Dags att ta upp Nestlé-bojkottenUNICEF jobbar för att få mammor att amma

För 20 år sedan, då jag var hjälpmamma i Amningshjälpen, var det aktuellt med Nestlé-bojkotten, och det verkar som att det är lika aktuellt idag.
I katastrofområden och övriga fattiga länder är amningen livsviktig, men donationer av bröstmjölksersättning leder till ökad spädbarnsdödlighet. Man börjar med att dela ut gratisförpackningar med ersättning och säger att det är det bästa för barnen. Rent vatten är en bristvara så då använder man smutsigt vatten och när man inte längre får gratisburkar doserar man mindre och mindre så att barnet inte får i sig det den behöver.
Bröstmjölken innehåller skydd mot infektioner, det skyddet behöver dessa barn ännu mer än våra barn här i välfärdslandet. 


 

Kommentarer
Postat av: Hilde Kiel Paulsen

Helt enig!!Nestle som multinasjonalt selskap er bare ute etter å tjene penger....

2010-08-30 @ 00:19:50
Postat av: Johanna på UNICEF

Hej!Johanna heter jag och jobbar med webben på UNICEF, vi har precis startat närverket: Bloggare för varenda unge - och då du tidigare har skrivit om oss undrar vi nu om du har lust att bli en del av det - en viktig länk i en stark kedja av människor som kämpar för alla barns rätt till överlevnad och utveckling. Och det är absolut kravlöst! Kika gärna in på sidan: Bloggare för varenda unge (http://www.unicef.se/stod-oss/bloggare-for-varenda-unge)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0