Svenska mästare!

Hemma igen efter en mycket trevlig helg i Malmö.

Jag flög ner från Bromma mitt på dagen i fredags, lämnade snöblandat regn för att komma ner till våren i Skåne. Det var ju otroligt trevligt att kunna sitta ute på Lilla Torg och äta middag i solen, att få känna att det finns hopp om en trevligare årstid.
Men det kändes allt som att dom där killarna som satt i bara t-shirt överdrev det hela en aning, riktigt så varm var det inte vid 18-tiden att man ville sitta så.

På lördagförmiddagen blev det en liten promenad runt i butikerna i området närheten av hotellet och lite käk innan det var dags att åka ut till Malmö Arena för att se på SM-finalerna i innebandy. Vi kom dit när dammatchen precis hade börjat och vi upptäckte att våra platser var precis bredvid Moras hejarklack. Där gick det så vilt till så att man från arenan måste skicka fram folk för att förstärka golvet. Man hade två trummor som dunkade rätt in i mitt öra, och det blev inte direkt mer njutbart när våra trummor kom och förstärkte en stund. Fyra trummor rätt in i örat är inget jag skulle rekommendera.
Tyvärr så hjälpte inte Moraklackens stöd, dom fick se sina tjejer besergrade utav IKSU.

              

Så var det då äntligen dags för vår final.
Jag måste erkänna att den inte var så spännande som sista semifinalmatchen var, nu kändes det mer som att vi löser det här. Jag var inte ens orolig inför sista perioden och vi ligger under, jag litade helt och fullt på att våra killar skulle styra upp det sista.
Och naturligtvis blev det så, underläge med 2-3 vändes och helt plötsligt står det 4-3 i stället och Hannes Öhman fastställer slutresultatet 5-3 när det återstår ca två minuter av matchen.

Otrolig glädje och lättnad, båda på läktaren och på planen.
Härligt att se killarnas glädje och stolthet över att ha lyckats igen, för tredje året i rad.
Matte Samuelsson skadade sin hand under slutspelet och var orolig för att han inte skulle kunna vara med och avsluta säsongen, men med hjälp av sprutor på Malmö sjukhus gick det bra att spela finalen. Matte hade för övrigt en uppmärksammad, egendesignad t-shirt på sig på festen på kvällen. En vit tröja där det står I ett stort rött hjärta MIKA, dvs I live MIka.

Årets bankett var i betydligt trevligare lokaler, ute vid arenan, än förra året.
Mycket folk på plats, många innebandyprofiler som passade på nu när det var dags att festa av säsongen 2011/2012.

Nu under söndagen försvann solskenet som vi fick njuta av under fredagen och lördagen och det småregnade i Malmö, men vad gjorde det?
Tyvärr så småregnade det i Uppsala också när det var dags för den nu traditionsenliga mottagningen och hyllningen av guldhjältarna på Vaksala torg. Men det var ganska mycket folk som trotsade regnet och kom för att hylla Fyrisfjädern och Storvreta för deras SM-guld.

En kul helg!
Skönt att vi, Storvreta IBK, fortfarande kan titulera oss Svenska Mästare.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0