy för första gången sedan den magiska dagen i april då Storvreta blev Svenska Mästare. Jag har ju missat dom tidigare träningsmatcherna men idag kunde jag vara på plats i Fyrishov för att se matchen mot Balrog. Jag skulle väl ljuga om jag sa att det var någon spännande match, inget av lagen gjorde väl något större intryck. 
Balrog och den "grekiske guden" fick se sig besegrade med 6-2.


Lydecker?

Jag kan ju villigt erkänna att jag inte hade fullt fokus på matchen hela tiden, men det var kul att få se killarna spela innebandy igen.
Nu håller vi tummarna inför Europacupkvalet nästa helg!

*     *

Dom här fd politikerna togs verkligen med byxorna nere.
Så otroligt jädrans korkat!
Men som vanligt, där sprit går in går vett ut.
Borta från familjen och ute på äventyr med partikamraterna, klart man ska köpa sig några prostituerade och fira det hela med. Det var nog inte lätt att komma hem till fru och barn och berätta om Stockholmsbesöket den här gången.
Men nu slipper dom ju göra några fler resor i partiets namn i alla fall.

*     *

Jag trodde jag hade använt dom sista rabarberna för i år, men inte då. Vi fick ihop till en liten paj på eftermiddagen, det smakade riktigt bra kan jag tala om.

I morgon ska jag ta mig till Karolinska för att träffa Lillprinsen, det ska bli så mysigt.Det är insidan som räknasI morse blev E och jag bjudna på frukost på IKEA, en del i deras lansering av nya katalogen. Med oss hem fick vi en liten påse med katalog och en liten present, och jag hade tur och vann en lite exklusivare, större katalog.
Så nu kan vi ha en på dass och en liggande under vardagsrumsbordet.
Hemma!

Så skönt det var att komma hem igen!
Vi har haft det jättebra i Skåne, förutom vädret då, men det var så skönt att komma hem igen igår. Komma hem till min säng och mitt hem.På hemvägen stannade vi till i Vadstena och hämtade upp ett par kilo kräftor, eller närmare bestämt 11 kg. Några av dom ska grannen ha, men resten tänker vi sitta här och smaska i oss. Dom första kommer antagligen försvinna redan till helgen, om inte förr.

*     *

Tur att vi kom hem nu när vi gjorde, hade vi varit borta längre så hade vi antagligen fått använda lie för att få bort gräset. Första dagen hemma fick alltså börja med trädgårdsarbete, sådant där som jag inte direkt har någon riktig läggning för men som man får lov att göra ändå när man väljer att bo som vi gör.
Sedan var det dags att åka och gratulera min farbror som fyller 70 år idag, kul att träffa mina kusiner som jag inte springer på så ofta.
Sedan kom dagens höjdpunkt för L-P, han fick åka iväg och äta surströmming.
Jag är glad och tacksam att han kunde åka iväg och äta dom ruttna fiskarna tillsammans med andra som har samma läggning så att jag slapp känna lukten av det hela. Men det är klart, risken finns ju att jag kommer att få känna den ändå under natten.

*     *

Elitklasser i grundskolan?
Varför inte? Utbildningsminister Jan Björklunds förslag är väl inte så tokigt, det har ju funnits klasser för dom som har svårt i skolan så varför ska det inte kunna finnas klasser för dom som har lätt för sig också. Det finns ju redan andra sorters elitklasser, tex gick min ena dotter i fotbollsklass under högstadiet och där var det också tester för att avgöra om hon hade talangen som krävdes.

Men integrationsministern Nyamko Sabunis förslag om att skapa en ny arbetsmarknad för utlandsfödda tycker jag inte känns så där helt ok. Visst är det bra att det skapas jobb, men att skapa en ny låglönesektor?


Storvretas nya tränare

I morgon ska man tydligen ha ett möte i Storvreta IBK, "träffas om några kandidater".
Jag är ju ganska så nyfiken på vilka dom kandidaterna kan vara, det kan ju inte finnas så många att välja på i det här läget. Det springer ju inte så många tränare lösa så här strax innan säsongen.
Den lösningen jag gärna skulle se är att Johannes Gustafsson kan övertalas att hoppa in tillsammans med Jonas Pettersson, även om han kanske inte har så stor tränarerfarenhet så har han i alla fall spelarnas respekt och förtroende. Han vet vad det handlar om helt enkelt.
Det gick ju inte så där helt lysande för laget under elitturneringen i Linköping, en förlust mot just Linköping och en vinst mot finska Happee. Det ska bli kul att se killarna spela på torsdag, träningsmatch mot Balrog kl 18.30 i Fyrishov.

*     *

Tänk att kryp som Johan verkar tro att det är OK att förgripa sig på barn.
Må du få sitta i fängelse och ruttna bort, men så lär det väl inte bli är jag rädd.
Antagligen lyckas du väl muta dig ut och fortsätter att göra barn illa, ditt äckel.

*     *

Nu längtar jag hem!Lite militärt

Ja, jag vet att jag tjatar men visst är det väl lite underligt att när jag har semester så är det ganska mycket regn och rusk? Den där värmen som slår rekord gör det ju aldrig när jag kan njuta av den, eller hur?
I natt regnade det 30 ml och vi fick ju nästan 20 tidigare i veckan, före det så hade man inte fått mer än 10 ml sedan midsommar här.
Ja ja, jag får väl glädja mig åt att andra har haft bra väder på sin semester.

*     *

Idag blev det ett besök på Hässleholms museum för transport, teknik och militär.

      

Mycket militärhistoria och många fordon att titta på. Tyvärr tog jag inte några bilder på dom gamla fina brandbilarna som fanns där.
Blogga om allt?

Så det är därför jag är så trött hela tiden!

*     *

Det gäller att tänka över vad man skriver när man bloggar och helst inte skriva saker när man är för upprörd över något. Det fick en fotbollsspelaren i Sollefteå GIF känna av när han blev avstängd i fem matcher av Svenska Fotbollsförbundet efter ett inlägg på hans privata blogg. Han borde nog ha tänkt till en gång extra innan han publicerade det han skrev om domaren i matchen laget hade spelat.
Jag förstår ju iofs vad han menar med att det här är något han gjort privat och inte som fotbollsspelare, men det har ju så tydligt samband med matchen och det han skrev var inte speciellt trevligt så han får nog svälja att förbundet har åsikter.

Men det är en intressant fråga, vad kan/får jag skriva om olika saker?
Vad kan jag skriva om tex min arbetsgivare innan dom kan börja ha åsikter?

*     *

Nu jädrar har vi oväder här, det regnar för fullt och blixtarna lyser upp i mörkret.Hej världen!Lillprinsen växer och växer, hur ska det inte bli när han får börja äta mat också.
Det väntar antagligen fler operationer, men sen är lillprinsen redo att möta världen.

Om resan till Bordershopen

Häromdagen läste jag i tidningen att nu kan vi pusta ut och glömma svininfluensan, den verkar vara ett minne blott. Det låter ju skitbra eller hur? Men vad ska då tidningarna skriva om, förutom Kikki och Laila eller G-W och Ranelid? Jo, naturligtvis dyker det då så lägligt upp nya varningar om livshotande bakterier.
Ja, är det inte det ena så är det det andra, som kärringen sa när hon blödde näsblod.

*     *

Idag har vi varit på utflykt, eller vad man nu ska kalla det.
Jag har suttit i baksätet, vilket jag avskyr, under en liten nätt resa på 50 mil ner till Tyskland där det skulle shoppas dryckjom. För att komma ner till Bordershopen måste man ju först genomlida ett par timmars bilresa som inkluderar bro och färja. Färjan är ju ett kapiltel för sig, där ska man tryckas ihop med bilarna så det knappt går att komma i eller ur bilen. När man väl har krånglat sig ur så ska man kasta i sig någon äcklig macka eller något sånt och hinna kissa innan det är dags att klämma sig in i bilen igen.

   

Det är ju inte direkt så att vi har det torrlagt hemma, men tydligen behövdes det fyllas på i hyllorna ändå. I år köpte vi knappt något vin, men ändå så är kvittot långt nog att rulla in sig i. Men förra årets kvitto var ju trots allt längre, då fick vi ihop till två fulla kundvagnar. Det kändes nästan lite futtigt med bara en den här gången.
Och vad har väskan med det hela att göra då?
Jag tyckte den var skitsnygg men tyckte ändå att den var för dyt, tills någon började ifrågasätta om jag verkligen behövde lägga pengar på en ny väska.
Då fanns det ju ingen återvändo, väskan måste köpas!
Hade vi lagt så mycket pengar på alkohol så var nog väskan trots allt inte så dyr.

*     *

Vi kom hem lagom så vi kunde spela lite fotboll med Zlatan och dom andra killarna.
Hur tänkte man när man satte på lagen fel kläder?
Och är det inte lite konstigt att sådana som Zlatan aldrid pratar om vad dom själva tänker och tycker, det är alltid "man" och nästan aldrig "jag" när dom ska berätta något.
Trots att dom ju verkar ha ganska så stora egon.
Conny, experten

Det här gillar jag!Det blir Conny Vesterlund som tar över rollen som expertkommentator efter Peter Kokocha i TV4:s innebandysändningar.
Det var på tiden att man plockade bort den enögde Kokocha, även om Conny spelat i AIK så tror och hoppas jag att han inte kommer att prisa dom lika mycket hela tiden som den gamla experten.
Jag har ingen aning om hur väl Conny är uppdaterad på lagen, men jag tror att det blir kul att följa matcherna tillsammans med honom.


Ett besök i köptemplet

Idag gick färden till köptemplet Bo Ohlsson i Tomelilla.
Det är ett sådant där ställe som har allt och så lite till, mycket billigt skräp och ett och annat som varken är skräp eller billigt. Det är i alla fall alltid dyrt att ta sig ut genom dörrarna igen, alltid en massa saker som på något vis hamnat i just vår kundvagn.
Eftersom det blev lite avundsjuka efter det att L-P köpte sig en ny väska för några dagar sedan fick vi lov att stanna och köpa en till på vägen hem, nu blir kusinen nöjd och glad.Jag måste hålla med Laila Bagge, jag är också trött på att läsa om hur synd det är om Kikki Danielsson. Men samtidigt är jag ju lika less på att läsa om Laila Bagge. Ska hon inte gifta sig så blir hon biten av något, bygger hus eller visar trosorna eller något annat.

På promenaden

Jag var tvungen att gå ut och promenera en sväng på kvällen, har ju inte gjort annat än suttit inne nu känns det som. Rör ju bara på mig mellan bilen och huset, så det blev en promenad men L-P först och när hans knä sa ifrån fortsatte jag i lite raskare tempo själv en stund.

        
                        


Det regnar, regnar

När jag drog ut öronpropparna i morse tyckte jag mig höra att det regnade, och när jag lyckades ta mig in på muggen så fick jag bekräftelsen. Ovanför toan här så är det nämligen plåttak, så där kan man sitta och lyssna på regnet om man nu känner för det.


En tröst i eländet är väl i alla fall att det har varit ännu värre väder hemma.
Nu är jag inte längre orolig för att husvakten vattnar för lite, nu är jag väl mer orolig för att blommorna simmar bort i stället.


En månad

Tänk att vår lilla prins redan är en månad gammalDet kommer att dröja ett bra tag till innan han får komma hem från sjukhuset, men han är en stark liten kille som kämpar på och vill bli bra.


Det blev en tur till Hörby

Det måste ha blivit något fel idag, regnet kom inte förrän vid 19-tiden idag och det höll knappt på i en timme.

Dagens utflykt gick till Hörby, där shoppades det kläder minsann.
Idag blev det då kläder i min storlek och inte i några minivarianter. Egentligen borde jag ju inte köpa några kläder alls nu utan vänta tills jag ska träffa en personal shopper på Åhléns, men det är ju svårt att låta bli ibland.


Nu har vi mumsat i oss lite kräftor och så slank det nog ner någon snaps också.


Regngaranti

Pappa sa att det har inte regnat mer än 10 mm här i Jägersbo sedan midsommar.
Men så kom jag!
Det verkar som att jag kommer med någon sorts regngaranti, vi hann bara vara här ett dygn innan det började regna för fullt. Helt underbart...
Vi hade i alla fall hunnit vara in till Höör och handla lite innan det började, så det var väl inte så farligt trots allt. Bara det inte kommer att fortsätta så här hela tiden vi är här....

Det blev ju en sväng till Ringsjöfisk först, det handlades lite ål och romsill.
Sedan var det dags att gå en sväng bland butikerna runt torget i Höör, det är ganska så snart gjort kan jag tala om. Men jag gick därifrån med några kassar i alla fall, kläder i små storlekar blev det av någon underlig anledning.

Hoppas att husvakten kommer ihåg att vattna blommorna, det verkar ju vara fint väder hemma så det är väl risk att uteblommorna inte klarar sig om dom får törsta.Randiga grisar

Så är vi helt plötsligt i Skåne.
Bilen startades innan jag ens var klar att åka och sedan gick det undan, jag hann knappt slå ner ändan när vi skulle fika och pinka det fick jag nästan göra i farten. Men det var väl ungefär som jag hade väntat mig att det skulle vara, det är ju inte första gången vi är ute och åker.
Det blev i alla fall ett snabbstopp för att köpa polkagrisar i GrännaTänk att få ett jobb som sträcker sig över fem månader och för det få en lön på 1,5 miljon i månaden. Tänk vad många polkagrisar man kan köpa för dom pengarna.
Efter det jobbet kan man väl kosta på sig att strunta i om någon annan inte tycker att man gjort sig förtjänt av pengarna och sitta där och bara le.


Mätt i magen

Vad är det för ordning på vädret?
Ena stunden vräker regnet ner och i nästa strålar solen för fullt.

Prinsessan var och fikade hos oss på eftermiddagen idag, nu är det minsann full fart hela tiden och hon springer runt och pratar sitt eget lilla språk. Hon var så söt när vi tittade på bilder på lillprinsen på datorn, då vaggade hon armarna precis som om hon hade en bebis i famnen.

*     *

Dagens middag intogs på Restaurang Lingon, kanongott så klart.Martin Sörbom och Kevin Sullivan spelade, men tyvärr så kunde vi bara stanna och höra det första setet. Har ni möjlighet så gå och lyssna när dom spelar, Martins fingrar flyger verkligen fram över gitarren.
Här kan ni ha lite koll på vad som händer på Lingon.

*     *

Varför packar jag alltid ner tre gånger så mycket som jag skulle behöva ha med mig så fort jag ska iväg någonstans?


Stiltje

Idag har jag banne mig inte gjort många knop, agerade hantlangare när gubben satte upp lite ventiler på garaget och sedan vispade jag ihop en sockerkaka. Efter det har jag nog inte gjort ett dugg, förutom att jag har suttit och fikat och pratat med grannarna under hela eftermiddagen och kvällen.
Vi gick in vid 22.30, då hade det börjat bli kallt och fuktigt.
Jo, jag har ju cyklat runt området en snabbis också.
Jag fick cykeln pumpad idag och det verkar som att luften kommer att stanna kvar, trots att cykeln har stått i vila i minst två år. Den blev i alla fall inte använd en enda gång under förra året, inte av mig i alla fall.
Men eftersom jag ska till Öland och cykla Posttrampet i september så känner jag att jag måste väl i alla fall ha cyklat runt byn en gång innan dess.


En prins i mina armar

Oj, vad jag njuter av mitt semesterväder. Eller hur!
Det är bara att hoppas att det här är veckan som ska stärka gräsmattan och alla blommorna så dom orkar sommaren igenom och så smäller vi på med sol och värme igen sedan.

Jag satt precis och tänkte att nu måste jag väl gå ut med jycken en sväng innan jag kryper i säng, men så kom jag på att han är ju faktiskt i sitt eget hem.
Berätta det inte för någon, men jag saknar honom faktiskt när han inte är här.Idag var vi till Karolinska och hälsade på lillprinsen och nu fick jag äntligen hålla i honom.
Helst hade jag stannat kvar där hos honom, men jag insåg till slut att det inte skulle funka med tre sängar + hans bytta i rummet och jag kunde ju inte få någon av föräldrarna att åka därifrån så det var bara för mig att pallra mig iväg.

*     *

Jag gissar att telefonerna går varma hos dom ska vaska fram en ny assisterande tränare till Storvreta, det är ju inte så enkelt att det växer sådana på träden så här en månad före säsongsstart. Tråkigt att chansningen med den här tränarkonstellationen inte fungerade, men man har ju iofs haft sommaren på sig att fundera över problemet så man har kanske snart en lösning klar.
 
*     *

Här är en kille som inte hade tålamod att vänta, han tog saken i egna händer.
Han ledsnade helt enkelt på att vänta på att doktorn skulle komma och sy ihop hans sår på benet så han letade upp sjukvårdsutrustning i rummet han låg i och sydde själv ihop såret.
Det skulle han inte ha gjort, för sjukhuset har nu polisanmält mannen för egenmäktigt förfarande, eftersom han olovligen använt sjukhusets utrustning.
Så kan det gå, när man är otålig!Tränarturbulens

Så sker det då, det som det har ryktats om hela sommaren.
Mange Jansson "hoppar av" som tränare  för Storvreta IBK och jakten fortsätter på en ersättare.
Johannes Gustafsson som man spekulerar om på innebandymagazinet tror jag skulle vara en bra lösning, han har spelarnas respekt och kan innebandy.


Sotarfest, utan sotare

Så har vi varit i Gudinge på Sotarfest igen.
Sotarfesten anordnas nere i hamnen i Gudinge varje sommar, i år var vi tydligen 140 personer som var med på festen. Vi gick tipspromenad, köpte lotter, gissade vikt på laxen, åt sotare och så blev det lite dans framåt kvällen också. För något år sedan var det, kors i taket, jag som gissade rätt på laxens vikt och fick bära den med mig hem. Mitt knep var att kolla vad L-P skrev och sedan lägga på lite vikt, det höll på att gå vägen i år också men det var märkligt två personer som gissade exakt på rätt vikt så där blev vi snuvade på vinsten.
Svärmor vann däremot en senapstub på lotteriet, en kanonvinst eftersom vi såg att sista förbrukningsdatum är idag.


Sotare dvs halstrad strömming

Jag överdrev väl lite när jag skrev att vi åt sotare, jag hade ju med mig egen sill och käkade det i stället.
Jag tycker inte att det är värt besväret att sitta där och rensa och rensa och rensa och ändå inte få bort alla miljoner små ben innan jag kan äta det lilla som blir kvar efter det arbetet. 

Då är det bättre med det rensandet som ska ske i kväll, det blir nämligen kräftor till middag här.


RSS 2.0