Yttrandefrihet?

Vi ska vara tacksamma över att vi bor i ett land där vi har yttrandefrihet och vi får rösta på vilka partier vi vill. Det finns många människor i världen som inte har dom möjligheterna.
 
Men jag blev otroligt illa berörd när jag var inne i Uppsala tillsammans med barnbarnet idag och vi hamnade mitt i en nynazistisk demonstration på gågatan.
Eller informationsspridning som dom här bredbenta pojkarna hellre vill kalla det.
Man hade placerat sig på Celsiustorget utanför S:t Pers-gallerian, med fyra allvarliga unga män som bredbent agerar fanbärare och ett gäng lika bredbenta unga män som på ett närgånget sätt delar ut flygblad.
"Var bestämd, visa att det är du som bestämmer", den instruktionen gavs av ett mer rutinerat nazistyngel till ett som verkade mer ovant med att konfrontera allmänheten på det här sättet.
 
Vi satte oss på en bänk intill en stund för att studera det hela och jag måste säga att det gick kalla kårar nedför min rygg när jag tittade på dom här unga männen. För det var ju bara unga män, unga kortklippta män med en provokativ bredbent kroppshållning.
Efter det att vi lämnade platsen har det tydligen uppstått något tumult och en skadad blev förd till Akademiska sjukhuset.

Om jag fick kalla kårar på plats så är det inget mot vad jag får när jag läser deras egen berättelse om vad som inträffade och ännu mer när jag läser kommentarerna från deras likasinnade.
 
Jag vet inte om det var hudfärgen på mitt barnbarn eller något annat som gjorde att dom avstod från att försöka ge mig deras flygblad, men nu slapp dom ju höra vad jag tycker att dom kan göra med den där propagandan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0