Glädjekick

Vilken glädjekick det är att vara på en av the Sullivans spelningar.
Spelningen igår på Lingon var inget undantag från den regeln.
Glöm inte kolla in Lingons blogg där ni kan se vad som kommer att hända bla på bakgården.

*     *

En glädjekick var det för Vaksala F-97 att vinna Gothia Cup.
Läs här om dom duktiga fotbollstjejerna från Uppsala.

*      *

Jag tror jag ska ta och vaska en mineralvatten i kväll på Sotarfesten i Gudinge.


Återvinner, med resten av byn

Idag lånade vi en kärra för att åka till återvinningscentralen och lämna iväg resterna från veckans takaktiviteter och lite annat skräp. Det verkar som att det är där man träffar folk i den här byn, det rullade en strid ström med bilar lastade med all möjlig bråte. Så mycket folk har jag inte sett på samma ställe i byn sedan senaste Storvretadagarna.

Just det, Storvretadagarna.
Det känns allt bra konstigt att vi inte ska ha några sådan mer.
Den här tiden tidigare år har vi ju haft häcken full med planering och genomförande av årets höjdpunkt här i byn. Föreningen avvecklas ju nu eftersom vi inte hittat några som vill driva verksamheten vidare, men jag hoppas att vi så småningom på något vis kan få fart på aktiviteterna igen.
Vi behöver något sånt här i samhället, vi behöver att något kul händer.

*     *

Idag har Elia haft släktinvasion, han har fått träffa moster och morbror för första gången och förhoppningsvis har han fått säga hej till sin kusin prinsessan också.
Jag hoppas kunna åka och träffa honom på måndag, längtar efter det.

*     *

Regnet hänger i luften men jag tror att det blir en sväng in till Lingon i kväll.
Jag vill ju inte gärna missa en spelning med the Sullivans.Götelaborgbesök

Nu har vi haft kompisar från Göteborg på besök i två nätter.
Vi träffas inte så ofta så det var kul att dom stannade två nätter på sin resa lite längre upp i landet, trevligt att få sitta och prata i lugn och ro.
Dom har ju samma sjukdom som L-P, golfsjukan, så dom tre stack ut på golfbanan igår och jag stannade tacksamt hemma i stället för att trava med dom. Extra glad för att jag stannade hemma blev jag när jag fick fikabesök av prinsessan och hennes föräldrar.
Äntligen!

Killarna fortsatte med garagetaket idag, men jag höll mig inomhus och försökte röja upp lite innan våra vänner från Göteborg kommer på besök. Bra med övernattande gäster ibland, då måste man ju se till att röja på lite fler ställen än vad man gör vid snabbstäden annars.

Men jag hade inte tid att hålla på och städa och sånt så länge, jag skulle ju köra gammelbilen till Karolinska och lämna den till lillprinsens mamma och pappa så dom har något att åka i.
Nu fick jag så äntligen träffa den lilla trollungen!
En bestämd liten charmör som tog mormors hjärta direkt.
Han tittade mig i ögonen och sa att vi ska bara se till att operera klart allting och se till att få bort alla slangar och trådar som sitter överallt, sedan kommer det här bli så bra.Jag kunde ju naturligtvis inte hålla mig från att köpa med mig något, den här gången blev det en söt nattlampa med Barbapapa.
Den kan hålla lillprinsen sällskap när han tycker att det blir tråkigt att sova sedan.

*     *

När jag sedan hade tagit mig hem med tåget så hade killarna jobbat klart med taket och våra gäster hade anlänt. Det blev en grillmiddag och en lång trevlig kväll ute på altanen.
I morgon ska det tydligen golfas, det betyder att jag kan ligga här hemma i lugn och ro och njuta av ensamheten. Hoppas få göra det i hängmattan i solen, annars så känns det som att det är helt ok att hålla mig i soffan med en bok också.


Mannen på taket

Idag har det jobbats här hemma, takpappen på garaget skulle läggas om och ny panel börja sättas upp så vi fick kalla in lite arbetskraft som förstärkning.

   

Jag har målat och målat och tycker att jag har slitit hela dagen, och då har jag haft det lindrigaste jobbet av oss. Killarna har varit jätteduktiga och har verkligen fått göra rätt för sig idag. I morgon ska det sista fixas uppe på taket och sedan ska panelen rivas och ny ska sättas upp.
Jag tycker att jag har gjort min del i arbetet så jag smiter iväg till lillprinsen en stund i stället i morgon. Han har fått flytta från intensiven nu och in på en vanlig avdelning.
Undrar om han har längtat lika mycket efter att få träffa mig som jag har längtat efter att få träffa honom?


Alkoholfri öl

Igår kväll trotsade jag regnet och åkte in till Lingon för att lyssna till Linda Brandemark och Big Road. Jag var nästan på väg att stanna hemma när regnet öste ner men jag är glad att jag hoppade in i bilen trots allt för det var en bra spelning.
Det syntes att Linda tyckte att det var kul att spela igen efter barnledigheten.Eftersom jag tog bilen in igår så fick det bli alkoholfri öl på Lingon, det var debut för mig att dricka sånt. Jag skulle väl inte kunna längta efter det direkt, men som substitut så var det väl inte helt oävet.
Det smakar nästan öl, nästan så där som det kan göra ibland när man är utomlands.

*     *

I morgon måste det vara uppehåll, garaget ska få en makeover.
Taket ska slitas bort och det ska läggas nytt och ny panel ska upp.
Jag hoppas att jag inte kommer att behöva vara så involverad i det hela, men en gissning är att killarna kommer att tycka att jag ska dra mitt strå till stacken jag också.

*     *

Jag blev alldeles tårögd idag när jag fick en bild på mobilen där lillprinsen ligger i sin mammas famn, för första gången.


Att göra ingenting...

Vad var det jag sa?
Egentligen börjar ju inte min semester förrän på måndag, men mitt semesterväder har redan börjat ändå. Grått, kallt och blåsigt, precis som det brukar vara.
Inga konstigheter!Jycken och jag har fördrivit dagen med att göra precis ingenting, medans gubben är iväg på Scandinavian Masters. Att ta med mig dit är ju som att kasta pärlor till svinen, men han fick till slut sällskap av några som tycker att det är kul att gå och titta på den där sporten där publiken måste vara tysta när miljonärerna knuffar iväg sina bollar.
Jag är mycket tacksam att han fick annat sällskap så jag slapp åka med.
Nu har ju jycken och jag fått göra det vi är bäst på, att bara sitta här och slappa. Vi har läst tidningar, lite i boken, slötittat på finalerna från Gothia-cup på TV, längtat efter smågodis som vi som tur var inte har. Vi har förundrat oss över kommentarerna här på bloggen, konstiga männsikor det finns.På tal om Gothia-cup, stort grattis till Vaksala F-97 som igår vann sin klass.
Gothia-cup

Gothia-cup är för mig glädje.
Det är en otrolig upplevelse för alla våra ungdomslag att åka till Gothia, många har det som mål under flera år att samla ihop pengar till en kul vecka i Göteborg. Det är ju en otroligt stor cup, så lagen försvinner det ena efter det andra ur spelet när dom inte går vidare men oavsett hur det går sportsligt så har man kul tillsammans med laget och med andra lag som man träffar.
Vi har fortsatt att åka till Gothia även sedan våra barn slutat spela bara för att få se alla duktiga ungdomar från hela världen.

Just nu skrivs det mest om dom dåliga sakerna som händer under Gothia.
En kille från IFK Göteborg är segerrusig och beter sig idiotiskt när han hyssar/pekar finger mot motståndarnas klack samtidigt som han kysser sitt klubbmärke. Naturligtvis gör han det för att provocera, i sin glädje inser han antagligen inte konsekvenserna som kan bli av en sådan gest. Det vet ju dom flesta att killar på 16 år inte riktigt kan koppla ihop handling och verkan, och han anser antagligen inte att han har något ansvar alls i det som hände sedan.
Jag har läst om många som är upprörda för att killen blir avstängd, men det är ju faktiskt så att hans handling verkar ha varit den utlösande faktorn för vad som hände.

Det finns inget som helst försvar för dom idioter som hoppade in på planen och började jaga Göteborgsspelarna, absolut inget försvar som helst.
Antagligen var det ett pådrivande gäng och så var det fler som drogs med. Jag hoppas polisen kan identifiera dom som slog ner spelarna, dom ska naturligtvis straffas för det dom gjort. Vad man kan se på TV-bilderna så är det en blandning av yngre killar och män som är aktiva i upploppet, vuxna människor som beter sig så idiotiskt.

Jag har haft många besökare på min blogg sedan igår när jag skrev om händelsen.
Många kommentarer har det blivit också, tyvärr så är dom flesta av rasistisk natur.
Jag borde plocka bort dom, men jag låter dom ligga kvar så ni kan se hur tragiskt och primitivt folk reagerar.

För mig är en idiot en idiot oavsett vilket ursprung den har.
Det är inte OK

Vad sysslar dom med?Hur kan det få se ut så här efter en pojklagsmatch, med 16-åriga killar?
Jag har varit på Gothia-cup många gånger och sett jag vet inte hur många matcher, men jag har aldrig varit med om att man skulle behöva ha vakter runt planen för att undvika något som det här.

Tydligen var matchen mellan IFK Göteborg och irakiska Madina stökig, med fyra utvisningar på Madinaspelare. Stämningen här irriterad och efter slutsignalen utbryter fullständig kaos, detta efter att en av Göteborgskillarna framför Madinaklacken visar fingret och kysser klubbmärket.

Så otroligt korkat!
Och så otroligt korkat av alla Madinasupporters som sedan jagar Göteborgskillarna från Heden.
Vad är det för jävla ordning när vuxna män jagar små pojkar över halva stan efter en fotbollsmatch?
Sådana här saker får bara inte hända, Gothia-cup står för helt andra saker än våld.

En idiot är en idiot oavsett vilket ursprung den har, idioti och dåligt omdöme går ofta hand i hand.

Uppdatering:
Ett öppet brev till dom irakiska supporters som skämde ut sig, från en annan irakier som också var på plats på Heden.
Det är bara att hålla med Michael Yousif.Uppdatering:
Jag blir så otroligt ledsen när jag läser kommentarerna jag har fått på mitt inlägg.
Varför är ni så hatiska och rasistiska?
Nu har ni fog för att hata alla utlänningar? För att ett gäng idioter skämde ut sig i Göteborg?
Hör ni inte hur det låter?

Inte ett moln?

Som alla förstår så närmar sig min semester, det märks ju inte minst på vädret.
Gissar att vi har haft dom soliga veckor som ska vara i sommar, nu kommer det som vanligt vara lite halvgrått och småregn under fyra veckor med någon tröstdag ibland med sol.
Så brukar ju mina semestrar vara för det mesta.

*     *

Kan ni tänka er att ni bor på femte våningen, hör något inifrån badrummet och när ni går för att se vad det är som låter så hoppar en stor jädrans råtta fram?
Jag skulle skrikande springa ut ur lägenheten och inte komma hem igen.
Så otroligt jädra äckligt!!

*     *

Ni fortsätter väl att följa "Innan du fanns"-Linda på hennes nya blogg  "Nu när du finns".

*     *Jag har ännu inte fått träffa lillprinsen som håller på och återhämtar sig efter operationen. Enligt läkarna så är han stabil och kartar på sig som han ska, personalen på barnintensiven säger att det finns mycket vilja i honom.  Det känns bra, jag tror han kämpar för att bli bra och slippa alla slangar och apparater.


Pizza med raringarna

Huset fullt idag, det var bara Elia och hans mamma och pappa som saknades.
Det blev pizza och senare en paj med sista rabarberna och lite hallon, gott.

Prinsessan har inte kommit på att det är enklare att gå ännu, hon sätter sig helst ner och sedan kryper i stället för att gå. Men det känns som att när som helst nu så kommer hon att släppa taget och inse att det är ju inte så himla svårt att ta sig fram på två ben.

*     *

En så tragisk olycka med pojken som vådasköt sin farmor.
Den 12-åriga pojken tänkte passa på att tjyvskjuta fåglar medans pappan var ute och fiskade, han tog nyckeln till vapenskåpet och hämtade ut gevär som han gömde. När han sedan ska smyga iväg snavar han och ett skott går av, ett skott som träffar pojkens farmor som avlider.
Vilket trauma för hela familjen! Stackars pojken och stackars familj, pappan som måste förbanna sig själv för att sonen vetat var nyckeln till vapenskåpet fanns.

*     *

I Malung funkar tydligen både bugg och sängvalsen.

*     *

Ja, man behöver ju inte känna sig direkt ensam här.
Nyopererad

Fy, det här var väl riktigt läskigt.
IT-avdelningen tar över datorn och gör en virussökning mitt under pågående hjärtundersökning.
Hur kan det vara möjligt? Man måste väl först kolla vad en sådan dator används till just då innan man tar över den.
"Efter incidenten har rutinerna ändrats så att datorns användare först blir tillfrågad, innan den fjärrstyrs."
Ja, det tror fan det.

*     *

Idag har man äntligen opererat Elia, så nu ska han förhoppningsvis snart slippa från respirator och annat elände och äntligen få bli sin mammas och pappas bebis. Under dom närmsta dygnen kommer han att ha fortsatt övervakning för att man ska ha kontroll på hans andning mm, är allt stabilt så slipper han snart apparaterna och kan flytta från intensiven in på en annan avdelning.
Om ca en månad kommer man ta en titt på hur tarmarna ligger och försöka räta ut och "koppla om" det som behövs. 

Det är så skönt att operationen blev av och den verkar ha gått bra. 

 Var är han?

Fredrik Virtanen ställer en fråga i sin krönika i Aftonbladet:
Var finns Anders Glenmark?

Jag kommer ihåg en gång när jag kanske var 11-12 år och Anders var i Parksnäckan i Uppsala och uppträdde med faster, farbror och syster Karin.
Det spöregnade den kvällen, men jag stod där i det forsandet regnet och väntade och väntade på att få en efterlängtad autograf av Anders.
Så skrev han då sin autograf, på min arm.
På min arm!
Gissa om den armen tvättades mycket försiktigt ett tag.

 
 
Dom barnen, dom barnen...

Smågodis!
Jag är så otroligt sugen på smågodis! Tur att jag är för lat för att gå till affären.Det är väl inte direkt smågodis dom här snorungarna är sugna på.
Ungdomar som antingen använder mammas och pappas pengar eller är så otroligt korkade att dom bränner dom stackars slantar dom lyckats slita ihop bara för att få tro att dom är dom utvalda för en kväll. Småtjejerna står där i sina för korta klänningar och bröstar upp sig för att killarna ska spendera pengarna på just dom.
Fördomar? Jag?
Ja, i det här fallet har jag ju faktiskt det.

*     *

Nu håller vi tummarna för att det blir operation för lillprinsen i morgon.Sommarskor?

Vad tror ni? Har jag någon framtid som skodesigner?

 
Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Att gunga...

Igår shoppade vi babysaker för fulla muggar.
Lillprinsens mamma fyller år idag och hade önskat sig en massa babysaker så temat på hela pakethögen blev ju naturligtvis det. Så kul att handla sådana saker, jag skulle kunna köpa hur mycket saker som helst.

Den saken som jag är mest nöjd med är en hängmatta där lilla Elia kan ligga och gunga i spjälsängen när han får komma hem från sjukhuset.


Idag var vi till Karolinska för att gratulera födelsedagsbarnet, dom har ju turen att få bo ett familjerum där så att dom kan vara nära lillkillen så mycket som möjligt. Dom har sitt eget lilla rum och så finns det ett gemensamt "vardagsrum" och kök där dom kan laga sin egen mat.

*     *

Gårdagen avslutades på Lingon där the Sullivans spelade, ett decimerat band för kvällen utan trummis. Men det gick ju naturligtvis bra det också. För er som missade gårdagens spelning kan jag tala om att ni har en ny chans att se mitt favoritband om två veckor, då spelar dom på Lingon igen.

*     *

Sista jobbveckan innan semestern, gissar att det blir väldigt tomt på jobbet.
Bra att hinna städa undan lite sånt som blivit liggande, det lär inte komma in så mycket nytt nu när många av vår personal ute i landet har sin välbehövliga semester.

*     *

Det är väl inte så tokigt att få 100 miljoner för lite "Me, you, fuck, fuck!".
Tyvärr lär det väl betyda att hon inte får ha kontakt med sitt barn, men pengarna kanske lindrar den smärtan.
Vad vet jag...


Om mina kollegorWe do deliveries - PolkapixEtt klargörande mm

Idag var vi inte många på jobbet och hälften som var där börjar sin semester nu.
Gissar att det kommer att eka ganska så tomt i glashuset nästa vecka.
Jag tog bilen i morse, så skönt att kunna åka när jag vill trots att jag fick snigelköra i köer en bit på vägen hem. Nästa vecka blir det bil varje dag, det tackar vi för.

*     *

Bra att styrelsen lägger ut ett klargörande om "Storvretaprofilen"

*     *

Vår lilla prins verkar göra framsteg, nu hoppas vi på en operation på måndag där man förhoppningsvis kan stänga magen. Det vore så otroligt skönt om det kan bli så, den lilla kroppen behöver få börja läka och återhämta sig nu.

*     *

Vi har fått nattsällskap och nu har Elliott hittat en ny favoritplats att ligga och sova på. Jag hade slitit ut mitt täcke ur påslakanet och slängt ifrån mig det på golvet, där gräver Elliott ner sig. Han bäddar så fint runt omkring sig med mitt täcke, det verkar passa honom riktigt bra att sova där.

*     *

GBB spelar på Lingon i kväll, men jag orkade inte åka in. Jag laddar i stället för att ta mig dit i morgon och lyssna på mitt favoritband, the Sullivans.
Kom och gör mig sällskap!


Väntar och längtar

Förbannade rosfeber!
Den gör att jag inte kommer att få träffa lillprinsen på en evighet.
Jag måste först vara slutbehandlad och så klart helt symtomfri, naturligtvis måste det vara så. Han är ju mycket infektionskänslig och vi får inte riskera något.
Men så kommer den knepiga biten, enligt läkaren måste jag ha långbyxor på mig när jag kommer och hälsar på. Långbyxor!
Ni som känner mig vet hur konstigt det låter, jag äger ju inte ens ett par långbyxor.
Men är det så det ska vara så är det så det får bli.
Jag får gå här och längta ett tag till bara.

*     *

Det här skulle jag behöva göra igen, sticka ner fötterna till hungriga fiskar.
Kittlar störtskönt!

*     *

En dag och så en vecka kvar till semestern, en hel evighet.


"Storvretaprofilen"

Jag tror vi var många som hickade till när vi fick den här nyheten till frukosten:
"Fängelse för Storvretaprofil".

Eftersom vi har varit engagerade i klubben ganska så länge så började ju tankarna snurra direkt, vem kan det vara? Ganska snart så lurade jag ju ut vem det måste handla om, vilket jag gissar att dom flesta inte kommer att kunna göra.
Den här mannen är inte vad jag skulle kalla en "Storvretaprofil".Han har inte funnits med i klubben så många år, utan kommer från en annan klubb i Uppsala. Nu har han haft ett styrelseuppdrag, som han vad jag har förstått skött väldigt bra, under ett par år men engagemanget började genom att han var en av klubbens sponsorer. Han har inte haft någon framträdande roll inom klubben, förutom bland dom som varit direkt berörda av hans del av verksamheten.
Jag gissar att det inte är många i klubben som vet vem han är.

Brottet han har begått har ingenting med Storvreta IBK att göra, så därför är jag lite fundersam till att det är sporten på UNT som rapporterar om rättegången och inte någon från tex ekonomisidorna eftersom det rör sig om ekonomisk brottslighet.

Mannen är nu dömd och kan då inte fortsätta med förtroendeuppdrag i föreningen, så fungerar det.

*      *

Här däremot har vi en riktig Storvretaprofil!
Kul att Jossan är på gång igen efter allt elände som hon drabbats av.Nu så....

Något som jag tycker riktigt illa om är när jag är utomlands på någon semesterort och alla dessa försäljare och inkastare ska fånga min uppmärksamhet, och tror att dom kan göra det genom att påstå att jag kommer från Finland.
Hur kan dom tro det? Jag ser ju inte ett dugg ut som att jag kommer från Finland, men det är ju den frågan jag får hela tiden, överallt.
Men, nu skulle jag inte ha något mot att någon hittar en bild på mig och anser den vara typisk finsk, sätter den på någon produkt och säljer för fullt. Då kunde ju jag också bli upprörd och få en slant på kontot, det skulle jag kunna stå ut med.

*     *

Service och att underlätta för sina kunder, det är inte något som SJ och Trafikverket tycker är så där jätteviktigt. Det är viktigare att visa vem av dom två det är som bestämmer över den andre. Därför kan gott passagerarna sitta fast och vänta, det är väl ändå inte för deras skull som tågen ska rulla.
Tydligen ska dessa passagerare i alla fall få biljettpengarna tillbaka och en ersättning på 800:-, det var ju galant. Hoppas att det inte är som på UL där man ibland kan få en varucheck som bara gäller på Pressbyrån, där allting är dubbelt så dyrt som på andra ställen.

*     *

I morgon bär det av mot Solna igen, tack och lov.
Inte för att jag har något mot att sitta hemma och jobba, men i den här värmen är det bra mycket svalare att sitta i Arken än hemma vid köksbordet. Jag saknar mina kollegor också, saknar att höra hur duktiga dom tycker att dom är.
Såren är i princip borta på benet, men jag lär väl vara så här snyggt flammig på benet tills det är dags att dra på strumpbyxorna igen.
Inte snyggt, men det får jag väl stå ut med antar jag.
När såren har läkt så hoppas jag kunna få träffa lillprinsen snart också, tänk att han är en vecka och jag har inte fått säga hej ännu.


Inte en droppe regn på flera dar....

Jag blev riktigt glad när jag hörde att det var regn på väg, men jag ropade tydligen hej för tidigt. Nu säger man att regnet tyvärr inte kommer att passera oss, som vi hade hoppats på. Vi har djupa sprickor i det som brukar vara en gräsmatta, vi skulle verkligen behöva ett störtregn. Sedan får ju gärna solen komma tillbaka, bara den släpper fram lite regn först.

*     *

Att sitta inlåst på ett tåg, det fick jag ju erfarenhet av för ett par veckor sedan.
Vi hade ju "tur" och blev utsläppta efter ca 1,5 timme, sådan tur hade inte passagerarna på det X2000 som blev stående i sex timmar i hettan idag. Så otroligt vidrigt det måste vara att sitta där och inte veta hur lång tid det ska ta, att sitta i ett stekhett tåg utan syre. Det finns ju regler om hur man får släppa ut folk på spåret, det är ju förståeligt att man inte vill ha folk som är ute och knallar hur som helst. Men det är naturligtvis frustrerande att sitta där och vänta, och vänta, och vänta.....

*     *

Nu ska jag koncentrera mig på Richard Gere en stund


Svettigt

Antibiotikan verkar göra nytta, nu kan jag gå obehindrat igen och det gör inte ont längre.
Nu är det svullnaden och såren som ska bort "bara". Det absolut tråkigaste med det här är ju att jag inte får träffa bebisen, det gör verkligen ont i hjärtat att jag inte får göra det.
Måtte såren läka med rekordfart så jag får åka till honom.
Bebisen fick sitt första besök idag, morfar var och hälsade på honom.
Och enligt morfar så är han jättesöt, som om någon hade trott något annat.
Idag satt jag och avundades dom som var på jobbet, där är det ju i alla fall svalt och skönt. Jag har suttit i köket, i bastuvärme i stället. När svettdropparna ramlade ner på tangentbordet fick jag lov att leta fram en stor golvfläkt och ställa bredvid mig för att kunna fortsätta att jobba.

Trots bastuvärmen sitter jag hemma och jobbar i morgon också, lika bra att vara lite försiktig.

*     *

Det här vore kanske en bra investering just nu?

*     *

Vad har Visby och allsvenskan som inte Uppsala har, vad kunde få Kimmo Eskelinens familj att acceptera en flytt till Gotland men inte till Uppsala? Klart att det är en glassig sommarmiljö, men det är ändå en ö och inte så lätt att bara åka iväg någonstans när man känner för det. Och vintrarna är ju inte riktigt lika mysiga som somrarna.
Tråkigt att Storvreta inte lyckades locka Kimmo, och grattis Visby!
Rinner bort.....Satan i gatan vad det är varmt!
Jag svettas och håller på att bli galen, det är ganska så oskönt att ha benet omlindat i den här värmen kan jag tala om. När jag är inne hemma så är det skönare att ta bort den och ha benet i högläge i stället.

*     *

Idag blev det en tur ut till Skyttorp för att fira prinsessans pappa som fyller år i morgon.
Tänk att min bebis är 21 år, helt otroligt!

*     *

Eftersom jag har svårt att gå så får det bli jobb hemifrån i morgon för mig, jag får hoppas att antibiotikan kickar in ordentligt nu så att jag blir av med alla utslagen och värken snart.
Och framför allt att jag får besöka vår lilla prins på sjukhuset, jag längtar ju så efter att få träffa honom. Lite orättvist är det allt att morfar ska få tillfälle att träffa honom i morgon. Men jag får väl trösta mig med att det är hans tur, jag träffade ju trots allt prinsessan Livia först så det är väl kanske inte mer än rätt.

*     *

Jag fick en kommentar igår från Magnus som tycker att jag lämnade ut lilla prinsen för mycket när jag lade upp bilderna på honom. Jag antar i alla fall att det var bilderna som han reagerade på.
Till dom som bekymrar sig kan jag bara säga att naturligtvis skulle jag inte lägga upp något mot föräldrarnas vilja och skulle dom ha åsikter om något jag skriver eller lägger upp så åker det bort direkt.
Svårare än så är det inte.Dödshalvan var det ja

Är det så här det ska vara nu?
Jag har ju för sjutton gubbar bara hunnit vara inne på "dödshalvan" i en dryg vecka!

Igår kväll fick jag mer ont i benet igen och när jag vaknade i morse så kunde jag knappt gå. Doktorn sa igår att jag kunde bara komma tillbaka utan att ringa först, så vi hoppade in i bilen och åkte tillbaka till Närakuten. Där tog man sänkan, lindade benet och skickade sedan iväg mig till röntgen. Doktorn ville vara säker på att jag inte hade fått någon blodpropp i benet. Doktorn hade nu bestämt sig för att jag antagligen har rosfeber, trots att han inte kunde se något sår som det såg ut att komma från. Det innebär antibiotika i tio dagar, kände jag att det inte hade någon verkan skulle jag ta mig till akuten och se till att få antibiotika intravenöst.
Väl på röntgen så ville det sig inte riktigt när man skulle sticka in slangen i foten, den första sköterskan försökte tre gånger innan hoh fick ge upp. Hon lade en värmedyna över foten och gick och hämtade en kollega som fick till det till slut. Väldigt oskönt kan jag tala om, att bli stucken så många gånger och det inte går bra.
Själva röntgen visade i alla fall att det inte fanns någon blodpropp, så det var väl värt att bli utsatt för den plågan för att få ett bra besked.

Kryckorna jag fick med mig hem, vi blir inte riktigt vänner kan jag tala om.

*     *

Vi hade ju glädjen att få ha prinsessan Livia för oss själva ett par timmar igår.
Vet ni, jag tror hon håller på att övar för världsrekord.
Hon tänker antagligen slå världsrekord i att säga R, jag har aldrig hört så många R under så kort tid.Vår prins i sin bubbla

            

  

Så jag längtar tills han kommer ut och vi får träffa honom, röra honom.
Underbubblor

Jaha ja, nu är kolsyra ett universalmedel som man ska injicera.
"Kolsyran injiceras precis under huden, där det enligt forskarna vid universitetet i Siena, Italien, ska klara av allt från att släta ut huden och ta bort mörka ringar under ögonen till att smälta fett, ta bort hudbristningar och tighta till låren.-- Kolsyran kickar igång blodådrorna, boostar blodcirkulationen och syreupptagningen och ger hudcellernas nybildning extra näring. Riktigt djupa injektioner kan döda fettcellerna och fungera som en fettsugning, enligt forskarna. -- Även skalliga ska ha nytta av det eftersom den öppnar stängda porer och ger hårsäckarna en chans att växa tillbaka."Kolsyran smälter fettet, tar bort hudbristningarna och tightar till för att sedan täcka det hela med en massa hår? Hmmmmm......

*     *

Första matchen i höst för Storvreta blir en repris av SM-finalen, den här gången på Hovet.
Det kan ju bli en riktig fest, kul initiativ av Stockholms Innebandyallians.I will surwive

Jodå, jag lever.
Om ni nu trodde något annat.

Svullnaden och värken hade lagt sig lite under natten, men jag tog en sväng förbi Närakuten ändå på förmiddagen för att vara på den säkra sidan. Sköterskan där bokade in mig hos doktorn på eftermiddagen, och han sa att jag var dagens underliga fall. Först sa han att jag hade bältros, men när han tittade närmare så var det inte det. Rosfeber, nej det verkade inte så. Han kunde inte säga vad det kunde vara, men sa att jag kunde komma tillbaka till honom i morgon om det blev värre igen. Jag skulle också mäta vaden och hålla koll så den inte svullnade, det kunde tyda på en propp. Han trodde inte att det var en propp heller, men man kan ju aldrig vara säker.
Nu sitter jag med alsolomslag på benet och luktar sprit.

*     *

Det går tydligen framåt för vår lilla prins!
Svullnaden i tarmarna har avtagit och dom har gått in lite mer i magen.
Man har också sänkt syrehalten i respiratorn, vilket tyder på att han andas bra själv.

*     *

Hur man googlar fram en tjyv, den här killen får kanske anledning att ångra sig.

*     *

Det blir väl så att Aftonbladet får lov att publicera vad dom har om Littorin.
Men visst var det väl lite fegt om han gömde sig bakom sina barn för att dölja att man var något annat på spåret.

*     *

Nu kommer snart prinsessan Livia, vi ska få äran att vara barnvakt en stund.


Inte bra

Ingen bra dag för mig....
Jag har utslag på underbenet, hela benet är svullet, lite varmt och gör ont.Vår prins

Så föddes han i morse, vår lilla prins.

       
 
Vi har ju sedan ungefär halva graviditeten vetat om att han skulle födas med kejsarsnitt och det ca fyra veckor innan beräknat födelsedatum.
Detta på grund av att han har en bukväggsdefekt, sk gastroschisis.
Han har alltså ett hål i magen där tarmarna sticker ut, något som drabbar 1-2 per 10.000 födda barn. Snittet skulle göras 20 juli fyra veckor innan full tid, men eftersom tarmarna på lilla prinsen svullnade upp mer dom sista dagarna tog man igår beslutet att låta honom komma till oss redan nu.

Direkt efter förlossningen togs vår lilla prins till operation, men den gick tyvärr inte så bra som man hade hoppats pga att tarmarna var så svullna och att det ev kan vara något stopp i tarmen. Läkarna sa idag att dom får räkna med att bli kvar på sjukhuset i två månader, vilket låter som en hel evighet.

Vår lilla prins kommer bli kvar på intensiven ett tag så det dröjer nog tills jag får träffa honom.
Jag får vänta ett tag på att få berätta för honom hur mycket vi har längtat.Mormor, det niJag har blivit mormor till en liten kille!!


Nu är det dags...

Jodå, visst är det ett sätt att få publicitet som inte kostar så otroligt mycket.
Men jag tycker nog att det var ett osmakligt sätt att väcka uppmärksamhet.

*     *

Jag måste komma i säng och försöka sova, gissar att det blir svårt i natt.

Välkommen till världen!
Vem du än är
så välkommen till livet!
Jag ska va´med när du tar första klivet
Många långa vägar ska du gå
många hårda törnar
ska du få

men ändå

Vem du än är så välkommen till världen!
Jag ska va´med vart du än ställer färden
På dig väntar många stora äventyr
när din första morgon gryr!Tillbaka....

I morse när jag åkte till jobbet kändes det som att jag inte hade varit där på evigheter, det kändes som att jag hade haft semester och kom tillbaka. Nu har jag ju iofs varit ledig, men bara i tre dagar förra veckan. Det råder en viss ro på jobbet, många som är borta och det är riktigt tyst, nästan för tyst.
Det känns som att det kommer att bli några luncher på Pampas om det här vädret håller i sig, det går ju inte att sitta inne hela dagen när solen skiner och det är riktig sommar.

*     *

"Bromsspår", ja visst är det vidrigt att komma in på muggen på jobbet och man ser att den har blivit använd och ganska så ordentligt också.
Ha lite respekt för andra människor och gör rent efter er, var ni än går på muggen!

*     *

Så tyst det är i huset nu!
Vi har haft ungdomar hemma sedan i onsdags förra veckan, idag åkte dom sista hem.
Tyst och lungt, men lite tråkigt också.En suddig bild på lilla bror när han spelar för mig, på min fest


Så jädrans kul!

Alla ni som väljer att resa bort eller låtsas som att ni inte fyller jämnt,
vi vet inte vad ni går miste om!

Det är så otroligt roligt att få samla släkt och vänner vid ett sådant tillfälle.
Klart att det kostar en slant, men en fest vart tionde år måste jag väl ha råd med?
Dom här dagarna har betytt så mycket för mig, gjort mig så varm i hjärtat.

Tack alla som varit med och uppvaktat mig på alla möjliga vis!


En mycket svettig jubilar öppnar presenter

Naturligtvis skulle jag ju ha min fest på årets varmaste dag.
Vi sprang som tättingar fram och tillbaka till kvartersgården under dagen och bar dit massor med saker. Det skulle ställas upp bord och dukas, det var hur många saker som helst som skulle fixas. Jag tyckte att det skulle väl gå bra, vi skulle ju inte börja förrän kl 16, jag skulle ha gott om tid att göra mig själv i ordning också.
Eller hur!
När dom första gästerna anlände stod jag i underkläderna hemma och försökte få på mig ett par ögon. Det där lockiga håret som jag hade tänkt att jag skulle glida runt i det var inte att tänka på, det var bara att rusa iväg och hoppas att håret inte spretade allt för mycket åt alla håll och kanter.
Sedan var det bastubad för hela slanten, det blev så varmt direkt inne lokalen så svetten rann om mig. Inte så där helt fräscht kan jag tala om. Men det var ju bara att hålla god min och låtsas som det regnade, inte lätt med nästan 60 personer i rummet kan jag tala om.

Marc spelade några låtar, det gjorde mig jätteglad.
Till slut hamnade vi ute och fick slåss med myggen, det gick inte att vara kvar inne. Så någon dans var inte att tänka på, man dansar ju inte gärna i en bastu. Trötta och glada tömde vi lokalen på resterna och gick hem efter en mycket lyckad kväll.

Tack Lars-Peter och alla barnen för att ni jobbade och slet medans jag bara njöt.


Musikantklänningar

Här produceras det pajer på löpande band ska jag tala om.
Nu hoppas jag att vi har mat så vi kan tillfredställa alla som kommer på fest i morgon.
Nåja, det är nog ingen risk att någon inte ska bli mätt.

*     *

Den vilda jakten på klänning till festen pågick på stan idag.
Maria och jag letade och letade efter något som jag skulle kunna ha på mig i morgon, men det kändes helt hopplöst när nästan alla butiker bara har musikantklänningar.
Ni vet sådana där som har nederkanten i mushöjd.
Det är väl inte direkt något som jag kan ha på mig, inte om jag ska kunna visa mig ute bland andra människor i alla fall.
Men till slut hittade vi tack och lov en klänning som vi båda tyckte var fin.

*     *

Jag ser ser verkligen fram mot festen i morgon, det ska bli så kul.

Min födelsedagVad härligt det är att fylla år!

Jag har fått så många fina gratulationshälsningar idag så jag blir alldeles varm i både kropp och själ. En massa kort i postlådan, mail och telefonsamtal och inte minst hur många gratulationer som helst på Facebook.
Och jag har fått så fina presenter som jag är så glad över.

Och tänk att det är inte över ännu!
På lördag ska vi festa, det ser jag verkligen fram mot!


RSS 2.0